İkizdere Kurtuldu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emine_t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,065
Ynt: İkizdere Kurtuldu

Arkadaşlar, ikizdere ile ilgili karar hepimizi sevindirdim.Fakat bugün birilerine kulak misafiri oldum, detayını çok bilmiyorum, hükümet Tabiatı koruma kurumunu fesh edip yerine yeni kurulacak bir kurumun devreye girmesi için, kanun yada yönetmenliklerde değişikliklere gidiyormuş.Detayını araştıracağım ama şu anda kulaktan duyduğum bilgi bundan ibaret..

Etiketler

Hükümet SİT alanları ile ilgili alınabilecek her türlü kararın ve uygulamanın yürütülmesi erkini Çevre ve Orman Bakanlığınıa devretmek istiyor.
Bunun için önümüzdeki günlerde meclise konu ile ilgili bir yasa teklifi sunulacak.Duyduklarınızın özü budur.

Merhaba arkadaşlar,
Duyarlı olalım böyle bilgileri paylaşalım.
Kulaktan kulağa olan söylentiler her zaman can sıkıcıdır.
Gelişmeleri resmi kurumların sitelerinden takip edelim.
İşten güçten birşeyleri göremezsem lütfen bana bilgi verin.
Çok teşekkürler...

mogzilla' Alıntı:
Hükümet SİT alanları ile ilgili alınabilecek her türlü kararın ve uygulamanın yürütülmesi erkini Çevre ve Orman Bakanlığınıa devretmek istiyor.
Bunun için önümüzdeki günlerde meclise konu ile ilgili bir yasa teklifi sunulacak.Duyduklarınızın özü budur.

Kulaktan duyduğum bilgiler bu akşamki ana haber bültenlerinde resmi ağızlardan söylendi maalesef.

Merhaba arkadaşlar,
Doğa düşmanları harekete geçmiş evet...
Aşağıda dernek sayfasına ait linkte bir açıklama var...
Biz yine de umudumuzu kaybetmeyelim.

http://www.ikizderedernegi.org/baskan_sit_aciklama2.php

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !

doğa düşmanı biri olarak merak ettiğim birkaç konu var.1-buralara yapılan barajlardan minimum su geçişi veriliyormu (veriliyor dsi bölge müdürü baş yardımcısının açıklaması şehir önemli değil)2-bu çevreciler neden örnek aldıkları ülkelerin kullandığı nükleeri veya fabrikaları görmezden geliyorlar 3-kaz dağları,didim ovası,antalyanın ovalarına yapılan yazlıkları binaları niye görmezden geliyorlar da enerji sulama gibi ihtiyaçları karşılayacak tesislere karşı çıkıyorlar.
birkaç gün öncesine kadar bende bu soruları kendime sormamıştım ve şimdi anlıyorum ki dış güçlerden beslenen birkaç dernek ve kuruluş birilerinin oyuncağı olmaktan öteye gidemiyor.
sadece şunu ifade ediyorum en az sizler kadar ve hatta sizden daha çok çevreme ve insanlara saygılıyım.bar köşelerinde veya kamp ateşi etrafında ellerde şarap şişeleriye çevrecilik nutku atanlara sesleniyorum gelin birkaç lira yardım edin dendiğinde herkes birkenara çekiliyor NEDEN !!!

Doruk5910 selam...
Öncelikle şu kızgın halinden sıyrılmanı öneririm...Hali hazırda tanışma formunda da yazdıkların aklımı kurcaladı...
Bir dernek var ki adını söylemeyeceğim,HASANKEYF üzerinden reklam yapıyor !. Bunu ordaki insanlarla konuşunca daha da iyi anladım,BOŞ KONUŞMUYORUM!.
Kaz dağlarındaki hadiselerden,yazlıklardan ordan burdan çok ŞÜKÜR HABERİM VE HABERİMİZ VAR.
Mücadele edilmediğini nerden biliyorsun...
Kendi adıma şunu söylemeyi zorunlu buluyorum,HİÇBİR ZAMAN KAMP ATEŞİ ETRAFINDA ŞARAP İÇMİŞ VE DE ÇEVRECİLİK NUTKU ATMIŞ BİRİ DEĞİLİM.
BEN fotoğrafladıklarıma,uzuncaaaa konuştuğum o bölgelerde yaşayan İNSANA inanırım.
Herkesin yardımı kendine...
Şahsen elimden geldiğince yardım konusunda saldırabildiğim kadar saldırıyorum etrafa...
"Doğa düşmanı biri olarak" demişsin... de merak ettim,SEN DİĞER ÜLKELER DEMİŞSİN. DIŞ ülkelerden ÖNCELİKLİ BENİ ÖNCE KENDİ ÜLKEM İLGİLENDİRİR.
"DOĞA DÜŞMANI".... tanımlamana takıldım.... ( Uygun anında açıklama getirirsen aydınlanırız.)
Elimden geldiğince bilgi sahibi olmaya ve bilgilendirmeye ve de mücadele etmeye çalışıyorum bir DOĞASEVER VE BİR FOTOĞRAFÇI OLARAK.
SİZDEN DAHA ÇOK ÇEVREME SAYGILIYIM DEMİŞSİN ANCAK BİR İSMİNİ BİLE PAYLAŞMAYI İHMAL ETMİŞSİN....
Bir de çok rica edeceğim hiddetin,şiddetinin ASIL NEDENİ KİM VE KİMLERSE onlara bunu yansıtmandır.
Bu forumdaki benim açtığım bu konunun amacı: İKİZDERE deki gelişmeleri,haberleri ortak bir konu başlığı altında konuşmak ve de paylaşmaktır.

Sn.Doruk *? istisnalar haric aynı fikirdeyim.mesela bu güne kadar hic bir devlet yetkilisi cevrecilere önem vermezken.enerji bakanı g.pece uyeleri ile adamakıllı sohbet etti.ayrıca şu anki cevre bakanı sn.V.Eroğlu kendini kanıtlamış bir teknik ve akademik prf.dur.Son olarak cevre ile alakalı olarak cıkardığı kitabını sanal ortam da okuyaabilirsiniz.Daah iki gün önce yolda radyodaki sohbetini dinlerken bunları duydum HABERTÜRK radyosu.isim vermem sanırım kusur sayılmaz.NOT.Bunları söylerken yanlış anlaşılma olmasın herhangi bir siyasi yi gündeme taşımak olarak.Ayrıca bunları söylerken salla pati olarak ta yazmıyorum.Akademi de DOĞA VE BİLİKLET kulubunu 12 eylülden sonra ilk kulup kuran vede zahmetini ceken biri olarak belirteyim.Birinci boğaz köprüsünü resmi olarak bisiklet ile 94 senesi yaz tatilinde cevre kulubu olarak trafiğe kapatıp ve kulubu gecirerek cevreye duyarlılk için. birkac il ilce belde ve köy gezerek halk ile paylaşimlar yaptık o zamanki kulup üyeleri ile.Bunun gibi hareketler içinde hala karınca kadarınca olmaya varım.Kısaca hal böyle sakın bir yerlere çekmeyin.Objekif olalım yeter.selamla kalınız.

emine hanım öncelikle şunu belirteyim ki ismim söylemekte sakınca görmüyorum hemen yazarım ve hemen birirleri yasaklar yine bu bir(ismim özay kurt balıkesir eski nick bahcivankurt)saldırgan bir tavrım yok sadece foruma birkaç gün önce tekrar girdim uzun zamandır girmiyordum ve sanırım yine girerim onlar yasakladığında bu iki.doğa düşmanı derken o küçük bir taşlama üzerine alınanlar için sizin şahsınıza değil ve bu tabiri kendim için kullandım bu üç.sadece gördüklerimi paylaştım ve yaşadıklarımı benimde dernek ismi vermeme gerek yok ama gördüğüm manzarayı aktardım o kadar.gerçekten çevreci ve geleceği düşünen bir forum olduğumuz için olsa gerek bir orman için projem vardı ama destek olan olmadı oysa yerini bile bulmuştum.sadece keşke diyorum keşke boşa harcanan paraları birilerinin gerçek ihtiyaçları için harcayabilsek.sizi kırdıysam da özür dilerim saygılarımla

Genel mesajdır...
Şu tatil günümde ve bu güzel 29 Ekim gününde birkaç satır yazmaya zaman ayırıyorum arkadaşlar.
Bu forum konusuna mesaj yazan,düşünce bildiren değerli arkadaşlarımdan konu başlığı altında gereksiz polemik yaratmamalarını ÖNEMLE RİCA EDİYORUM.
Enerji sağlanmasını da,sulama tesislerini de,elektriği de,enerjiyi de biliyorum ŞÜKÜRLER OLSUN. ( UZMANLIK ALANIM: ELEKTRİK-ELEKTRONİK.)
Neden karşı ÇIKILDIĞI ARAŞTIRILIRSA ANLAŞILIYOR. Üçkağıtçı değil, DEĞERLİ GERÇEK BİLİM İNSANLARI NEDENLERİNİ AÇIKLAMIŞ DURUMDA.
Hangi kurum ya da kuruluşta çalıştığımız sorun değil. ÖNEMLİ OLAN ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DOĞA İÇİN NE YAPTIĞIMIZDIR.
ÖZAY BU ARADA TÜM ÇOCUKLUK TATİLLERİM ORTA SONA DEK BALIKESİR,AKÇAY,EDREMİT,ALTINOLUK VS. DE GEÇTİ... KAZ DAĞLARINDAKİ DOĞAYI,O ZAMANLARI VE ŞU AN NE KADAR FAZLA ŞEYİN DEĞİŞTİĞİNİ BİLİYORUM...
ÖZAY, DÜŞMAN TANIMLAMANI ÖYLE BİR YAZMIŞSI Kİ GÜLÜMSEDİM ŞİMDİ... TAMAM O HALDE MECAZİ ANLAMDAYMIŞ...
İÇİM RAHATLADI....OOOH DEYİP DERİN BİR NESEF ALDIM.
ÖZRÜN,KABULDÜR...

SEVGİLİ MEHMET TEŞEKKÜRLER YAZDIKLARIN ADINA...

--
Her zaman sevgiyle ve fotografla kalın...
Emine T.

Ynt: İkizdere Kurtuldu-mu?

Tartismalar her iki tarafin da biraz hakli oldugu zaman cikar. Hicbir zaman kimse %100 hakli degildir. %70-%30 , 60-40 , 80-20 haklilik durumlarinda tartisma cikar en fazla da 51-49 durumunda cikar tartisma. Biryerde bir tartisma varsa mutlaka karsimizdaki kisinin de kendine gore hakli oldugu biseyler vardir. Birbirimizi kirmayalim ve karsimizdakini anlayama calisalim.
Bu konuda benim gorusum :
Elektrik ve yakitla calisan cihazlar kullanan bir insan HES'e itiraz etmemeli. HES cevreye zarar vermiyormu? Elbet veriyor - ama en az zarari veren enerji uretme yontemi. Su Ikizdere ve benzeri yerlerde bosuna akarken oralarda yasayanlarin kullandigi elektrigin uretildigi dogalgaz donusum santrali HES'den fazla cevreye zarar vermiyormu? Veriyor ama Ikizdere'de yasayanlarin cevresine degil elbet ???
Ikizdere ve benzeri yerlerin sakinleri her tur katliami yapip yaylalarda beton yapilar kuruyorlar. Elektrik de kullaniyorlar. Arabalari ile de geziyorlar. Bag bahcelerini de ilacliyorlar ve bu cevreye zarar da veriyor. Sonucta oralar kurtarilmis bolgeler degil.

Selam Berksan, ( İSİM BELİRTMEZSENİZ ARKADAŞLAR HİTAP SIKINTISI YAŞIYORUZ VE BU HİTAP SIKINTISI İLK KEZ BU SİTEDE BAŞIMA GELDİ.. )
Oralar kurtarılmış bölgeler değil demişsin... İNSANIN GİRDİĞİ HER YERDE ÇEVRE TAHRİBATI VAR,BURADA KONU İNSANIN GÜNLÜK YAŞAMINDAKİ ENERJİ KAYNAKLARI DEĞİL. DEĞERLİ BİR BÖLGE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR.
ONA BAKARSAN HASANKEYF TE YAPILMASI PLANLANAN VE DE DURAKSAMAYA HER DAİM MEYİLLİ VE DE YAPILMASI BİR O KDR TEHLİKELİ ILISU BARAJI PROJESİ 3 KM KAYDIRILIRSA KOSKOCA BİR TARİH YOK OLMAYACAK.
Aklımda olan en barizi 2 profesyonel fotoğrafçı arkadaşımın doğa ile alakalı çekim projeleri kapsamında bölgeye gittiklerinde iş makinalarını görmeleriydi...
İkizdere ile alakalı bilinçlenmeye başlamam ilk o zaman başladı.
Oraların insanları da çevreye zarar veriyor evet,derinlemesine düşününce bu da var.
AMA KOCAMAN İŞ MAKİNALARI...
AÇILAN YOLLAR... PEKİ YA ORALARDA YAŞAYAN CANLILAR VE ENDEMİK BİTKİ ÖRTÜSÜ...Oralarda biten dünya kadar ot,çiçek var... Oraların insanları buNLARI toplar,yer...Doğa yerine yenisini verir,bir parça ekmeği de katık eder karınlarını doyururlar... HES in faydaları YOK değil,ama su kanallarının olduğu yerlerde yok edilenler yerine BİR DAHA GELECEK Mİ?
Ha bazı bölgelerde insanların döşedikleri su boruları da var,bu da sadece KARADENİZ de değil sadece. O da çevreye zarar veriyor.
Ama İKİZDEREDE,FIRTINADA,ORDA BURDA YOK OLACAK BİR SÜRÜ DE TÜR VAR HES YA DA BARAJ HİÇ FARKETMEZ...
İKİSİ DE DOĞAYA ZARAR VERİYOR.. Şehirlerde yaşayıp, bazı arkadaşlar oturdukları yerlerden konuşuyorlar...
Kaç kişi detaylı araştırma yapıyor,merak ediyorum doğrusu...

''Kaç kişi detaylı araştırma yapıyor,merak ediyorum doğrusu...,,
emine hanım gerçek anlamda saha araştırması diyorsanız eğer sanırım çok az kişi ama iş olsun diye laptop başında derseniz ahkam kesen çok oluyor maalesef.
birde şu sınır topraklarının mayınlardan temizlenerek israile peşkeş çekilmesi olayına değinsek fena olmaz hani ama kimse oralı olmuyor bu konularda.aslında anlkatılacak paylaşılacak sorun çok ama birilerine ucu dokunduğu için sessiz bırakılıyoruz yada sesimiz çıktığında farklı şekilde düşünüyor gözüyle görülüyoruz.ülkenin bitirilen tohumculuğu ne olacak peki...yani kısaca bizde sorun çok çözüm yok.sağlıcakla kalın hepiniz :'(

selam herkese bende bu konuyu doğadan haberler adlı bi başlık açıp gelişmeleri paylaşmıştım orada ama siz bu sevinci benden önce paylaşmışsınız anlaşılan :D başka doğa haberleride var orada paylaştıgım.

Çiğdem merhaba :smiley:,
Çok teşekkür ederim paylaşımların adına...
Şahsen okumadım ama,yerinde haberler olduklarına eminim.Açıkçası sitede sürekli online kalan arkadaşlar forumdaki tüm haberlere daha bir vakıftırlar,eminim. :smiley:
Bir de şunu farkettim,madalyonun diğer yüzü... :(
Siteye üye bir kesim başka amaçlar gütmekte... Aslında onların ne doğa ile ne de diğer uğraşlarla ilgilendikleri var... ??? :(
Ben de İkizdere ile akalakı haberleri resmi derneklerden,netten ve de basındaN takip etmeye çalışıyorum Çiğdem.
Sen de bir haber alırsan yeni lütfen benimle ve doğasever arkadaşlarla paylaş...
Ben işten güçten ancak yetişiyorum haberlere...Elimden geldiğince işte... :smiley:

Sevgiler...

banada netten üye oldugum çeşitli sitelerden doğa haberleri geliyo ikizdere ile ilgili ilk alınan karardan itibaren süreci haber yapıldı bende bunları doğadan haberler başlığı altında paylaştım diğer haberleride tabiki o başlığıda arada takip ederseniz aslında görürsünüz aslında. başka haberlerde var bende.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR