İkizdere Kurtuldu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emine_t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,063
Ynt: İkizdere Kurtuldu

Evet arkadaşlar ikizdere kurtulmadı,aslında ikizdereler kurtulmadı.
Hep ateş başında şarap içip yan gelip yatanlardan dolayı.Keşke ateş başında kendim gibi yalnızca çay içirseydim herkese kurtulurmuydu acaba.

Etiketler

bülent bey merhaba yukarıda arkadaşın söylemide dikkatimi çekti bu konuda. ama nedense herkes ateş başı muhabbetlerinde şarap yada içki tüketen arkadaşları eleştirmekle kalıyor. belki bazıları için haklı bi eleştirme olabilir. ama bazı arkadaşların doğa için yaptıkları mücadeleyi biliyorlarmı acaba. :D bende ateş başında içki tüketen arkadaşlardan biriyim ama maddi manevi hiç bir yardımımı esirgemeyen biriyim. bide bence bu tarz konular küçücükken eğitimle başlıyor bi çocugu eğitmek bile büyük bir kazanımdır. eleştiren arkadaşlar acaba çevresinde yere çöp atan bi yabancı bir çocuğu yada kendi tanıdık çocuklarını gördüğünde çöpü çöpe atma eğitimini vermeye çalışıyorlarmı bu tarz sorumluluklar alındıgı taktirde kimse eleştirilemez.

mayıstosböce' Alıntı:
Evet arkadaşlar ikizdere kurtulmadı,aslında ikizdereler kurtulmadı.
Hep ateş başında şarap içip yan gelip yatanlardan dolayı.Keşke ateş başında kendim gibi yalnızca çay içirseydim herkese kurtulurmuydu acaba.
sanırım bunu üzerime alınmam gerekiyor ama alınmıyorum çünkü sonucunu göreceksiniz ve oraya o barajlar yapılacak...ayrıca ateş etrafında ne yaptığınız beni okadar da ilgilendirmiyor orda vurgulamak istediğim olay o çevreciyim diyenlerin kimler tarafından kullanıldığı önemli benim için.kim ne yaparsa yapsın ama şunu asla unutmayın ki birilerinin uşağı olduğunuz gerçeğiyle yüzleşin artık
kendi adıma yeterince çevreci olduğumu ve kullandığım kaynakları en iyi şekilde değerlendirdiğimi mümkün olduğunca önce kendimi sonrada ulaşabildiğim herkesi bilinçlendirmeye çalıştığımı bilmenizi isterim.boşa konuşmayı sevmem ve konuşanları da sevmem.sivrisinek vızıltısı gibi ses çıkartacağıma arı gibi sokmayı tercih ederim.isteyen üzerine alınabilir...

Birincisi bende ikizdere kurtulmadı diyorum zaten aynı zamanda bu zihniyeti anlatmak istediğimi belirtmek istediğim içinde şarap örneğinize dikkat çektim.
Kimlerin uşağı cümlesinden de ne demek istediğinizi anladım merak etmeyin,altında ne anlamlar yattığını.Sizin gibilerle son zamanlarda daha çok karşılaşır olduk,sizin gibiler diyebilme özgürlüğünü bana verdiğiniz içinde çok mutluyum ayrıca çünkü daha kimse böyle bir cümle yazmamışken ötekileştirmeyi becerdiniz.

Siz Bergama altın aramayı protesto edenlerin hakkında yazılanları ,arkasından çıkan Almanya yı ve burada ki uzantılarını kast ediyorsunuz.Bunlardan yola çıkarak ta bütün doğa karşıtı eylemlerin arkasında bu tarz ülkemizi batırmaya çalışan ülkeler ve şirketler olacağını ve bizim bunları bilmekten aciz ateş başında şarap içen zibidiler olduğumuzu ima ediyorsunuz.Sanırım doğru anlamışım.

Diyelim ki ben sizi doğru anladım,peki ben hala niye sizin gibi düşünenler tarafında değilim siz onu anladınız mı.

Birde madem çok şey biliyorsunuz bize global anlamda çevreci örgütlerin arkasında kimler var onlarıda anlatabilirmisiniz ,hepimiz sizin gibi bir cevherden faydalanalım,arıcı arkadaşım.
İkizdere sizin gibiler yüzünden kurtulmadı ama senin bunu anlaman çok geç olacak.

doruk5910' Alıntı:
sanırım bunu üzerime alınmam gerekiyor ama alınmıyorum çünkü sonucunu göreceksiniz ve oraya o barajlar yapılacak...ayrıca ateş etrafında ne yaptığınız beni okadar da ilgilendirmiyor orda vurgulamak istediğim olay o çevreciyim diyenlerin kimler tarafından kullanıldığı önemli benim için.kim ne yaparsa yapsın ama şunu asla unutmayın ki birilerinin uşağı olduğunuz gerçeğiyle yüzleşin artık
kendi adıma yeterince çevreci olduğumu ve kullandığım kaynakları en iyi şekilde değerlendirdiğimi mümkün olduğunca önce kendimi sonrada ulaşabildiğim herkesi bilinçlendirmeye çalıştığımı bilmenizi isterim.boşa konuşmayı sevmem ve konuşanları da sevmem.sivrisinek vızıltısı gibi ses çıkartacağıma arı gibi sokmayı tercih ederim.isteyen üzerine alınabilir...

doruk bey uşak kelimesinden anladıgım bildiğim şeyler üzerinden konuşmak gerekirse evet belki yapılan onca eylemin ses yükseltmenin hiç bir faydası yok diyelim yada bi iki sosyal sorumluluğa sahip kuruluşların elde ettiği ufak başarılar var diyelim ama yine burda bi çelişkiye düşüyorsunuz bence hem sesimi yükseltirim diyorsunuz ama hemde başarısız olacak diyorsunuz evet belki sesimiz duyulmayacak yada kaile alınmayacak ama nasreddin hocanın ya tutarsa hesabı yada alırsan milyonda bir çıkar almazsan hiç çıkmaz hesabı var. birde bizler insani vasıflarımızın gerektirdiği mücadeleyi yapıp en azından dünyamız için bişeyler yapmış olmanın rahatlıgı ile geceleri rahat uyuyacağız. bu da önemli bence

arkadaşlar burda vereceğim bi linkde heslere hayır kampanyası var tıklayıp oylarsanız sevinirim

http://www.outdoororacle.com/HareketeGec.aspx

vereceğim 2. linktede nükleer enerjiye hayır kampanyası için katılım var bunada zaman ayırısanız sevinirim

http://www.outdoororacle.com/Nukleer.aspx

Merhabalar, ben bu tabiri çok sevdim :smiley: ateş başında şarap için yan gelip yatan bir çevreci olarak konuşuyorum. Arkadaşlar ne İkizdere kurtuldu ne de diğerleri. Ülkede Nükleer enerjiye karşı olan bilim adamlarını sivil polisler takip ediyor, etiketleniyor. Çevreci protestoculara polisler terörist muamelesi yapıyor. Baktılar bölge idare mahkemesi bir karar verdi, e yasayı değiştirelim o zaman, yasalar yetmiyor mu anayasayı değiştirelim o zaman. Anayasa da mı yetmiyor e rejimi değiştirelim o zaman.

Ben her türlü yasaklamaya karşı olduğum için Özay bey gibi kişilerle aynı platformda yazdığı saçma sapan yanıtlara sabahın bu saatinde yanıt vermeye çalışıyorum. Yasaklarsak bu cehaleti önleyemeyiz. Cehaleti marifet saymak herhalde sadece bizim gibi toplumlarda makbuldür.

İşte bir örneği de burada, elektrikli saç kurutma makinasının çalışması için HES’leri destekleyen bir arkadaşımız. O kömürler boşu boşuna yatıyor toprağın altında. BBerksan arkadaşım, neden HES’leri desteklediğin gibi Kahve makinen için Termik santralleri de desteklemiyorsun. Neden Yatağan’da yaşamayı düşünmüyorsun? Sevgili Bberksan sen hiç asit yağmuru neye benzer biliyor musun?

bberksan' Alıntı:
Elektrik ve yakitla calisan cihazlar kullanan bir insan HES'e itiraz etmemeli. HES cevreye zarar vermiyormu? Elbet veriyor - ama en az zarari veren enerji uretme yontemi. Su Ikizdere ve benzeri yerlerde bosuna akarken oralarda yasayanlarin kullandigi elektrigin uretildigi dogalgaz donusum santrali HES'den fazla cevreye zarar vermiyormu? Veriyor ama Ikizdere'de yasayanlarin cevresine degil elbet ???

Ah benim arkadaşım, bildiğin en temiz enerji elde etme yöntemi HES'mi? HES'lerin bazı kurak yerlere bereketi taşıdığı açıktır ama Karadenizde yapılacak bir HES'ten beklenen enerji ne kadar, bölgeye marjinal (ek) faydası ne olacak? Ucuz ve temiz enerji mi arıyorsun: güneşin 1 saate dünyaya gönderdiği enerji insanlığın 1 yıllık enerji ihtiyacına denk. Sen bu enerjinin binde birini kullanabilsen yeter. Kıraathane ağzıyla konuşup şarap içen çevrecilere laf edeceğimize buna kafa yoralım, mühendis yetiştirelim, dünyaya teknolojimizi satalım.
O su orada boşu boşuna akmıyor. O su ekosistemin bir parçası, ta kendisi. Tabiatta öyle bir tanrısal denge var ki, hiçbirşey boşu boşuna olmuyor.
Çinde armut üretilen bir yer var, adını unuttum. Burada sebebi bilinmeyen bir nedenle arılar yok olduğu için onbinlerce armut ağacındaki milyonlarca çiçeği insanlar kendileri elle döllemek zorunda kalıyorlar. NatGeo’da bulursanız arılarla ilgili o belgeseli izleyin. İnsanın doğaya yaptıklarının ibret verici örneğidir. Bunun nedeni belki de boşu boşuna yer altında durduğu sanılarak çıkartılan bir ağır metal olabilir. Yani bunlara girip de sizleri sıkmak istemem.

Okumak, araştırmak yerine, bu işlere biraz kafasını yoran, aksiyon alan, maddi veya manevi destek veren insanlara ateş başında şarap içen çevreciler yakıştırması yapan birisinin kalkıp da bu yazdıklarımı anlayabileceğini ve değer vereceğini düşünmüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR