Hunileri Taktık 42 Lastik Ford F250 Geliyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 781
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 139,915

Etiketler

axle wrap işi ta cj lerden beri uğraştığım konular arasında. onu hallederiz. Diferansiyellerin aynı araçtan çıktığını iddia etti adam .. bende dedim bak farklı olursa bir anlamı yok dedim. Rauf ustanın oraya indirecek açıp bakıp sayacaklar. Üzerinde ikisininde aynı renk boya kalıntılarım gördüm gibi geldi. Ama 50 derecede 120 kg bir adam, beyaz üstbaş ile yağlı motorların üzerinde atlama haraketleri yaparak incelemeye çalıştım. 2-3 tane daha varmış aynı aracı bulur gönderirler diye düşünüyorum..

geçmişte ki cj den axle wrap kolu..

[attachment=1]

Resimek-0047.jpg

jeep' Alıntı:
fotolara dikkatli bakıldığında iki diffin de üzerinde koyu mavi boya kalıntıları var. Bunlara güvendim. Ama şimdi baktım da etraftaki bütün dingillerde mavi boya var ;D

Kesinlikle aynı aracın olamaz Göktğ onlar farklı modellerin dingilleri, Yavuz Ç .nin dikkat çektiği konuda önemli ayna mahruti oranları aynı olsa bile portalların içindeki redüksüyon oranı tamamen değiştirir. Dur kontrol ediyorum redüksiyon oranları neymiş diye. ;)

discovery-V8' Alıntı:
Kesinlikle aynı aracın olamaz Göktğ onlar farklı modellerin dingilleri, Yavuz Ç .nin dikkat çektiği konuda önemli ayna mahruti oranları aynı olsa bile portalların içindeki redüksüyon oranı tamamen değiştirir. Dur kontrol ediyorum redüksiyon oranları neymiş diye. ;)

o zaman hemen arayayım aynılarını bulsunlar. hem ayna mahrutiye hemde redüksiyonu saysınlar.

Baktım biri 2,13 (404) Diğeri 2,07 (406/416/1300/1700) Ayna mahruti 3,54 (404) diğerleri 3,14 (406/416/1300/1700) Düşük bir ihtimal ama 1300/1700 serisinin birde Hi-Speed dingilleri varmış onlarda oranlar bambaşka ki Türkiyede olma ihtimali çok düşük, oranlar şöyle Ayna mahruti: 2.55:1 Portal: 2.07:1 Final Ratio :5.31:1

Yavuz abi bir de erdem ustanın orada mahrutiye boru anahtarını taktık çevirdik. Saat yönüne çevirdiğimizde geriye doğru gidecek araç. Unimog şanzımandan mı ters dönüyor? anlamadım. diferansiyeli ters çevirsek doğru dönecek. Bu defa yağlamada filan problem olur mu acaba?

Armut kısmı kovanlara doğru sağlı sollu vidalı olanlar 406/416 daha yenilerinde 1300/1700 serisinin, kovanı sabit olanlar 404 lerin dingilleri. 404 de kilitler mekanik, diğerlerinin bazılarında mekanik bazılarında sanıyorum hidrolik yada pnömatik.

jeep' Alıntı:
Yavuz abi bir de erdem ustanın orada mahrutiye boru anahtarını taktık çevirdik. Saat yönüne çevirdiğimizde geriye doğru gidecek araç. Unimog şanzımandan mı ters dönüyor? anlamadım. diferansiyeli ters çevirsek doğru dönecek. Bu defa yağlamada filan problem olur mu acaba?

olmaz abicim akslar terse dönüyor doğrudur ama portal kısmı 2 dişliden oluşuyor dolayısıyla aksın ters yönüne dönüyor. 3 dişki kullanan modellerde aksla tekerler aynı yöne dönüyor.

discovery-V8' Alıntı:
Armut kısmı kovanlara doğru sağlı sollu vidalı olanlar 406/416 daha yenilerinde 1300/1700 serisinin, kovanı sabit olanlar 404 lerin dingilleri. 404 de kilitler mekanik, diğerlerinin bazılarında mekanik bazılarında sanıyorum hidrolik yada pnömatik.

ön ve arka kısmı da sağlı sollu vidalar var. o resimde yeni modelin var onu karıştırmayalım.. Şimdi aşağıya iki tane foto koyacağım birisi ön birisi arka..

BU ARKA

270720111021.jpg

BU DA ÖN yalnızca kafası gözüküyor armut kısmı kovana civata ile bağlı..

270720111022.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR