lucias
Gerçekçi ol, imkansızı iste...
Bence en güzeli, bütçenizi biraz daha arttırıp Suzuki'ye bakın derim
Sizden başka bu kadar pininden şikayetçi olan görmedim, acaba size denk gelmiş olabilir mi? Gaz kelebeği problemi genelde 1.8 GDI ların bazılarında vardı, başka pinin kullanan arkadaşlarım da var bakımları düzenli yapıldıktan sonra kimsenin şikayetini duymadım. Bir kısmı offroad için bir kısmı kamp ve günlük kullanım için bu araca sahipler. Sadece offroad için yükseltme uygulaması biraz pahalıya kaçıyor ama onun dışında canavar gibi araba. Parçası zor bulunmuyor, japon arabalarının parçalarınon çoğu birbiri ile uyumlu parçaları numaralarına göre araştırmak lazım, detaylı liste iyi ustalarda var. Yani araba ağır kaza görmemişse bu araçlar iyi bir bakımdan sonra evladiyelik.Yıllar önce bende 1.8 GDI motora sahip 2001 model Mitsubishi Carisma araba vardı. Araba çok güzeldi iç mekan ve tasarım olarak ama gel gör ki motoru başıma çok dert açmıştı. Zira bu GDI (Gasoline Direct Injection) teknolojisini mitsubishinin mühendisleri becerememişti ve sürekli arıza çıkarıyordu. Bu sebeple GDI motora sahip araçlar (Carisma, Pajero Pinin vb.) sessiz sedasız piyasadan çekildi. Bu motorların kronik olarak benzini pompalayan motorları arıza çıkarır ve baş ağrıtır. Yedek parçası çok zor bulunur, kabul Pajero efsane araçtır ama Pinin versiyonunu almak bence büyük risk. Ama Pinin modeli hariç (GDI motorluları kast ediyorum) diğer modelleri çok sağlamdır ve efsanedir. Dakar rallisinde kendini kanıtlamıştır.
Sağlıcakla kalın.
sorento efsanelerden biri, biraz yakıtı fazla ama güçlü arabahiç kimse kia sorento dememiş bende 2005 var memnunum orjinal olmak kaydıyla tavsiye ederim hiçbir kronik sorunu yok 2004 olabilir vergide en alt kadame ve gösterişli o paralara bulursun parçasıda bol arazi araçlarının tamamı binek araca göre biraz fazla yakıt harcar satanlar çok yalan söyler yakıt konusunda.