Ilk Cb Telsizim Bende Aranıza Katıldım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetcan466 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,582
Acilen swr metre edinmem lazım o zaman fiyat ları hakkında bir araştırma yapayım bakayım. Yoksa benim işim zor

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Ödünç bulun bence.
En fazla Yarım saatlik iş için değmeyecek kadar pahalıdır.

Bir de zaten ortalıkta
Elindeki telsiz ve yan aksesuarların bozuk veya hurda olanlarını
Siz gibi meraklılara 10 misline satmaya meraklı tekno-akbabalar varken kesin bir tuzağa düşersiniz

Bizim teknik ekipten Rica ederim swr metreyi hatta ayarını onlara yaptırırım daha iyi olur. Zaten gezdikleri araç BTK dan çıkma 4x4 Mercedes sprinter. Üzerinde bir sürü anten içinde bir sürü alet edevat var bu iş için.
Her yerde ölçüm yapabiliyorlar.

Neyse Az önce deniz kenarında takıldım biraz FM 21 de Anladigim kadarıyla Benim Tam karşı kiyimda Biga Kemerde 2 Tirci sohbet ediyordu ama ses bir gelip bir gidiyor. Kabloya elim değdi ses aniden çok net oldu anladım ki kablomda bir kırık var. Yarın avometre ile kabloyu ölçüp kontrol edeceğim. Ona göre yeni kablo alacağım yada kırık yerden kesip ekleyecegim.
Kablo seçimini nasıl yapmalıyım. Kabloyu nerden temin edebilirim.

Sanırım kablonuzu konnektör e uygun montajlayamamışsınız.
Kablo için en ucuzu ve uygunu, rg58 telsiz kablosudur.TV anten kablosu vs. bu iş hiç olmaz.
Kablo boyuda çok önemli.
Swr metre ile;
Anten çubuğu ve kablo boyunu ayarlayacaksınız.Kablo boyuda diyorum, çünkü kabloyu biraz uzun çekin ve swr metre ile dahi, antende tam ayar tutmazsa, 5 er cm, 5 er cm 2-3 kere kabloyu kısaltmak gerekebilir.

Elimde güvenlik kamera sistemlerinde kullanılan kablodan mevcut. Ancak rg58 den tek farkı dış kabın içinden ayriyeten kamera için besleme kabloları olması. Geçici olarak bu kabloyu kullanabilir miyim acaba?

Elimde güvenlik kamera sistemlerinde kullanılan kablodan mevcut. Ancak rg58 den tek farkı dış kabın içinden ayriyeten kamera için besleme kabloları olması. Geçici olarak bu kabloyu kullanabilir miyim acaba?

İyi güldürdünüz beni.Rica ederim.Hiç öyle şey olurmu?
Bu arada;
Sakın mikrofon mandalına basıp, anons, yani verici çıkışı yapmayın. Cihazın çıkış transistörünü yakarsınız.
Teknik arkadaşlarınızın elinde uygun 3-5 metre rg-58 kablo vardır.Sizin anteni de swr metre ile ayarlarlar.

İyi güldürdünüz beni.Rica ederim.Hiç öyle şey olurmu?
Bu arada;
Sakın mikrofon mandalına basıp, anons, yani verici çıkışı yapmayın. Cihazın çıkış transistörünü yakarsınız.
Teknik arkadaşlarınızın elinde uygun 3-5 metre rg-58 kablo vardır.Sizin anteni de swr metre ile ayarlarlar.

Bizim elemanların kullandığı kablo yarım parmak su borusu gibi çok kalın ancak araçlar için olan hazır setleri var onlardan alırım.
Napalim radyo işinden pek anlamiyorum. Elim havya tutar ancak bozulan parçayı Bulup değiştirebilirim. O kadar yani. Bu radyo işi başlı başına bir olay. Neyse artık öğrenmenin yaşı yok okuyup öğreneceğiz. Sizin gibi ustaların yardımıyla pratiğe döküp işin içinden cikariz gibime geliyor

Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile bir şekilde gönderildi.

O kablo güçlü çıkışlar için kullanılan rg213 kaliteli telsiz kablosu.Metresi 6tl civarında.
Soketi farklı.rg213 için Uygun erkek telsiz Soketi bulursanız.
O da olur.

Sabit telsizlerde kullanıyorlar Rg213 u soket var elimde o konuda sorun yok ama araçta o kabloyu kullanamam ki. Ben kendime Rg58 alayim en güzeli ...

Teşekkür ederim ayın 26 sında ugrayacagim mutlaka oraya. İşim gereği kendi aracımı çok kullanamıyorum. Su anda Burhaniye Ayvalık İzmir arasindayim gece SARKOY e döneceğim.

İşe gitmeyecegim sabah erken kalkıp şöyle bir dinleme yapmak istiyorum bi türlü yataktan ayrilamiyorum.
Yarın sabah kararlıyım kesin kalkıp dinleme yapicam.
Swr olayı için ayın 25 veya 26 sında Tekirdağ daki yere gidip bir baktiracagim.
Ayriyeten Tirci bir arkadaşıma Cb araç telsiz anteni sipariş ettim o gelirse daha iyi olacak gibi...

Bu Cb işi bir hastalık olsa gerek. Çok temiz bir Midland 202m buldum... Bilenlere sorum bu alet iş yapar mı? Mayk soketindeki bağlantılar kopmuş bağlantı şeması ni bulabilir miyim?

Efsane bir cihazdır.
Gerçekten sorunsuz ve parçası boldur, fazla yer kaplamaz.
Ayrıca diğer cihazlardan farklı olarak size parazit ve gürültüyü daha az duyurur. Yani parazitleri daha da iyi filtre eder.
Güzel bir anten ile, şu sıralar italya fransa ve almanya gündüz haberleşme mümkün.
Bence mike önemli ve yeni bir mike edinin.Tozdan sesiniz cihaza gitmez. Değilmi ki uzaklara???
Güle güle kullanın.

Son düzenleme:

Sadece maykin kabloları kopmuş. Soket kısmından mayk temiz o kablolarin bağlantı şemasını bulabilir miyim? Gerekirse midland mayki var elimde o konuda sıkıntı yok.
Birde dikkatimi çeken üzerindeki kadranda swr için bir skala gordum . Anladigim kadarıyla bu cihaz ile harici bir swrmetre olmadan swr ayarı yapabilirim gibi geldi bana

SWR ayarı bir kere yapılır.
Ama tabi anten kablosu kopması, antenin kırılıp düşmesi gibi durumlarda cihazı arızaya karşı korunması bakımından önemlidir.
Arada bir Gözünüz bu göstergede olsun.
Bu makineye güzel bir çatı anteni yüksek yerde Gerçekten güzel olur iyi düşün derim Bence bu teklifi

Bu arada maşallah Kaçıncı cihazınız oldu bu???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR