İlk Göz Ağrım; HYMER CAMP 51

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abolgi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,906
Ynt: İlk Göz Ağrım; HYMER CAMP 51

İş yapmaya kaptırdımmı resim çekmeyi unutuyorum. Bugün biraz fırsatım oldu oturma gurubunu aydınlatan armatürün içindeki 2 adet 10 ar wattlık ampülleri söküp yerlerine 3lü ledlerden 2 tane yerleştirdim. toplamda gücü 20wattan 6watt a düşürdüm. alkoven kısmının aydınlatılmasında da 10ar wattlık 2 ampül vardı, onlarıda söküp yerine 3lü ledlerden yerleştirdim. Az önce kontrolünü yaptım yatakta kitap okunabilecek kadar iyi aydınlatma olmuş. oturma gurubuda oldukça aydınlık. ilk fırsatta resimlerini çekip yüklerim. Eşim mutfak bölümüne dokunma dedi, az kullanılıyor onu es geçeceğim. banyo dada kararsız kaldım. Elimde yeterince 3lü ledlerden var 5 metrede şerit led var. banyoda şu an 18watt lık florasan ampül var. onu sökecek olasam şeklen bozuk olacak, şerit ledi florasan ampüle sarsam komik olacak. sanırım orayada dokunmayacağım. sonuçta en çok kullanılacak olan oturma gurubu ve alkoven kısmının aydınlatılmasında aynı anda yandığında 20+20=40watt olan harcama 6+3=9watt a düşürülmüş oldu. en iyi enerji üretimi , tasarruf edilen enerjidir.

Etiketler

Ahmet bey benim karavanım da sizinkine çok benzer bir modeldi. İçindeki aydınlatmalar adeta aküyü bitiriyordu. Ben orjinal aydınlatmalarına dokunmadan şeritleri kullandım. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73842.130 bu linkte görebilirsiniz. Umarım bir fikir verebilir.

Özgür bey teşekkür ederim, şu an için gerek kalmadı ama elimde 5metre şerit led ile 2 adet anahtar ve yeterince kablo mevcut. invertörüm ve 1i tabanca diğeri kalem olmak üzere havyam da karavanda. sıkıldıkça bişeyler yapabilirim.

Ahmet bey öncelikle sizi karşılayamadığımızın üzüntüsünü birkez daha belirterek kolay gelsin bu arada isim belirlendimi ? birde gezi paylaşımlarınızıida bekliyoruz sevgi ve saygılarımızla Tunay ve Tugay.....

Levent hocam çok teşekkür ederim. öyleydi böyleydi derken kısmette bu varmış. daha iyileri sizlerin olsun.

Tugay bey, Kayseri Ata Yurdu, bir ayağımız orada zaten. İş deyince akan sular duruyor ( bizi öyle yetiştirdiler ) , bu seferlik kısmet değilmiş, bir dahakine inşallah.

Biraz doktor işlerimiz var bu ara, ona koşuşturuyoruz. o nedenle gezi yazısı biraz gecikecek gibi.

Ahmet bey hayırlı olsun mutlu ve uzun geziler dilerim.Deponuz hep dolu olmasını dilerim.

Ahmet bey dileğimiz sağlık konusunda sağlıklı haberler almak

Mutlu son. En guzel gunler. Sonunda gordum karavaninizi. Valla cok iyi gozukuyor. Gule gule kullanin. Sevgiler.

insel' Alıntı:
Mutlu son. En guzel gunler. Sonunda gordum karavaninizi. Valla cok iyi gozukuyor. Gule gule kullanin. Sevgiler.
İnsel hocam teşekkür ederim. Karavanda çalışmayan aksam yok. herşey orijinal. Motor hem Hikmetten hemde Abbas abiden onay aldı. karavan kısmı çok iyi korunmuş ve kollanmış. tüm camlar orijinal karavan çcamı çiftkat cam. ayrıca tüm camlarda tepedeki hek lerde dahil olmak üzere güneşlik ve sineklikler var.

karavanda eksik olduğunu düşündüğüm bikaç şey vardı yavaş yavaş tamamlıyorum. invertör tamam, led aydınlatmalar tamam, sırada güneş enerji paneli ve lastiklerin yenilenmesi var. onlarında acelesi yok. zamana yayabilirim.

Ahmet Bey,

Karavanınızı biraz gecikerekde olsa, bende güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
İçinin fotograflarını çekmemişsiniz...

Alpaslan Yarar

bariscim' Alıntı:
Ahmet Bey,

Karavanınızı biraz gecikerekde olsa, bende güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
İçinin fotograflarını çekmemişsiniz...

Alpaslan Yarar

Teşekkür ederim bariscim. karavanı aldıktan sonra ilk gezimizi yaparken ufak bi sağlık sorunumuz oldu apar topar döndük Ankara ya, sonrasında da fırsat bulamadım fotoğraf çekmeye. ilk fırsatta iç detay resimlerini çekip ekleyeceğim.

abolgi' Alıntı:
gezimizi yaparken ufak bi sağlık sorunumuz oldu apar topar döndük Ankara ya

Geçmiş olsun, umarım kısa sürede karavancılığa keyifle devam edersiniz...
Biryerlerde yazıyormu farkında olmadım, motor ne, fiat, citroen...
Alpaslan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR