İlk Defa Karavan Sahi̇bi̇ Olacaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALBATROS1985 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,350
Bu arada evrak konusundan korkmalı mıyım sizce ? Karavan ruhsatı çıkarırken eski zorluklar var mı bilmiyorum. Daha önce netten anladığım zor işler olduğuydu.
Karavanı yapmak, projesini çizdirmek, TSE den onay almak, muayeneden geçmek ve son olarak noterden ruhsat değişimini yaptırmak. Bunlarda değişiklik var mıdır ?

Etiketler
evrak isleri muhtemelen en kolayi . ruhsat icin @ertunk ustadimizin mesajlarini onceleyin . tescil kodu konusunda cok yararli bilgiler veriyor.

@ertunk ustadimizin
Estağfurullah, tescil konusunda yaptığım tespitler doğru olmakla birlikte bürokrasi yanlışta ısrarını sürdürüyor. Bireysel olarak kanun ve yönetmeliğe itiraz hakkımız bulunmuyor sadece iptal davası söz konusu olabiliyor avukatımız açılacak iptal davasının reddedilmemesi için alt yapısını kurgulamakla meşgul. Konu "kurumsal" mücadeleye muhtaç fakat konuyu üstlenecek kurumsal iradeyi şimdilik göremiyorum.

tespitlerinizde size katiliyorum tamamen haklisiniz.

kanun ve yonetmeliklerde muglak ya da celiskili ifadeler ve islem yapan kisinin bilgisizligi bir araya gelince isler gercekten zorlasiyor maalesef .

ehliyet ve liyakat olmayinca kimse de bir adim atip yanlisi duzeltmeye cesaret edemiyor daha da kotusu neyin dogru neyin yanlis oldugunu idrak edemiyor.

meshur magara alegorisinde bahsedilen insanlar gibi davraniyorlar.
ozellikle son 22 yilda islem yapan kisinin " bana gore boyle , yanlis oldugunu dusunuyorsan dava ac " dedigine artan bir sekilde sahit oluyorum .

burokrasinin eskiden de sorunlu oldugunu o gunleri yasamis biri olarak rahatlikla soyleyebilirim . ancak o zaman sorun genellikle asiri titizlikten bircok kontrolden gecmekten kaynaklaniyordu. soz gelimi bir harc yatirmak icin doldurdugunuz formu once memur onaylar sonra sef onaylar sonra bir vezneye verirdiniz parayi da yandaki vezneye oderdiniz. bugun git yarin gel o zamanlarda bilhassa devlet kapisinda olan isler icin kullanilirdi . uzun surerdi ama sonradan sorun cikmazdi. simdi bir kanun cikiyor ardindan duzeltmek icin bir duzine kararname yayinlaniyor. ne kanunu yonetmeligi hazirlayan isin farkinda ne uygulayan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,663
Kaydolan Son Üyemiz
Mpakalin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR