Ilk Aracım Olacak.. Fikir Ve Önerisi Olan Varmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hco80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 85
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,378
Merhaba arkadaşlar bende yeni 1995 model zj araç alarak aranıza katıldım istanbul'da yaşıyorum adım Serkan ben şuan standart hali ile kullanıyorum ama yazlık lastik alıcam bana ne önerirsiniz ? Birde bakımları için önerebileceğiniz bir usta varmı ? Davut usta'yı öneren arkadaşlar oldu.Yazdıklarınızı uzun uzun okudum bende sizlere hak veriyorum maalesef aracı aldım ertesi gün uzun yola çıktım keçe patladı yağ akıttı araba aks lara kadar geldi defransiyel kilidini de etkilemiş sizin anlıyacağınız kafadan 2000 lira masraf çıktı ne kadar temiz olsada araç şimdi düşünüyorum doğrumu yaptım bu aracı alarak diye :smiley:) ama V8 in verdiğği zevk inanılmaz kullanması ayrı bir zevk umarım daha fazla masraf çıkartmaz bana :smiley:
Herkese yardımları için teşekkür ederim.
istediği kadar temiz olsun bende yeni zj aldım emin ol sürekli olacak:D

Etiketler

Yapacak bir durum yok diyorsunuz ))) gülü seven dikeni ne katlanır inşallah daha fazla çıkarmaz
Siz ne Zaman aldınız ? İstanbul damı yaşıyorsunuz ?

Araç alma konusunda acele etmişsiniz gibi geldi bana, temiz araç kolay bulunmuyor. Masraf zaman zaman çıkacaktır mutlaka yaşı itibariyle. Güle güle kullanın...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yapacak bir durum yok diyorsunuz ))) gülü seven dikeni ne katlanır inşallah daha fazla çıkarmaz
Siz ne Zaman aldınız ? İstanbul damı yaşıyorsunuz ?
Yok ben Ankaradayım ben alırken 2 sıkıntısını bilerek aldım onun dışında süpriz yapmadı alır almaz devirdaimi hortumları ve ufak bi baypass hortumunu değiştirdim sıkıntı yaşamamak için

Araç alma konusunda acele etmişsiniz gibi geldi bana, temiz araç kolay bulunmuyor. Masraf zaman zaman çıkacaktır mutlaka yaşı itibariyle. Güle güle kullanın...

Maalesef bu işlerde acemi olunca işte böyle oluyor ama herşeyden insan bir tecrübe ediniyor.Temennileriniz için teşekkür ederim.Sizin aracınız da çok güzel duruyor resimden belli oluyor.İleride bende yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum şuan standart hali ile kullanıyorum birtek lastik alıcam.

Maalesef bu işlerde acemi olunca işte böyle oluyor ama herşeyden insan bir tecrübe ediniyor.Temennileriniz için teşekkür ederim.Sizin aracınız da çok güzel duruyor resimden belli oluyor.İleride bende yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum şuan standart hali ile kullanıyorum birtek lastik alıcam.

Resimdeki eski aracım. Ben de sizin gibi pek bilgim olmadan almıştım, şansıma şanzuman haricinde problem pek çıkartmadı. Daha sonra sattım aradan 2 yıl geçti tekrar arayış içine girdim. Bu defa çok araştırdım, amerikancı ustalarla birlikte seferber olduk temiz bir araç bulduk sonunda. Şansıma aynı model aynı renk.

Jeep inizi bu hale getirmek pek maliyetli değil, 2'' get yükseltme, sepet, AT lastik , flowmaster egzos. Zamanla yaparsınız. Tavsiyem öncelikli mevcut durumu iyileştirmeniz. Vaktinde müdahale etmeyince daha maaliyetli oluyor.

şans tabiki önemli ama;almak için arayış içinde iken;biraz titiz ve daha dikkatli olmak şanşınızı çok etkiliyor.buda sonraki zamanda cebinize yansıyor....
Arayış imkanlar dahilinde oluşan sevepler ile şekillenir,şans ise doğuştan olur bahsettiğimiz vergilere birçok insan çok sevdiği için katlanabiliyor ama sizde 2 adet var ve bahsettiğim gibi imkanlar dahilinde alabiliyorsunuz ona göre araç sahibi oluyorsunuz..ülkemizde bu araçları koruyup kollayabilen çok az insan o satıcılarda haliyle yüksek meblalar talep ediyor ee o zaman seçenek artıyor vs vs vs..yani 93 model bi zj ye 25 isteyende var 50 isteyende yada xj farketmez

Araziye giriliyorsa ara sıra olur ama sürekli olması bence de normal değil. Ama sadece rutin bakım da normal değil,araziye girince illa bir yerine zarar veriyorsunuz zorlayınca ama tabi sadece yayla yollarında kullanılıyorsa birşey diyemem.

Offroadçunun bir altı doğa gezicinin bir üstünden almak bu araçları her zaman dediğim gibi en mantıklı iştir.Ama çok az kişi bunu yapar,çünkü bu arabaların fiyatları ortada kaldığı için ama daha ucuza bak jantlı olanı var,bak daha ucuzu daha gösterişli derken oraya kayıyor insanlar nedense :smiley: Sağda solda kalmış mal cevizler zaten bize gelmeden kapılıyor,millet çetelesini tutar olmuş artık satsa da alsak diye bu araçları :smiley:

Bugün aracı teslim aldım 4000 lira masraf yapıldı :( usta sağolsun araç çok temiz dedi maşallah ama bunların yapılması lazım dı dedi şimdi en az 2 yıl binersiniz dedi bakalım artık herhalde ben o şanslı olmayan kesindeyim alır almaz 4 bin lira masraf çıkınca kaldım öyle ne diyelim severek aldım aracı :smiley:) inşallah daha büyük dertler açmaz sorunlar çıkartmaz
İleride maddi imkanlar dahilinde hepsini yapmaya çalışıcam yavaş yavaş 2 get yeter demişsiniz bazı arkadaşlar 3 get diyor kararsız kaldım lastik ölçüsü Nasıl olmalı ? Kaç lastik takmalıyım ? Herkese teşekkür ederim yardımları için

Mahsuru yoksa neler yapıldı kaç para tuttu yazmanın bir mahsuru var mı? Bir de get taktırmayın,yükseltme kiti alın pişman olursunuz sonra verdiğiniz para da boşa gider. 3 ", 3,5" veya 4 inç yeterlidir günlük kullanım içinde,ilerde alırsınız bütçe yoksa acele etmeyin böyle bir süre ( en az 6 ay ) kullanın aracı.

Mahsuru yoksa neler yapıldı kaç para tuttu yazmanın bir mahsuru var mı? Bir de get taktırmayın,yükseltme kiti alın pişman olursunuz sonra verdiğiniz para da boşa gider. 3 ", 3,5" veya 4 inç yeterlidir günlük kullanım içinde,ilerde alırsınız bütçe yoksa acele etmeyin böyle bir süre ( en az 6 ay ) kullanın aracı.
Benim niyetimde sizin dediğiniz gibi 6 ay binmek sonra yavaş yavaş yapmak bazı arkadaşlar get at diyor bazı arkadaşlar da sizin gibi yükselt diyor insan bu durum da kararsız kalıyor.Neden get atmamalıyım yada neden araca yükseltme uygulamalıyım ? Arasında ki fark nedir ? 4 bin lira tutan parçaların listesini verdi ama ben almadım yani unuttum ama benzin filtresi pompası akslar bilyeler keçe şanzıman yağı diferansiyel yağı polen falan galiba birde işçilik vardı çıkan parçaları da gösterdi bana Bostancı sanayi Jeep DAVUT usta da yapıldı herşeyi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR