HONDA XL 200 HAKKINDA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FARMAX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,876

Etiketler
Ynt: HONDA XL 200 HAKKINDA

Merhaba,

XL 200 özellikle yeni başlayanlar için ideal bir motosiklet. XL 200 Hondanın Brezilya fabrikasında üretilen bir model. Türkiye eksoz emisyonunda ve sinyalizasyonda avrupa birliği standartına geçiş yaptığı için Çin motosikletleri kolaylıkla gelsede Honda TR bu modeli Türkiyeye getirmez oldu.

Aslında Honda nın kurumsallık ve kanunlara uyumunu gösteren bir davranış bu.

Eğer yeni kullanıcı iseniz ve gerçekten hard arazi gezileri yapmayacaksanız, fiyat ve motosiklet olarak çok ideal bir başlangıç motosikleti.

Motosikletin artıları (+): 2. elde satmak kolay, Teknolojisi yüksek olmadığı için masraf ve arıza olasılığı düşük. ( OHC motor ) Arada sadece subab ayarı ister. Honda olduğu için parça derdi yok. Vibrasyon çok fazla yok. Sessiz.

Yeni kullanıcılar için gücü idealdir. Tam bir gezi motosikletidir. Soft enduro dur.

Eksileri (-): Biraz alcak. Hem boy olarak, hemde motor kısmı yere biraz yakın. [SIZE=small] H[/SIZE][SIZE=small]ard kullanmazsanız s[/SIZE][SIZE=small]üspansiyonları gezmek için ideal. Biraz daha güçlü olsa daha iyi olabilirdi. 5 vites. Frenlerde arka kampana. Motosikletin devamı yok.[/SIZE]

XL200'lerden piyasada pek yok, ya da hızlı satılıyorlar sanırım. Ya da ben yanlış mevsimde mi niyetlendim? :smiley:

Enduro lastiğiyle yoldaki performansı nasıldır? TEM E5 gibi hızlı yola çıkar mı, yani trafik 110'la akarken ayak uydurabilir mi en azından günlük kullanımda ufak tefek gezilerde?

Bu aralar Yamaha XT125R veya XL200 arıyorum, geçen sene YBR125'le motora başladım, 6 ay kadar kullanabildim satmam gerekti; ama şehiriçi kullanımda hızlı yola çıkınca eksiğini hissediyordum. İstanbul-Kocaeli arasında otoyolda olmak istemezdim mesela :smiley:

eğer asvaltda çok dişli bir lastik kullanırsanız, ıslak zeminde asvalta kayma riskiniz başlar.

XL 200 max 120 + km civarları yapabiliyor. XL 200 ile uzun süreler bu hızlarda gitmek motor ve sizin için çok hoş olmayabilir.

MITAS E-08 kullanıyorum. Asvalttada arazidede oldukça memnunum. Genelde asvalt ortamdayım. Virazjları gayet iyi. yağmurda da kullanıyorum su birikintilerinden gayet güzel geçiyor. Ani fren durumundada gayet güvenli. Ortalama sürati 120km ama otobüz ve kamyonlarla bence yarışmaya gerek yok. Sabırlı olup yol vermekte fayda var çünkü yedek KM'niz yok yani gaza basınca 140a çıkamıyorsunuz oldu ya bir otomobil sıkıştırdı o sırada. Ben otobandada yol aldım hiç sıkıntı çekmedim. Kullandığınız motosikletin limitlerini biliyorsanzı sorunla karşılaşmazsınız. Ben motorumdan çok memnunum.

İngilizce PDF bakım kitabı var. Bilgisayarımda bir yerde ama henüz bulamadım. Bulunca isteyenlere e-mail ile gönderirim

ben de xl200 almayı düşünüyorum.başlık kesinlikle çok yararlı oldu benim için de. ortalama yakıt tüketimi nedir peki xl 200lerin?
bir de enduro başlangıcı olduğundan boy olarak biraz daha yüksek olması gerekmez mi? motorun boyunun yani 1.80 cm boyunda biri için daha avantajlı sayılmaz mı ?

125- 250 cc motosikletler ( special olmayanlar ) ortalama 200+ km giderler. yedek depo ile de 250+ civarları. XL200 8 lt alıyordu deposu sanırım. Yani ekonomik bir motordur.

Alçak motosikletde yere daha kolay basıldığı doğrudur. Fakat alçak olmasının şöylede dez avantajları var. Süspansiyonlar da kısa olduğundan çalışma mesafeleride kısadır. Motorun ayak pedleri ve altıda yere yakındır.

Enduro motosikletde ondan yükseklik biraz önemli.

Birde en önemlisi heybeti....... uzun boylu olupda alçak motosiklete binince dizler kırılır rahatsızlık belli km den sonra başlar. Birde motor binicisinin altında kaybolur.

Bende de biraz bu sorun var. boy : 1,86 kilo 95

XL 200 ü Special motosikletle karşılaştırmak çok yanlış olur. XL gezi motosikleti. Special motorların işini yapamaz. Special motorlarda XL in işini.

slmlar.ben bakınıyorum beyaz bir xl 200 e.şöyle temiz,helal süt emmiş felan :smiley: sezonda yaklaştı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,873
Kayıtlı Üye Sayımız
166,660
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.