Ilk Cb Telsizim Bende Aranıza Katıldım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetcan466 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,576
Duymak evet.
Parazit yoksa en iyi duyuşmak En yüksekte ve uzun bir anten ile olur.
Lakin.
Anten için topraklama iyi olmalıdır. ( Sabit kullanım için bahsediyorum)
Topraklama, ihmal edilmemesi gereken bir konudur.
Cihazın metal kutusu ve çatıdaki anten şasesi mutlaka topraklanmalıdır.
Aksi halde statik elekrik (kendiliğinden oluşur) parazit yapar ve daha kötüsü cihazımızın alıcısının giriş transistörünü yakar.

Npt; Yıldırımlı havayı zaten hiç düşünmeyin.Anten kablosunu cihazdan Sökün ve pencereden aşağı sarkıtın.

Eskiden temiz su boruları bu Konuyu çok güzel hallederdi ama şimdi lastik su boruları işimizi batırdı.

Abartmaz isek eğer, beton zemine birkaç yerden 10cm lik vida ve çiviler dübeller ile idare ederiz.

Gerçeği ise, nemli toprak zemine (minimum 50cm derine) gömülmüş en az 20×20cm kare çinko levha ile topraklamaktır.Hatta bu çukura "gem " adı verilen bir inşaat malzemesi dökülür.Bu levhaya bağlı tel, çatıya kadar çıkacak ve anten şasesine bağlanacaktır.

Gece olunca Ev halkını ve komşuları rahatsız etmemek için kulaklık kullanılır.Kullanılan Bu kulaklık En azından orta kalitede Bir kulaklık olmalıdır.

Etiketler
Evet dediklerinizi tamamen uyguluyoruz bizim yangın kulelerinde.
Yağmur olduğunda talimatnameye göre telsizin kablosu çıkarılmadan önce telsizin kapatılacağı bilgisi ana kuleye verildikten sonra telsiz kapatılır anten kablosu çıkartılıp dışarı toprak üstüne bırakılır. Her kulede paratoner olmasına rağmen.
Anons aynen şöyle Ana kuleye çağrı yapılır Şahika var telsizi kapatıyorum dedikten sonra dediğim işlemler yapılır.

Bizim kulelerde 50x50 levha mevcut zeminden 1 m aşağıda. Ayda bir 1kg tuz ile 5litre su karıştırılıp levhanın bulunduğu yere dökülüyor.

Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.

Verdiğiniz siteyi inceledim tabiri caizse Üstad dehşet şeyler çıkartmış. Hem basit hem kullanışlı bir sürü eleman var. Telefondan pek iyi bakilmiyor. Masaüstü bilgisayardan inceleyecegim.

tb5x.com mu?
Bu Türk amatör 4 yıl sonra başlayacak dünya dx olimpiyatlarına qrp (düşük güç) kategorisinden oldukça iyi hazırlanıyor.
Çünkü 4 yıl sonra, güneş patlamaları 4 yıl boyunca pik yapacak ve rekor mesafeler ufak güçler ile mümkün olacak.
Sanırım, bir daha 20 yıl sonra belki biraz benzeri bir zaman dilimi ortaya çıkar.
Ülkemizde telsiz amatörü hayli fazla.Ama çoğu pasif durumda.Eğer kırsal ve nüfus yoğunluğu az (parazitlerde az oluyor) ve yüksek bir mevkide iseniz, Amatör telsizcilik hayli zevkli olur.

Kışın değil ama yazın bolgemde gayet yüksek bir mevkiide duruyorum. Sitede birkaç cihazını paylaşmış qrp ile 450 km mesafe ile gorusme yapmış hayran kaldım. Ben onun seviyesine gelemem asla

Bir bilgim yok ama, eskiden 70-80 lı not A sınıfı için geçerli puan idi.Bence eşinizi bacanağı vs. arkadaşlarınızı amirinizi de avlayın.Birlikte çalışın.
Sohbete adam lazım.Yoksa alırsınız belgeyi ve oturursunuz çoğu herkes gibi pasif kalırsınız.
Niyetlenin yeter.
Arada kegm nün amatör telsiz bölümünden sınav duyuruları nı takip edin.Sınava katılma işlemi basit ve kolay.
Sınav da kolay olmalı ki, sayımız hızla artıyor.
Emekli olunca kahvede oturacağınıza, telsizin başına sohbete oturursunuz. :D

Tarihin Tozlu Raflarından MİDLAND 202M
Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum çünkü giriş soketi yok. İçini açıp ne taraf + ne taraf - bakmam lazım. Kullanma kılavuzu var maykin soketi köpük içinde 4 kablo var. Bakalım çalışacak mi? Su anda Edremit te oteldeyim. Eve gidince bakacağım. İnşallah çalışır.

d391823eba89dcf103b88928b37f7850.jpg
d08ae76f1e5fbe858b716a11f82d504a.jpg
9276b03cedf28d69dc977fac994ce3ac.jpg
cd8b5ea84afe982f38d21b4c261c5085.jpg
555888dd24447e35d4aac7022468c323.jpg
35fd5fd2ab1fb6765dacf7a891dccf4f.jpg
f6d25befd525e8c8d27273f66528e827.jpg

Dayanamadım otel falan dinlemedim el cantamda tornavida takımı var kalem şeklinde onunla söktüm baktım içinde toz bile yok yalnız inceden bir vernik kokusu gibi bir koku var.
3404e4e1e5cbe56e88a5bf8dfd5bf822.jpg
d326f5c5650f957cc436d0a1497a4c5e.jpg
77aa68c5006030ae7e946f655e40a5d8.jpg
2bdd7c263c0d353cebfce7c066a85961.jpg

Buda maykin içi yalnız bir sorun var maykin soketindeki kablolar kopmuş ve ben hangi siraya göre yapacagimi bilmiyorum. Kırmızı siyah mavimtrak ve sargisiz bir kablo var. Tahminim kırmızı ve siyah a voltaj geliyor diger ikisi de sinyal kablosu diye düşünüyorum. Bakip gorucez.
20864c01c71bf76a5bf5adb7b3e1bf8f.jpg
7542001ce2d8421e76a58814455c69f7.jpg
d1b0e7750683695b8d7b72cfa1d783cd.jpg

Bir bilgim yok ama, eskiden 70-80 lı not A sınıfı için geçerli puan idi.Bence eşinizi bacanağı vs. arkadaşlarınızı amirinizi de avlayın.Birlikte çalışın.
Sohbete adam lazım.Yoksa alırsınız belgeyi ve oturursunuz çoğu herkes gibi pasif kalırsınız.
Niyetlenin yeter.
Arada kegm nün amatör telsiz bölümünden sınav duyuruları nı takip edin.Sınava katılma işlemi basit ve kolay.
Sınav da kolay olmalı ki, sayımız hızla artıyor.
Emekli olunca kahvede oturacağınıza, telsizin başına sohbete oturursunuz. :D
Ben zaten yılın 6 ayı telsiz basucumda uyuyorum. Ama amatör olarak bi başka olacağı kanısındayım....

Mayk için yardımcı olabilecek kimse yokmu ? Elinde bu telsizden olan biri?

Ahmet bey
1988 li yıllarda Türkiuede satılan bir model bu.
Sanırım kullanılmamış.
Ya aynı model bulacak yada mike ın kabloları takip edilerek montaj yapılacak.
Hepsi 3 tel.
Biri şase,
Biri düğme
Diğeri mikrofon
Varsa
Birde hoparlör kablosu olur bazı modellerde ...ama sanırım mike da hoparlör yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR