Ilk Aracım Olacak.. Fikir Ve Önerisi Olan Varmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hco80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 85
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,383

Etiketler
amerıkan tamırcım yok ama forumda bır cok servıs tavsıyesı var bostancı sanıyede olanlardan bırıne aracı baktırmayı dusunuyorum...

suan sıtede full yapılı 10bın lıra aksesuarlı denılen zj araclar 25 cıvarı fıyat ıstıyolar ve satılmıyor.. ozaman bu araclar ıyı degıl anlamına gelıyo sızın mantıgınızla dogrudur herhalde sızın tecrubenız benden daha cok sonucta.

Zj ler sürekli 4x4 olup yakıt sarfiyatı bakım masrafları XJ ye oranla yüksektir.
Xj ler V motor değildir ve elektronik içermez o sebeple tercih edilir.

Zj ler sürekli 4x4 olup yakıt sarfiyatı bakım masrafları XJ ye oranla yüksektir.
Xj ler V motor değildir ve elektronik içermez o sebeple tercih edilir.
Dün bolca amerikancı ve ustalarıyla birlikte vakit geçirdim kesinlikle bunun yanlış olduğunu söylüyorlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

hocam bende lerado almak istiyordum yanlız uzun yıllardır american kullanan abilerimin ısrarları sonucunda vazgeçtim 96 ve üzeri 5.2 v8 almamı ısrarla şiddetle tavsiye ettiler bunu söyleyen ise 40 yıllık american ustası bi abimiz 3 krş fazla yakar bol bol kare kasa çekersin diyor aynı paraya ata binmek varken neden eşşek arıyorsunuz diyor..

Saçmalamışlar net, ondan mı Amerika'da ya XJ ya da Rubicon kullanılıyor? ZJ daha konfor ağırlıklıdır sert araziye gelmez,çabuk kırılır hatta XJ'nin birçok alt yapısı Japon ve Amerikan Sanayinin efsanelerinin birleşimidir.

Ben koltuğumda rahat rahat oturacağım,deri koltukta yayılacağım giderken mantığı ile baktılarsa doğru ZJ daha iyi fakat diğer konularda eğer XJ ye X lira harcarsan ZJ 2X lira harcasın ki bir süre sonra o miktarlar göze batmaya başlar.ZJ kesinlikle f/p offroad aracı değil.

Saçmalamışlar net, ondan mı Amerika'da ya XJ ya da Rubicon kullanılıyor? ZJ daha konfor ağırlıklıdır sert araziye gelmez,çabuk kırılır hatta XJ'nin birçok alt yapısı Japon ve Amerikan Sanayinin efsanelerinin birleşimidir.

Ben koltuğumda rahat rahat oturacağım,deri koltukta yayılacağım giderken mantığı ile baktılarsa doğru ZJ daha iyi fakat diğer konularda eğer XJ ye X lira harcarsan ZJ 2X lira harcasın ki bir süre sonra o miktarlar göze batmaya başlar.ZJ kesinlikle f/p offroad aracı değil.
Hocam bjnu söyleyen adamın benden bir menfaati yok tesadüfen tanıştığım bi adam l200 datçaya gönderdim alan kişinin arkadaşıda işyerimin altındaki sitede oturuyormuş o geldi baktı adamda hem 5.2 var hem 4.0 yıllarca amerikada yaşamış jeepin satış müdürlüğünü yapmış bi adam iyilik yaptı servisine götürdü ustasıyla tanıştırdı 2 tane araba gösterdim 2 sinide alma dediler vs..sonrasında da artılarını eksilerini anlattılar insanlar burda fikirlerini beyan ediyor bu arkadaşta bende lerado alıp 15 20 lira harcayıp offroad yapmıcaz az çamurda oynarız biraz karda yanlarız kötü yldan geçerken altı sürtmez olay bu

Hocam bjnu söyleyen adamın benden bir menfaati yok tesadüfen tanıştığım bi adam l200 datçaya gönderdim alan kişinin arkadaşıda işyerimin altındaki sitede oturuyormuş o geldi baktı adamda hem 5.2 var hem 4.0 yıllarca amerikada yaşamış jeepin satış müdürlüğünü yapmış bi adam iyilik yaptı servisine götürdü ustasıyla tanıştırdı 2 tane araba gösterdim 2 sinide alma dediler vs..sonrasında da artılarını eksilerini anlattılar insanlar burda fikirlerini beyan ediyor bu arkadaşta bende lerado alıp 15 20 lira harcayıp offroad yapmıcaz az çamurda oynarız biraz karda yanlarız kötü yldan geçerken altı sürtmez olay bu

Alıp deneyin sonra yorumlarınızı yazarsınız,sonuçta benim de menfaatim yok :smiley: Ama o anlattıklarınız için crossover da yeterli,boşuna bu araçlara masrafa gerek yok o zaman derim.

Alıp deneyin sonra yorumlarınızı yazarsınız,sonuçta benim de menfaatim yok :smiley:
Kimsenin yokki burda sadece bildiklerimizi öğrendiklerimizi paylaşmıyormuyuz adam leradoyu sıfır almış limitedi 2 yaşındayken 5.2 ile girdiğim çıktığım yere lerado sokamazsın diyor bu adamın da bi bildiği vardır sanırım..ama şöyle bir husus varki hayrettin usta asla ve asla 96 nın altın 5.2 ne kadar temiz olursa olsun almayın diyor

Alıp deneyin sonra yorumlarınızı yazarsınız,sonuçta benim de menfaatim yok :smiley: Ama o anlattıklarınız için crossover da yeterli,boşuna bu araçlara masrafa gerek yok o zaman derim.
Abicim sen işin masrafındasın hala bu arabayı alınca illa yükseltip vinç takıp çamur lastiği koymakmı gerekli?

Abicim sen işin masrafındasın hala bu arabayı alınca illa yükseltip vinç takıp çamur lastiği koymakmı gerekli?

Mitsubishi L200'den sonra standart şekilde bu araçlarla araziye girince ne demek istediğimi anlarsın.Siz tecrübe etmedikten sonra benim ne demek istediğimi anlamayacaksınız,bazı şeyler tecrübe ile olur.

Örneğin benim Mistusbihi L200 tecrübem çok az,belki yükseltme arka kilit bile saçma gelebilir bana hatta ilanlarda 30 bin ile 50 binlik aracı da ayıramam, 200 bin km de ki araç ile 250 bin km dekini de vs vs uzar gider,çünkü tecrübem yok.Onun gibi düşün.

@matchplus sen anlatlanlardan bahsediyorsun @tenekekutu ile ben yaşadıklarımızı tecrübelerimizi paylaşıyoruz.Ben araç satmiyorum araç almıyorum tamirci değilim galerici değilim.Yazdıklarım tavsiye niteliğindedir.Kimseye şunu alma bunu al demiyoruz.

@matchplus sen anlatlanlardan bahsediyorsun @tenekekutu ile ben yaşadıklarımızı tecrübelerimizi paylaşıyoruz.Ben araç satmiyorum araç almıyorum tamirci değilim galerici değilim.Yazdıklarım tavsiye niteliğindedir.Kimseye şunu alma bunu al demiyoruz.

Aynen hocam,isteyen istediğini alır burada yanlış anlaşılma olmasın.Ben Jeep konusunda yeteri kadar tecrübe edindim,bildiklerim bunlar. ZJ ve XJ aldık,sıfırdan 33 lastik takma seviyesine kadar kullandım,yani standartta bindim donanımlı da,ettiğim zararı bir ben bir de ustalar bilir.Şimdiki tecrübem olsa o paranın yarısını bile zor harcardım. Bakalım nasip olursa Subaru türü araçlara geçmeyi düşünüyorum,bu aralara Subaruclub ve ingilizce siteleri hatim etmek ile meşgulüm :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR