İlk Göz Ağrım; HYMER CAMP 51

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abolgi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,906

abolgi

Kamp II
Yer
ANKARA
Günde 3 paket tükettiğim sigarayı bırakma kararıyla yeni bir yaşama merhaba demiştim. Üstünden 3.5 yılı aşkın bir zaman geçmiş.
Bisiklet alıp “Bisikletli yaşama merhaba” dedim önce. Mahalle, şehir derken kendimi Gökova’da bulmuştum, ardından İzmir-Fethiye turu, Kapadokya turu geldi. Çadır kullanmaya kamp yapmaya başlamıştım, gezmenin keyfini alınca geri dönüş olmuyor. Ardından motosiklet geldi, onunlada dolaştım ( bisikletin yeri ayrı ama) .
Karavan ve karavancılığa merak saldım, araştırmaya başladım. Çok güzel ve özel dostluklar kurdum, ağabeylerim kardeşlerim oldu karavancılar içinde. El birliği ile karavan aramaya başladık, karavan fonu ( içmediğim sigaranın parası bir fonda birikmekte) her ay büyümeye devam etti. Zaman zaman bulduk gücüm yetmedi, gücümün yettiğini biz beğenmedik. Ta ki malum sitedeki karavanı görene kadar. Fiyatı menzilimin dışında olsada kanım kaynamıştı bir kere. 1990 model Hymer Camp51…
Sahibi ile defalarca konuştuk, kanka olduk. Teklif ettiğim fiyata o vermiyordu, onun verdiği fiyat bana uymuyordu. Ankara’dan Abbas abi Samsun’a gidiyormuş Hikmet aradı , abi baktıralım mı seninkine. Sağolsun Abbas abi gidip inceledi müstakbel karavanımı. Kaçırılmayacak bir araç, ihtiyacım olsa ben alırım deyince daha bir gönlüm düştü. Bir gün dellendim ve aradım Hasan abiyi, açmadı telefonunu. Mesaj attım kendisine. Ben parasızlıktan teklifimde direttim, sen laz inadından aşağıya inmedin, gel sen bunu bana sat artık deyip bir orta yol teklifi yaptım. Bir saat kadar sonra dönüş yaptı, dişçideymiş uyuşmuş ağız kaslarıyla seni arayacağım dişçideyim dedi ve oluru verdi. İşte böyle başladı bizim hikayemiz.
Sevgili kardeşim, dostum Hikmet her zaman olduğu gibi yanımdaydı, benden daha meraklı abi ne zaman gidiyoruz diyordu. Çıktık bir gece yola aldık geldik nazlı ceylanı. Henüz bir ismi yok karavanımızın. İlk gezide adınıda okuruz kulağına artık.
Aldık geldik karavanı tuvaletinde ve truma boilerinde sorun çıktı. Elektrik bağlantılarında soketler gevşemiş elden geçmesi gerekiyordu. Sevgili kardeşim Hikmet ve Ağabeyim Rıfat Tülün yanımdaydı. Bu ikili gibi dostu olanın sırtı yeremi gelir.
Önce tuvaletteki sorunu, ardından da trumayı söküp ondaki sorunu hallettik. Truma çok uğraştırdı. Parçaladık dışarıda çalıştırdık, monte ettik çalışmadı, tekrar söktük inceledik sonunda sıkıntıyı bulduk. Karavan tüm donanımıyla yolculuğa hazır hale geldi.

İlk olarak gevşeyen elektrik bağlantılarını elden geçirmek oldu. Ne de olsa serde elektronik teknik öğretmenlik var.

Uploaded with ImageShack.us

Rıfat abi ve Hikmet, truma ile tanışıyorlar

Uploaded with ImageShack.us

DSCF2687.JPG

Etiketler

Karavanı almaya aldım da “Kabin Amirim” inde olayı sahiplenmesi gerekiyordu. Tamirat tadilat işleri bitti dediğim günün sabahında sağ olsun baldızı arayıp yardım talep ederek daldılar temizliğe. Ardından da karavana yerleşme operasyonu başladı. Araçta invertör olmaması telefon ve bilgisayar gibi aletleri kullanmamıza engel olacaktı. 600w lık bir modifiye sinüs invertör, led aydınlatma için şerit led, daha sonra gördüğüm 3 lü ledler halinde her bir led 1 watt olan ledlerden aldım. Karavanda fırsat buldukça bunları monte ederek enerjimizi daha verimli kullanma çalışacağım. Mevcut aydınlatmalarımda 2 şerli 20w lık spot ampüller var. Oturma grubundaki ve mutfaktaki lambalar aynı anda yandığında ki bazen gerekecek toplam 80w enerji tüketiyor. Ledleri göreve başlattığımda tüketim aynı şartlarda 10w civarına düşecek.

Henüz karavanda yatmadık ama ilk misafirlerimizi ağırladık. Karşı komşum ve alt komşum çaya geldiler. Keyifli bir akşam oldu sitenin otoparkında. Karşı komşum fotoğraf çekimi öncesi ayrıldılar.

Kabin amirim Neşe hanım, Şefika ablam ve Tayfun amcam.

İşin komiği misafir bile ağırladık ağırlamasına da daha karavanın resmini çekmedim. Sabah son eşyaları yerleştirdikten sonra çekerim artık.

Komşularımızın uğurlamasıyla birlikte bindik karavanımıza. Sallanırken eller arkamızdan son 6 ay film şeridi gibi geçiyordu gözümün önünden. Beğeneceğim, gücümün yeteceği bir karavan bulabilecekmiydim, yoksa bir kamper mi yapmalıydım. Ya eşim karavan fikrimde beni yanlızmı bırakacaktı

Herşey geride kaldı ve yoldayız. Yeni bir yaşama merhabaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………

Eveeet Ahmet Bey , sonunda istediğinize kavuşmanıza memnun oldum. :smiley: Hayırlı olsun , size keyifli geziler dilerim.

Oldu sonunda oldu..
Ahmet bey kim tutar seni.
Karavanini saglik mutluluk icinde kullan, tekerine tas degmesin, nesen daim yolun acik olsun.
Her zaman ki gibi doga ve yardim sever dostlara da selam olsun.

Hymer ailesine hosgeldiniz.Bana gore alinabilecek en iyi alkoveni aldiniz.Saglik, mutluluk ve huzur icinde donsun tekerlekleriniz.Allah kazadan, beladan ve nazardan saklasin sizi..

Saygilar
Mustafa GULER

Çok istediğinizi biliyordum hocam; güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanızı dilerim. Giriş yazınız, mutluluğunuzu çok güzel yansıtmış... ;) :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Çok istediğinizi biliyordum hocam; güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanızı dilerim. Giriş yazınız, mutluluğunuzu çok güzel yansıtmış... ;) :smiley:
Çok teşekkür ederim Cavit hocam.

abdullah tepe' Alıntı:
Hayırlı olsun Ahmet bey. Güzel günlerde sağlıkla kullanın.

Abdullah bey teşekkür ederim.

zedzestion' Alıntı:
Hymer ailesine hosgeldiniz.Bana gore alinabilecek en iyi alkoveni aldiniz.Saglik, mutluluk ve huzur icinde donsun tekerlekleriniz.Allah kazadan, beladan ve nazardan saklasin sizi..
Hoş bulduk Mustafa bey, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz.

berkcantp' Alıntı:
Oldu sonunda oldu..
Ahmet bey kim tutar seni.
Karavanini saglik mutluluk icinde kullan, tekerine tas degmesin, nesen daim yolun acik olsun.
Her zaman ki gibi doga ve yardim sever dostlara da selam olsun.

Oğuz bey çok teşekkür ederim.
Günümüzde tükenmiş olan dostluk kavramını "Karavancılar" ile yeniden buldum. Hep güzel insanlar çıktı karşıma. Bir Hikmet'in, Rıfat abinin, benim için yolunu değiştirip, saatlerce sabah olmasını bekleyip, sanki kendi alacakmışçasına karavanı inceleyen Abbas abinin hakkını nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum. Buradan tekrar teşekkür ediyorum.

TA2RX' Alıntı:
Hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle, kazasız, belasız, keyifle gezmelerde kullanın.

Kemal bey çok teşekkür ederiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR