HONDA XL 200 HAKKINDA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FARMAX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,881
Ynt: HONDA XL 200 HAKKINDA

Karabükte yaşayan biri olarak çok uzaklara gitmek, gidipte aradığın temizlikte olmadığını görmek çok yoruyor insanı. şimdilik sahibinden e bakıyorum.kırmızı çok.ama beyaz bir başka duruyor sanki.

Etiketler

Haklısınız. Ben İstanbul'dan Latif isminde birinden aldım. Genelde onda bulunuyor. Şansıma Beyaz vardı ( ilk sayfada mortorumla fotoğrafım var ) aldım çok ta memnunum. Onu arayın danışın isterseniz.

Latif Korkmaz
Telefon
  • 5372322623Cep

İnternet Sitesi
  • http://www.enduromarket.com
  • http://www.istanbulmotoclub.com

E-posta
  • endurocu58@hotmail.com
  • enduromarket@hotmail.com
  • enduromarket@istanbulmotoclub.com

Slmlar.İlginize çok teşekkür ederim Murat bey (her iki linkin ilk sayfasında da sizi göremedim).ilk link zaten sahibinden üzerinden market şeklinde açılmış. Beyaz bulamaz isem kırmızı alıp boyayabilirmiyim sizce ? hem makine için (boya tutarmı yoksa sonra dökülüp üzermi?) hemde yasal olarak (ruhsatta renk geçiyormu? geçsede çok önemlimi? muayenede felan) uygun olurmu ?

Linkler, motosikleti aldığım kişiye ait, o yüzden paylaştım sizinle. Latif Korkmaz ile görüşün yardımcı olmaya çalışır sizinle. Beyaz aksam plastik, boya pek tutmaz ancak kaplama olur. Ruhsata işletmek te gerekiyor tabiyki.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2005-cross-yeni-motor-79947052/detay
Ben de Honda XL 200 ararken, Elazıg da buldum. Ankaraya getirtim
Aynı hafta İstanbuldan oğlumda haber vermeden bana bir xl200 almış
Bu hafta İstanbula gittim , o motorada baktım. Ona içim daha ısındı. Fiyatı yüksek olmasına rağmen,tercihimi oğlumun aldığı motordan yana kullandım.
2. motor boşa çıktı:smiley:
Satılıktır.

İki yıl kadar kullandım, mütevazi gücü ile iyi bir başlangıç motorudur. Beklentileri büyütmediğimiz sürece iş görecektir.

Bütçe 8000 civarına çıkacaksa KLX250 daha çağdaş bir alternatiftir.

herkese slm. yaklaşık 4 aydır XL 200 bakıyorum. XL 200 satıcıları darılmasın ama bu motorun 4000 TL i göreceğini sanmıyorum (bunun üstünü isteyenler de var). zaten birçoğu pazarlığa yanaşmıyor. kaldı ki küçük ya da orta ölçekli yerleşim yerlerinde bu motorun parçasını bulmak çok zor. neyse hayırlısı olsun, herkese keyifli sürüşler.

Sn. Farmax,

Honda XL200 special bir motordur
Honda bu modeli 2004-2005 yıllarında üretti. (Veya Türkiye ye bu yıllarda geldi)
Bence hata yaptı.

En hafif ve en güçlü motor bu

Parça işine gelince Türkiye çok küçük

Ben Ankara merkezde bile parça sıkıntısı yaşadım
Ama, İnternetten araştırıldığında İstanbul da her parça var
Ve gelmesi sadece 1 gün
Kargo bir günde getirip teslim ediyor
Bu nedenle XL200 için istenen 3500-5000 tl çıtası normal

Saygılarımla

Bülent KOÇOĞLU
Ankara

Merhaba,

Kusura bakmayın görünce dayanamadım yazdım. XL 200 special makina değildir. Gezi için üretilmiş endurodur. Biraz ağır ve hantaldır..

bkocoglu' Alıntı:
Sn. Farmax,

Honda XL200 special bir motordur
Honda bu modeli 2004-2005 yıllarında üretti. (Veya Türkiye ye bu yıllarda geldi)
Bence hata yaptı.

En hafif ve en güçlü motor bu

Parça işine gelince Türkiye çok küçük

Ben Ankara merkezde bile parça sıkıntısı yaşadım
Ama, İnternetten araştırıldığında İstanbul da her parça var
Ve gelmesi sadece 1 gün
Kargo bir günde getirip teslim ediyor
Bu nedenle XL200 için istenen 3500-5000 tl çıtası normal

Saygılarımla

Bülent KOÇOĞLU
Ankara

Natural_Animal' Alıntı:
Merhaba,

Kusura bakmayın görünce dayanamadım yazdım. XL 200 special makina değildir. Gezi için üretilmiş endurodur. Biraz ağır ve hantaldır..

Teknik Özellikler
Motor Hava Soğutmalı, 4-zamanlı, OHC, tek silindirli
Silindir çapı & strok 63.5 x 62.2 mm
Silindir hacmi 196.9 cc
Sıkıştırma oranı 9.0 ; 1
Yakıt sistemi 35.3 mm VECAA
Max güç 17 BG @ 6500 d/d
Max tork 17.2 cv @ 5500 d/d
Ateşleme Elektronik ateşleme
Çalıştırma Elektrik marşlı
Şanzıman 5 vites
Aktarım O-Ringli zincir
Boyutlar 2093 x 830 x 1143 mm
Teker arası mesafesi 1389 mm
Sele yüksekliği 825 mm
Yerden yükseklik 235 mm
Yakıt deposu 8.5 lt
Tekerlekler Ön 2.75 - 21 - 45 R
Arka 4.10 - 18 - 60R
Süspansiyon Ön Teleskopik çatal / 220 mm
Arka Pro-link / 195 mm
Frenler Ön 240 mm hidrolik tek disk
Arka 110 mm kampana
Ağırlık 123 KG
-------------------------------------------
Sayın Arkadaşım

Enduro- Cross sınıfında
17 beygir - 103 kg başka marka varmı acaba.

Bilgilerinize

Elbette herkes kendi motorunu sever.Bir motosiklet sürücüsü için en iyi motor severek kullandığı ve bindiği motordur.

XL200'e gelince.XL200 Honda'nın ürettiği en kötü motorlardan biridir.Malzeme kalitesi düşüktür, dayanıklılık düşüktür.Motor gücü ve performans belki Hondanın ürettiği motorlar içinde en zayıf olanı ve yine Hondanın ürettiği motorlar içinde verdiği güce göre en fazla yakan motorlardan biri.

Yedek parça erişimine gelince.Sorun şuradan kaynaklanıyor;Hondanın herhangi bir OEM parça sağlayıcısana sorduğunuzda yedek parça bulamazsınız çünkü bu motor listelerinde yoktur.Brezilyada üretilen ve sınırlı sayıda ülkeye ihraç edilen bir motor olduğu için yedek parçayı sadece Honda Türkiyeden veya bulabilirseniz Brezilyadan bulabilirsiniz.

Bunun haricinde çok tutulmasının sebebi aynı sınıfta Türkiye içinde pek bir alternafinin olmaması tabiki.Yine de güzel bir motor.Çünkü tam olarak Honda kalitesine sahip olmamasına rağmen Çinlilerden çok daha kaliteli.Benim gözümde XL200 ün değeri max 3000TL civarında ama dediğim gibi alternatifi pek olmadığı için çekilen fiyatlar yüksek.

xl200 sürmedim ama xl125 ve xl185 kullandım
Gayet güzel motorlardı,

Evet, 2 zamanlı ve ömrü kilometre yerine saat üzerinden hesaplanan special crosslardan değil...
Ama büyük enduro motor öncesi veya special crossa geçiş öncesi kemikli bence güzel bir motor.
Fiyat konusunda yorum yapmam alan ve satan bilir ama kötü olduğunu düşünmüyorum.
Şunu söyleyebilirim; xl200'üm olsa 3.000 TL altına satmam, bu da benim şahsi görüşüm.
Alacak olan da "arkadaş xl200 e o kadar vereceğime ramzey alırım ucuza işi ilerletince değiştiririm" diyebilir...

Alayını benzin döküp yakıcam bu XL200'lerin
;D ;D ;D

Eninde sonunda metalden bir makine bunlar.Ben de az çok işin içinde olduğumdan hangi makine ne kadar kalitelidir biliyorum.Bazen yanlış anlaşılıyor gerçi bu durum.

Hondanın Brezilya merkezli bir üretim bandı var.XL200,NX4,XLR125 gibi makineler burada üretiliyor.Bazı diğer modellere de burada parça üretiliyor.Ama buradan çıkan motorlar Hondanın diğer motorları gibi kaliteli değil.

Aslında daha da derine inmek gerekirse Honda tüm üretiminde '90 ların itinasını terketmiş durumda.Mesela 90larda ilk çıkan Transalp ile en son Transalp'i yanyana koyup incelediğinizde bile bu aradaki fark anlaşılıyor; ilk kasa Transalp daha itinalı üretilmiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR