HONDA XL 200 HAKKINDA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FARMAX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,872

FARMAX

Ana Kamp
Herkese slm.başlangıç olarak honda xl 200 düşünüyorum.bu motoru bilenler,kullananlar,fikri olanlar yardımcı olabilirmi; artıları, eksileri, özellikle alırken nelere dikkat etmeli, v.b. konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Etiketler

Ynt: HONDA XL 200 HAKKINDA

Merhaba FARMAX , başlangıç için ideal bi motor.hem cross hem enduro kullanabileceğin ancak spesyal motorlar gibi bakım gerektirmeyen yani saatlik bakım yapmıyorsun.şasede kırık ezik yoksa,motor aksamı ile ilgili sıkıntı yaşamazsın.bakımları uygundur.tek sorun arka frenin kampana olması başka da bişey yok.sınıfında ideal bi motor..kesinlikle tavsiye ederim

Sahibindeki ilanlarda hep 2004 modeller var. Tesadufmu ? Daha sonra üretilmedimi. ?

Bende 2004 XL200 sahibiyim. Aslında üretildi ama Türkiye'ye getirmedi Hıyar Honda Türkiye,

Motorumdan çok menunum, hergün biraz daha fazla seviyorum. Satmayı da düşünmüyorum. İlerde daha büyük hacimli motor alırsam XL200 duracak.
Limitleri dahilinde ihtiyaclarıma rahatlıkla cevap verebiliyor hatta bazen heyecanlandırıyor da.. Cross motoru değildir, safkan bir Endurodu, her türlü orman dağ patika köy yolu arazi çayı çimen dere tepe parkuru ona vızıltı gelir. Karter muhafazası yok fakat ben Krom Borudan güzel bir koruyucu yaptım aynı zamanda şaseye mukavemet te sağlıyor.

1.80 boy sanki biraz fazla gibi XL'ye siz yine de bir kere deneyin, üzerine oturun ölçün biçin. Benim boyum kısa olduğu için bana tam geliyor.

Eğer XL200 alırsanız size orijinal PDF bakım kitabını da yollarm.

XL200.jpg

herkese slm.Kürşat bey, kampana fren olmasının nasıl bir dezavantajı olabilir ? Murat bey, eğer XL 200 kısa gelirse başlangıç klasmanda bana ne uyabilir sizce ? eğer alırsam bir XL 200, umarım sizle daha sık görüşürüz.

Kampana diskten hep daha az tutar, ancak motorda yüksek oranda ön fren duruş sagladıgı için, 200 lük bir motorda dezavantajı yok, balata değiştirmek biraz daha zor disk frene göre, Bir de su geçişlerinde kampana tamburunun içine su dolarsa frenaj büyük ölçüde azalır, o şekilde motor bir süre yatarsa da balatalar tambura yapışır arka tekeri kitler.

Bizzat yaşanmıştır =)

Ama XL200 canavardır. Son olarak, 1.80 boy fazla gelebilir motora ama, 1.87 boyunda yakın arkadaşımda var XL200 ve aşık motoruna.

FARMAX' Alıntı:
herkese slm.Kürşat bey, kampana fren olmasının nasıl bir dezavantajı olabilir ? Murat bey, eğer XL 200 kısa gelirse başlangıç klasmanda bana ne uyabilir sizce ? eğer alırsam bir XL 200, umarım sizle daha sık görüşürüz.

Merhaba.Bu xl200 ve boy oranı için 175 cm ve 95 kg uygun mudur aceba? :smiley: Ve arka freni değiştirmek mümkün müdür?

honda en saglam motor üreten firma uyduruk bi tamircinin eline düsmemisse sorun cıkarmaz

ozy87' Alıntı:
Merhaba.Bu xl200 ve boy oranı için 175 cm ve 95 kg uygun mudur aceba? :smiley: Ve arka freni değiştirmek mümkün müdür?
oyum 1.87 ve 100 kiloyum ve motora Yamaha XT 125 ile 5 sene önce başladım. Dağ tepe de gezdim onunla hiç sıkıntı çekmedim. XL 200 ile hiç problem olmaz bence. Kampana frenede takmayın kafanızı motoru durduran arka fren değildir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,872
Kayıtlı Üye Sayımız
166,659
Kaydolan Son Üyemiz
Mustafa Tunçer

Geri