Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,388
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

alper55' Alıntı:
Ben kendi aracımla çıkmaya düşünüyorum yalnız korkum karadağ, makedonya ,kosovo, saraybosna ve hırvatistanda zarar vermelerinden veya allah kosrosun çalmalırndan. Kasko var aracımda yurt dışı dahil fakat oralara hiç gitmediğimden çekiniyorum. Bir kaç sayfa önce bir arkadaş en fazla sana el salarlar dedi ama pek güvenemiyorum sizce kendi aracınızla gitiyseniz durum nedir.

Merhaba, 3 hafta önce saymış olduğunuz ülkeleri kendi aracım gezdim ve sağ salim en ufak bir sorun yaşamadan tekrar yurduma döndüm.
Arkadaşın dediği gibi en fazla el sallarlar, plakanızdan türk olduğunuzu gören kimseler eğer bişey diyecekler isede "Yaşasıııın Türkiye Cumhuriyeti", " Türkiy, Türkiye" gibi sloganlar duyarsınız :smiley:

İnanın endişe edilecek hiçbirşey yok. .Gayet güzel ve keyifli ülkeler.
Geldiğim günden buyana birtürlü firsat bulamadım ki resimlerle birlikde detaylı bir paylaşımda bulunayım. Kısmet ise bu hafta sonu bir fırsatını bulursam gerekli paylaşımları yapacağım.
Ayrıca sormak istediğiniz birşey olursa seve seve yardımcı olurum.

Etiketler

isasoydan' Alıntı:
Merhaba, 3 hafta önce saymış olduğunuz ülkeleri kendi aracım gezdim ve sağ salim en ufak bir sorun yaşamadan tekrar yurduma döndüm.
Arkadaşın dediği gibi en fazla el sallarlar, plakanızdan türk olduğunuzu gören kimseler eğer bişey diyecekler isede "Yaşasıııın Türkiye Cumhuriyeti", " Türkiy, Türkiye" gibi sloganlar duyarsınız :smiley:

İnanın endişe edilecek hiçbirşey yok. .Gayet güzel ve keyifli ülkeler.
Geldiğim günden buyana birtürlü firsat bulamadım ki resimlerle birlikde detaylı bir paylaşımda bulunayım. Kısmet ise bu hafta sonu bir fırsatını bulursam gerekli paylaşımları yapacağım.
Ayrıca sormak istediğiniz birşey olursa seve seve yardımcı olurum.

Aslında merak ettiğim birkaç sorum olacak size.
- Sınırlarda dikkat etmem gereken veya ülkelerde dikkat edilmesi gereken yerler varmı?
- Bahsetiğimiz ülkelerde aracınızı güvenliği olan park yerlerene mi braktınız aracımı nerelere park etmem gerekli daha güvenli olması için.
- Gitiğiniz ülkelerde nereleri görmemi tavsiye edersiniz ve yemek konusunda su yer çok iyi gibilerinden.
- 2 yetişkin olarak tahmini bu tip bir gezi ne kadar tutar maddi olarak yanımda ortalama bulundurmam gerek rakam nedir sizce ve kredi kartları geçerlimi o ülkelrde.
- Yakıt olarak hangi benzin istasyonlarını kullandınız.

sorularım biraz fazla oldu gibi kusura bakmayın yanıtlarsanız çok memnun olurum.

Arkadaşlar ; bahse konu olan yerlere yaptıgımız seyahatten döneli 20 gün oldu...

Güzergah ve gezi yazısında her şey açık açık yazdım.Okuyabilirsiniz...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88464.new#new

Gezeceginiz ülkelerde hiç sıkıntı yaşamazsınız.Korkmayın..Endişe edecek hiçbir şey yok.
Benzin fiyatlarına tam dikkat etmedim ama (ben mazot kullandıgım için) mazot-benzin fiyatı arasında fazla fark yok.
ekteki pdf dosyasında euro cinsinden benzin fiyatlarına bakabilirisiniz.

Eger aracınızla gidecekseniz 100 km de aracınızın yakıtını bilirsiniz ..ona göre yapacagınız km toplamına göre benzinin litresini 1.27€ gibi fiyatla çarparsınız.
Yemek v.s pahalı degil.Bize benzer..Fiyatlar yakındır..Mesela mc donaldsta bizde 10 tl tutan menü orada 11-12 tl.
ama yatacak yer konusu esas harcamanıza etki edecektir.bence buna dikkat edin..r.
2 kişi 1 hafta seyahat etse yol masrafı,pasaport v.s hariç kişi başı 1000 tl tutmaz..Tabii ki herkesin harcama durumu ve zevkleri farklıdır..

Yanınızda € alın..Bütün harcamalarınızı visa yada master cardlı olan kredi kartınızdan yaparsınız.Kredi kartı burada ne ise orada da aynen geçerli..Bazan küçük harcamalar için o ülkenin parasını banka yada sınır kapısı geçince change dükkanlarından alırsınız..Dikkat edin yerel parayı fazla almayın..elinizde kalır.nasıl olsa kredi kartı ile harcamalarınızın %90ını yapıyorsunuz zaten...

Adsız.jpg

Ekli dosyalar

• Turkiye_AB_Akaryakit_Fiyatlari_Vergiler.pdf
    634.2 KB · Görüntüleme: 284

İsmail Bey

yazınız çok güzel inanın göz gezdirdim sadece çok sevdim çok detaylı ve benim kafamdaki soruları yanıtlayacak şekilde yamışsınız. Karavanınız çok güzel söylenenlere kulak asmayın gülle gülle kullanın. Benim aracım da SW dizel kısmetse onunla çıkacam tura verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekür ederim.

Teşekkürler Alper bey..
istediginiz konuda yardımcı olmaya çalışırım..

alper55' Alıntı:
İsmail Bey

yazınız çok güzel inanın göz gezdirdim sadece çok sevdim çok detaylı ve benim kafamdaki soruları yanıtlayacak şekilde yamışsınız. Karavanınız çok güzel söylenenlere kulak asmayın gülle gülle kullanın. Benim aracım da SW dizel kısmetse onunla çıkacam tura verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekür ederim.

Tekrar merhaba;
yanıtlar için teşekkürler. biz araçla gitmeyi düşünmedik, çünkü vize ile uğraşmak istemiyoruz. uçakla gidip, oradan araç kiralamak veya otobüs-tren seyahati gibi düşüncemiz. en ucuz fiyatlar pegasusta sanırım. thy çok pahalı. üsküpe de inebiliriz. priştineyede ama sanırım kosovayı tanımayan ülkeler varmıs ve girişte sorun çıkıyormus? dogru mu?

rotamız net değil yardımlarınıza açığım. yukarıda belirtmiştim 2 çift, yani 4 kişi gideceğiz nasipse. pegasus priştine ve üsküpe uçuyor. diğer yerler için thy ye mecburuz sanırım. croatia airlines ta var ama fiyatları onunda thy ye yakın. antalyadan binip, istanbul aktarmalı güzergahımız. üsküpe gidip, saraybosna ve dubrovniği de içine alan bir tur düşündüm. gidiş dönüş üsküp alınca fiyatlar uygun. kişibaşı 350 tl. gibi. zaten üsküpe tek yön biletle girişe izin vermiyorlarmıs.

tekrar aynı yoldan geçmemek adına, mesela son durak saraybosnadan tekrar üsküpe gelmemek adına(mesafe bayagı uzun sanırım) saraybosnaya gidiş, üsküpten dönüş baktım. o da 240 euro gibi kişi başı maliyet. şaşırdım kaldım açıkçası. çünkü saraybosnadan üsküpe dönmek için sanırım 2 gün yolda gececek. deniz kenarına inmeyeyim desen daglardan sanırım kosova üstünden yol var....

kafam karısık, yazım da karısık oldu kusura bakmayın. önerilerinizi bekliyorum, sizlerin söyledikleri doğrultsunda biletlerimizi alacağız.... tesekkürler

dtmete' Alıntı:
Tekrar merhaba;
yanıtlar için teşekkürler. biz araçla gitmeyi düşünmedik, çünkü vize ile uğraşmak istemiyoruz. uçakla gidip, oradan araç kiralamak veya otobüs-tren seyahati gibi düşüncemiz. en ucuz fiyatlar pegasusta sanırım. thy çok pahalı. üsküpe de inebiliriz. priştineyede ama sanırım kosovayı tanımayan ülkeler varmıs ve girişte sorun çıkıyormus? dogru mu?

rotamız net değil yardımlarınıza açığım. yukarıda belirtmiştim 2 çift, yani 4 kişi gideceğiz nasipse. pegasus priştine ve üsküpe uçuyor. diğer yerler için thy ye mecburuz sanırım. croatia airlines ta var ama fiyatları onunda thy ye yakın. antalyadan binip, istanbul aktarmalı güzergahımız. üsküpe gidip, saraybosna ve dubrovniği de içine alan bir tur düşündüm. gidiş dönüş üsküp alınca fiyatlar uygun. kişibaşı 350 tl. gibi. zaten üsküpe tek yön biletle girişe izin vermiyorlarmıs.

tekrar aynı yoldan geçmemek adına, mesela son durak saraybosnadan tekrar üsküpe gelmemek adına(mesafe bayagı uzun sanırım) saraybosnaya gidiş, üsküpten dönüş baktım. o da 240 euro gibi kişi başı maliyet. şaşırdım kaldım açıkçası. çünkü saraybosnadan üsküpe dönmek için sanırım 2 gün yolda gececek. deniz kenarına inmeyeyim desen daglardan sanırım kosova üstünden yol var....

kafam karısık, yazım da karısık oldu kusura bakmayın. önerilerinizi bekliyorum, sizlerin söyledikleri doğrultsunda biletlerimizi alacağız.... tesekkürler
MErhaba dönüş için aynı yoldan gelmek zorunda değilsiniz. Eğer son durağı saray bosna yaparsanız, karadağ'ın kuzeyinden karadağ'a geçer pluzine, niksic, podgorica, ulcinj den sonra arnavutluğa girersiniz oradan prizen üzerinden üsküp e geçebilirsiniz. Burada sadece arnavutluğu tekrar etmiş olursunuz.

Merhaba,
Ben eşimin yanına Bosnaya arabayla bir yolculuk planlıyorum hangi rotayı takip edeceğim bilmiyorum yalnız bulgaristan sırbistan saraybosna olacak sanırım, bosna da araba kiralayıp gezmek 400 tl imiş sarabosnaya uçak bileti 400 500 civarı arabayla gitmek daha mantıklı geliyor bana. yeşil pasaportla ve bir bebekle yola cıkacagım. transit gidiş ne kadar sürer sadece gümrüklerde durmayı planlıyorum. ve bayanım acaba yolda sıkıntı yasarmıyım?

Merhaba,
Daha dün aynı yolu tersten takip ederek geldik.Bosna hersek,sırbistan,bulgaristan ve ülkemiz sınırlarında sorunsuz geçtik.

Tavsiyem yaklaşık 1000 km tutacak olan Edirne Kapıkuleden çıkıp-Bulgaristan sofya-Sırbistan Niş-krvavica-kraljevo-cacak-uzice-vişegrad -saraybosna yoludur.google eart yada haritadan bu güzergahın rotasını çıkartabilirsiniz.
Yeşil pasaport bende de oldugu için hiç sorun yaşamadım.Tabii arabayla gittiginizi düşünerek ve bayan olmanızdan dolayıda sadece Niş eyaletinde bir dinlenme-yatma molası verirseniz daha iyi olur. Yok hiç durmadan gitmeye kalkarsanız 18-20 saat sürer.
Yol kötü degil..hız kurallarına ve trafik kurallarına uyarsanız sorun olmaz.

gmonal' Alıntı:
Merhaba,
Ben eşimin yanına Bosnaya arabayla bir yolculuk planlıyorum hangi rotayı takip edeceğim bilmiyorum yalnız bulgaristan sırbistan saraybosna olacak sanırım, bosna da araba kiralayıp gezmek 400 tl imiş sarabosnaya uçak bileti 400 500 civarı arabayla gitmek daha mantıklı geliyor bana. yeşil pasaportla ve bir bebekle yola cıkacagım. transit gidiş ne kadar sürer sadece gümrüklerde durmayı planlıyorum. ve bayanım acaba yolda sıkıntı yasarmıyım?

Harita da yaklaşık bu şekilde çıkıyor.

kraljevo-niş.jpg

niş-pazarcık.jpg

pazarcık-edirne.jpg

saraybosna kraljevo.jpg

Haziran'da kavuştuğum karavanımla Eylel 2012'de gerçekleştirdiğimiz Yunanistan Turu'na ilişkin anıları ve 2009'daki Renault megan ile yaptığımıc 7 bin 200 kilometrelik, 8 ülkeyi kapsayan Avrupa Turu gezi notları ve fotoğraflarını www.avrupaseyahati.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.

İsmail bey yanıtlarınız için teşekkür ederim biraz geç te olsa biz şubay ayında bosnaya gitmeye karar verdik ve onumuzde iki rota var sizde mesajınızda yazmıssınız. ben selanik üsküp karadağdan ulaşmayı dusunuyorum yalnız karadağ yolunun kotu oldugu soyleniyor yazın zorluk çekener kışın hiç gidilmez diyorlar yollar cok sarp ıssız ve güvenli değilmiş siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yanıtınız için şimdiden teşekkürler

Selamlar,
Biz de şubatın başında Bosna Hersek ve Hırvatistan gezisine çıkıyoruz ve internette yaptığım araştırmalar sonucu bu foruma ulaştım, yazdıklarınızı okudum ancak aklımı kurcalayan sorular var,

- Sadece Bosna Hersek'i ve Hırvatistan'ı gezeceğiz. Araba kiralamak istiyoruz. 5 günlük araba kiralama 115 euro falan, vergi de dahil. Çok ucuz olunca işkillendik. Ne dersiniz?
- Araba kiralarken nelere dikkat etmeliyiz? (rezervasyonu internetten yaptırmayı düşünüyoruz, arabayı Saraybosna'dan alıp geri oraya bırakacağız)
- Uluslararası ehliyete sahip olmamam sorun olur mu? Zaten bi kere yurtdışında araba kullanacağım, ona da masraf yapmak istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler :smiley:

Merhaba ,

Araç Kirası gerçekten çok iyiymiş. Eğer Saraybosnadan kiralayacaksanız oraya gittikten sonrasında da bakıp görerek kiralamanız bu mevsimde hiçte zor olmaz. Öncesinden riske girme endişenizde fiyatı görünce haklısınız gibi geldi. Ben Türkiyeden Çkış yaparak gittim, ve 300 Tl verdiğim Beynelminel Şöförehliyetnamesi denilen kağıt parçasına sadece Türkiye deki gümrük kapısında baktılar. onun haricinde soran olmadı. Aracı oradan kiralayacak olduğunuz için eminim size soran olmayacaktır.

dubrovnikte kalacak yerlerle ilgili tavsiyede buluna bilirmisiniz? Aracımla gideceğimden dubrovniye yakın yerlerden de olabilir apart tarzı yerler bakıyorum.

Alper; Dubrovnik'e (Kotor tarafından geliyorsanız) girmeden ve asma köprüyü görmeden önce, sol tarafınıza (kentin ve denizin göründüğü tarafa) bakarak giderseniz, küçük tek ya da iki katlı evlerde oda kiralandığını göreceksiniz. Genellikle derme çatma bir yazıyla ya da tabelada "Apertment" yazıyordur. Bu kiralık boş oda verilir anlamına geliyor. Hem de Dubrovnik manzarası ayağınızın altında olacaktır. Hem yıldızlı otellere göre çok çok ucuz, hem de bana kalırsa manzarası daha güzel. Eğer yolda bir yer bulamazsanız, Marina'ya gittiğinizde, elinde "Apertment" yazısı olan bazı kişiler gelip size oda, pansiyon kiralamak isteyecektir. Yani her halukarda ucuz bir yer bulursun. Kafana takma.

Bizim 2009'daki seyahatimizde kaldığımız odanın penceresinden Dubrovnik manzarası fotoğrafını da ekleyeyim ki, olay daha iyi anlaşılabilsin.

Not: (İki çocuk, dört kişiydik. İki odalı, mutfaklı, banyolu tuvaletli odaya günlük 40 Euro ödedik. Üç gün kaldık 120 Euro toplam maliyet çıktı.

Bünyamin TOKMAK/ANTALYA

Seyahat anılarımızı okumak isterseniz: http://avrupaseyahati.blogspot.com/

dubrovnik.JPG

dubrovnik2.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR