HONDA XL 200 HAKKINDA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FARMAX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,876
Ynt: HONDA XL 200 HAKKINDA

sinan-izmir' Alıntı:
Elbette herkes kendi motorunu sever.Bir motosiklet sürücüsü için en iyi motor severek kullandığı ve bindiği motordur.

XL200'e gelince.XL200 Honda'nın ürettiği en kötü motorlardan biridir.Malzeme kalitesi düşüktür, dayanıklılık düşüktür.Motor gücü ve performans belki Hondanın ürettiği motorlar içinde en zayıf olanı ve yine Hondanın ürettiği motorlar içinde verdiği güce göre en fazla yakan motorlardan biri.

Yedek parça erişimine gelince.Sorun şuradan kaynaklanıyor;Hondanın herhangi bir OEM parça sağlayıcısana sorduğunuzda yedek parça bulamazsınız çünkü bu motor listelerinde yoktur.Brezilyada üretilen ve sınırlı sayıda ülkeye ihraç edilen bir motor olduğu için yedek parçayı sadece Honda Türkiyeden veya bulabilirseniz Brezilyadan bulabilirsiniz.

Bunun haricinde çok tutulmasının sebebi aynı sınıfta Türkiye içinde pek bir alternafinin olmaması tabiki.Yine de güzel bir motor.Çünkü tam olarak Honda kalitesine sahip olmamasına rağmen Çinlilerden çok daha kaliteli.Benim gözümde XL200 ün değeri max 3000TL civarında ama dediğim gibi alternatifi pek olmadığı için çekilen fiyatlar yüksek.

Kesinlikle tamamen katılıyorum.. Tamamen gezi motosikleti. Zorlu şartlara uygun değil.

Etiketler

bkocoglu' Alıntı:
Teknik Özellikler
Motor Hava Soğutmalı, 4-zamanlı, OHC, tek silindirli
Silindir çapı & strok 63.5 x 62.2 mm
Silindir hacmi 196.9 cc
Sıkıştırma oranı 9.0 ; 1
Yakıt sistemi 35.3 mm VECAA
Max güç 17 BG @ 6500 d/d
Max tork 17.2 cv @ 5500 d/d
Ateşleme Elektronik ateşleme
Çalıştırma Elektrik marşlı
Şanzıman 5 vites
Aktarım O-Ringli zincir
Boyutlar 2093 x 830 x 1143 mm
Teker arası mesafesi 1389 mm
Sele yüksekliği 825 mm
Yerden yükseklik 235 mm
Yakıt deposu 8.5 lt
Tekerlekler Ön 2.75 - 21 - 45 R
Arka 4.10 - 18 - 60R
Süspansiyon Ön Teleskopik çatal / 220 mm
Arka Pro-link / 195 mm
Frenler Ön 240 mm hidrolik tek disk
Arka 110 mm kampana
Ağırlık 123 KG
-------------------------------------------
Sayın Arkadaşım

Enduro- Cross sınıfında
17 beygir - 103 kg başka marka varmı acaba.

Bilgilerinize

Bir çok motorum oldu. Olan motosikletlerimin bir kaçının özellikleri ( Hepsini yazmıyorum )

Husky TC 510

510 cc

100 kg

78 ps

----------------

KX 250

250cc

96 kg

62 ps

-----------------

KTM 525

510 cc

57 ps

118 kg

------------------

GASGAS EC 250

250cc

100 kg

52 ps.

Beta ve CRF imi yazmadım.....

Makinanın special olabilmesi için yarış için üretilmiş olması gerekli. Bakımları bu tür makinaların kısadır. Bu nedenle çok güçlüdürler. Silindir arası çok kısa olur. Hepsi su soğutmalı olur. Süspansiyonlar çok ama çok önem taşır. Gezi motosikletlerine göre çoook serttir. Ve ayarlanabilirler. Tüm special modellerde upside down suspansiyon kullanılır. Jantlar markadır ve alışımdır. Frenlerde tambur olmaz hepsi disktir. Yüksektirler. Selesi rahatsızdır. Ayak pedleri gezi motosikletlerinden ebatı 2 katıdır. ikinci kişi artcı taşımak için yapılmamıştır. Arkada Ayak pedi yoktur. Eşya bağlanmaz. Bazı modellerde far akü ve marş yoktur. Hepsinde Kick start olması gerekir...

Gidon ve furş açıları varklıdır. Depoları plastiktir. Kolay sökülen hava filitreleri vardır.... vs vs vs vs vs

boş ağırlığı 123 + kg dolu 135 kg olan ve 17 ps çok az ve yukarda düşünmeden yazdığım standartları XL 200 taşımaz. Bu motosiklet gezi motosikletidir.

KX 65 cc 6 yaş grubu çocuk crossları bile 27 ps 45 kg

Special kullandığınız zaman aradaki farkı hemen hissedeceksiniz..

İşte , aynı noktada buluşuyoruz.

Bu saydığınız motorlar elbette cross dalında çok iyiler.
Ancak, bu motorları hafta içinde şehirde günlük yaşamda kullanamazsınız.

Bunlara hard cross diyebilirmiyiz.

XL200 i
hafta içi günlük şehiriçi motoru olarak
HAfta sonu dağ bayır gezmek için -biraz da hafif cross-
kullanabilirsiniz.
Onun için special demiştim.

bkocoglu' Alıntı:
İşte , aynı noktada buluşuyoruz.

Bu saydığınız motorlar elbette cross dalında çok iyiler.
Ancak, bu motorları hafta içinde şehirde günlük yaşamda kullanamazsınız.

Bunlara hard cross diyebilirmiyiz.

XL200 i
hafta içi günlük şehiriçi motoru olarak
HAfta sonu dağ bayır gezmek için -biraz da hafif cross-
kullanabilirsiniz.
Onun için special demiştim.

Special diye yazınca siz genelde benim anladığım gibi anlaşılır diye düşünüyorum. Bu arada bazı arkadaşlarım kendi special motosikletlerini tıpkı sizin XL i kullandığınız gibi şehir içinde günü birlik motosiklet olarakda kullanıyorlar. Hatta her gün biniyorlar.

Bazı modellere plaka ruhsat çıkabiliyor.

fiyat konusunda yanlız olmadığımı görmek sevindirici. XL 200 hakkındaki diğer fikirlere aynen katılıyorum.crosstan çok enduroya yakın kullanışlı bir motor.herkese keyifli sürüşler.

Abi o zaman Ramzey alırım çünkü xl200 ün 200o lira olduğu yerde 300 liraya gelir:smiley:

bu arada haftasonu gördüm motoru
saat gibi çalışıyor... pıtır pıtır

bkocoglu' Alıntı:
Arkadaşlar,

O zaman bir önerim var.

Kampanya yapalım. XL 200 lerin fiyatlarını 2000 tlye indirelim.

Önerilerinizi bekliyorum.
2000 tl ye verirseniz Bulent bey haber verin alayım. Bi tane scooter almayı düşünüyodum 100 cc falan onun yerine ;D ;D ;D ;D

Tamam ,

şimdi tek başına cengaverlik yapmak olmaz

Ben bu motoru 3800 tl ye aldım

Bir fon kuralım. Piyasada ne kadar XL200 varsa 3-5 bakmayalım toplayalım.
Sonra 2000 tlden satışa sunalım

Böylece , tekeli kırmış oluruz.

Piyasa ancak bu şekilde , istediğiniz 2000 rakamına iner.

Haydi pamukeller cebe......

herkese slm.Bülent bey 2000 tl rakamını sanırım kimse zikretmedi.zaten bu para xl 200 için amiyane tabirle ölücülük olur. kendi adıma ben 4000 tl rakamının yüksek olduğunu söyledim sadece. ama bundan kastım bu motor ancak 2000 tl eder demek de değil.tabi ki herşeyin bir maliyeti var.herkese keyifli sürüşler.

ben 4000 liranın da üstünde aldım, 4800'e.. fakat pişman değilim, çok temiz çünkü.. ucuza alıp sorunlarıyla uğraşmak, tamir masraflarıyla pahalıya gelmesindense...
3 ay oldu alalı fakat girmeyeceği arazi yoktur sanırım.. tabii special makine kadar değildir... arka dişliyi de büyüttüm mü benim işimi fazlasıyla görecektir... pek fotoğraf yükleyemedim fakat bazı fotoğrafları aşağıdaki linkten paylaşabilirim.... herkese keyifli sürüşler :smiley:

https://picasaweb.google.com/114789049138100813768/OkuzyatagKamp2012?authuser=0&feat=directlink

Deniz bey,

arka dişliyi büyültmek" ne demek.
Normali ne , büyüyünce ne oluyor? küçültünce ne oluyor?
Bunun faydası nedir?
Arka dişli büyüyünce , zincirde değişir sanırım.

Bilgi verebilirseniz memnun olurum.
Selamlar

Bülent KOÇOĞLU

arka dişliyi büyütünce torku artmış, hızı azalmış oluyor. Dik rampaları daha rahat çıkıyor. hafta içi asfaltta da kullanmadığımdan hep arazide kullandığımdan arazide de lazım olan torklu olması zaten.. zincir değişim vakti gelsin komple set olarak değiştiririm tabii

Arkadaslar XL 200 kullanicisiyim (XL185 de kullandim oncesinde) oncelikle belirtmeliyim ki eger bir XL 200 4000tl altina satiliyorsa ya problemi vardir ya da kisi paraya sikismistir. bugun bir XL200 un fiyati en az 4000tl dir. eger cin mali bir motosikletle dag bayir gezmeye cikarsaniz bu yasta bu motosikletin neden bu kadar ettigini yasayarak ogrenirsiniz. sehirde kullanacaksaniz gidip cin mali alin zorlamadan rahat rahat binin yolda kalirsaniz dolmusa binip evinize gidersiniz ama dag bayir gezecekseniz size sorunsuz, yolda birakmayacak bir arac olarak XL 200 oneririm. inanin hic kucumsenmeyecek kadar kullanisli ve ekonomik bir motosiklettir kendisi. tepe tepe kullanin banamisin demiyor. olmadik yerlere gittim donup arkama baktim her defasinda helal dedim. lafin ozu, kullanmadan ne kadar hakli oldugumu anlamayabilirsiniz ama eger bir mal 5'e satiliyor ve alicisi da varsa siz ne kadar 3 ten fazla etmez desenizde degeri 5tir ;)
;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,873
Kayıtlı Üye Sayımız
166,660
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.