Hunileri Taktık 42 Lastik Ford F250 Geliyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 781
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 139,476
Ynt: Hunileri Taktık 42 Lastik Ford F250 Geliyor

Sevgili Çağla kardeşim
4 nisanda Uğur'un konusunda yazdığım bir yoruma aralardan çekip alarak verdiğin cevap altta...

Alıntı yapılan: jeep - 04 Nisan 2012, 19:46:00 <blockquote>ayna sistemi ters duruyor. dolayısıyla akslar ters dönüyor. cer dişlileri ters dönünce 2 ters bir düz ediyor . böylece araç ileri gidiyor
</blockquote>

hani iki yanlış bir doğru etmezdi, veya üç yanlış bir doğruyu götürürdü.. matematik ile mekanik farklı kurallar içeriyor
smiley.gif

bu yorumu şaka yaptığın algısıyla değerlendirdim. eskiden beri muhabbetimiz var dedim. sonrasında da bu yorumu görünce, savunmaya geçtim doğal olarak.

Ben bu forumda kimseyle şahsi olarak uğraşmıyorum. Kişilerle değilde araçlarla uğraşıyorum en azından uğraşmak istiyorum. Nihayetinde insanım. Ama sizde yorumunuzu tekrar okuyun. Sonrasında saçmalamışım demiyorsanız bende sizden özür dilerim..

Etiketler

neyse işler ağırda olsa devam ediyor. 1.5 ayda direksiyon sisteminin iskeleti bitti. ama hala dönmüyor. Direksiyoncu aracı kendi iş yerine istedi. ama içeride araç varmış onu bekliyor. Bir kaç fotoğraf vereyim..
2012-04-12095811.jpg

2012-04-12095806.jpg

2012-04-12095752.jpg

2012-04-12095635.jpg

2012-04-12095611.jpg

2012-04-12095553.jpg

2012-04-12095543.jpg

2012-04-12095536.jpg

Göktuğ bey sivasa dönünce aklıma geldi direksiyona dev fatihlerde olan yardımcı direksiyon lifti takarsanız bence çok iyi sonuç alırsınız resmini ilave edeceğim birde beyinciğe ihtiyacınız olacak onuda hurdacılardan herhangi bir aracın yeni modellerden kramiyerli olan direksiyonların beyni olabilir direksiyon pompasından basınç hattından beyinciğe beyincikten lifte 2 adet ve beyincikten depoya 1 adet toplam 4 adet hortumla işlem tamamlanır ve süper rahatlar takacağınız yardımcı lift kayacıların kullandığının benzeri olacak saygılar kolay gelsin

D?REKS?YON.jpg

DEMİRAL' Alıntı:
Göktuğ bey sivasa dönünce aklıma geldi direksiyona dev fatihlerde olan yardımcı direksiyon lifti takarsanız bence çok iyi sonuç alırsınız resmini ilave edeceğim birde beyinciğe ihtiyacınız olacak onuda hurdacılardan herhangi bir aracın yeni modellerden kramiyerli olan direksiyonların beyni olabilir direksiyon pompasından basınç hattından beyinciğe beyincikten lifte 2 adet ve beyincikten depoya 1 adet toplam 4 adet hortumla işlem tamamlanır ve süper rahatlar takacağınız yardımcı lift kayacıların kullandığının benzeri olacak saygılar kolay gelsin

abi seni antep e alsak 1 hafta filan ;D
dediğin çok mantıklı tek aklımı kurcalayan nokta tek pompa ile ikisini birlikte idare edebilir miyiz?
altuncu57' Alıntı:
sen ne rahatsız bir adamsın yaaa...
;D ;D ;D

teşekkürler çok kibarsın ;D

jeep' Alıntı:
abi seni antep e alsak 1 hafta filan ;D
dediğin çok mantıklı tek aklımı kurcalayan nokta tek pompa ile ikisini birlikte idare edebilir miyiz?
teşekkürler çok kibarsın ;D
Bildiğim kadar taktığınız pompa as 250 vs amerikan deposu kendisinden olan pompa onun yerine ZF (HEMA) pompa + zf hidrolik deposu takın barını yükselte biliriz hatta 140 bar basan zf pompalar var dolayısıile çok rahat çevirir gerekirse beyinciğin girişine sınırlayıcı valf koyarız ve 60- 70 bar beyinciğe kalanın tamamı ana direksiyon kutusuna gider ve işlem tamalanır ki benim bahsettiğim dev fatih yardımcı silindiri takıp düz (hidrolik olmayan ) kutu dahi taksak pompayı hiç değişmeden mevcut pompayla çok iyi şekilde iş sonuçlanır
eğer gerekirse bende cumartesi pazar gelip işlemi yaparım bana haber verirseniz burdan beyincik temin ederim
Son süprizim ! gene kayacıların kullandığı < ORBİTROL> denen bir sistem var aşağı yukarı fiatları 450-600 tl arası bu sistemide kolayca uygulaya biliriz vereceğim linkte aşağı yukarı sistemi inceleye bilirsin her türlü yardıma hazırım antepte hidrolik işi yapan mağaza vardır sanırım size orbitrol konusunda yardımcı olurlar gördüğünüzde işlem daha iyi anlarsınız sevgi saygılarımla kolay gelsin

http://www.trail-gear.com/full-hydraulic

ilk fırsatta gidip bir hidrolik malzeme satan satıcı ile görüşecegim. bu işi bitirmek lazım. öncelikle bizim pompa kaç bar basiyor onu anlamam lazım.. bunun standardı kaç bar acaba.. 60-70 bari görürsek tamam mı diyeceğiz.???

Amerikan pompalar aşağı yukarı 100 110 bar basarlar ki lifte rahatlıkla yeter hidrolikci ile görüşün durumu bildirin mutlaka bir çare bulurum
pompa olarak BMC minibüslerin nissan motorlu olanların pompası kasnaklıdır ve zf (hema ) pompadır basıncını artıra bilmek mümkün hurdacılarda bile bulacağınızı tahmin ediyorum ve sizin motora çok kolay monte edilebilir saygılar kolay gelsin

yorum yapmasakta bu cesur yüreği takip ediyoruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR