Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FREE LANDER SALİH Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 368
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,933

SİZCE HANGİSİ

• T.HILUX

Kullanılan: 81 40.7%
  • M.L200

Kullanılan: 78 39.2%
  • N.NAVARA

Kullanılan: 26 13.1%
  • İ.D-MAX

Kullanılan: 14 7.0%

• Kullanılan toplam oy
    199
Ynt: Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?

FREE LANDER SALİH' Alıntı:
birde bu araç var http://www.araba.com/2499426/Mitsubishi%20L200%204x4
2006 modeli yok diye biliyorum, yanlış yazılmış olabilir.
Km çok az bence bi araştırın bunu.
Kayserili galerici arabanın torpidosuna ekmek parçası saklar ve aracı satarken yemin eder '' Bu arabada ekmek var abi'' diye ;D
Aman dikkat. Yıllarım geçti orada.

Etiketler

yok 2006 modeli var zaten ilk o yılda çıktı. esnafını çok fazla tanımıyorum ama geçen sene ilk baharda kayseriye yakın bir yerde yolda kaldım ve sanayide pejo özel servisine gittim gerçekten insan evlladı çıktılar istanbulda bile adamı acayip kazıklardı ama onlar tam tersine sanki kendilerine yapıyormuş gibi iki kuruşa işimi hallettiler allah razı olsun derim. ama genelde kayseriler le ticaret zor tabiii
;D :D ;D

Merhaba Salih bey
Ben yıllarca hilux 4x4 kullandım 86 modeldi. Bu araç için söyleyecek bir kaç sözüm var hilux adamı yolda bırakmaz bu aracı kıramazsınız yada bozamazsınız ben çok sert kullanırıma araçlarımı arazide hiluk asla dağbaşında bırakmadı beni bu araçla arazide 2 takla attım hala çalışıyordu aracı çevirdik ve yolumuza devam ettik .Ardından mitsubishi pajero aldım hemen hemen l200 ile aynı özelliktedirler arazi kabiliyeti olarak. İnanılmaz yerlere gittim keçi gitmez denilen yerlere gittim ama 2 kere otomatik şanzumanı yedim.

cetay' Alıntı:
Merhaba Salih bey
Ben yıllarca hilux 4x4 kullandım 86 modeldi. Bu araç için söyleyecek bir kaç sözüm var hilux adamı yolda bırakmaz bu aracı kıramazsınız yada bozamazsınız ben çok sert kullanırıma araçlarımı arazide hiluk asla dağbaşında bırakmadı beni bu araçla arazide 2 takla attım hala çalışıyordu aracı çevirdik ve yolumuza devam ettik .Ardından mitsubishi pajero aldım hemen hemen l200 ile aynı özelliktedirler arazi kabiliyeti olarak. İnanılmaz yerlere gittim keçi gitmez denilen yerlere gittim ama 2 kere otomatik şanzumanı yedim.
Tamer Bey Selamlar ,
2 kere otomatik şanzımanı yediğiniz pajero'nun model yılını ve arızasını ve biliniyorsa arıza nedenini yazarsanız sevinirim,

Merhaba Kerim Bey
93 model 3.0 v6 pajero sahibiydim şanzumandan ilk sorunum yoğun karlı bir bölgede tırmanırken yaşadım ben Kayseri de yaşıyorum malum erciyesinde karı bitmez:smiley: arazi vitesi llc de idi tam gaz tırmanırken araç durdu vitesler çalışmaz oldu şanzuman söküldü ankara ya gitti konusunda ün yapmış otomatik şanzuman tamircisi osman bey tarafından yapıldı sorunun çok zorlamadan kaynaklandığını balataların bittiği söylendi.Tüm parçaların orjinal şekliyle yenilendiği söylendi.Yeni şanzumanım olduğuna göre zorlamamda sorun olmayacağını düşünerek yine çıktım yollardan bu seferde çamurlu bir geçişte beni ortada bıraktı yine söküldü yine yapıldı sorun ilk bana söylendiği gibi çok zorlama ve şu nasihat verildi otamatik şanzuman çok zorlamaya gelmez.Ama ben anlamadım bunlar arazi araçları elbetteki zorlanacak ondan sonrada sattım zaten ama herşeye rağmen şunu söyleyebilirim pajero başka bir alemdir:smiley:

Tamer bey ,bilgiler için çok teşekkürler,
Talihsiz bir,pardon 2 durum yaşamışsınız.

Sağlamlığıyla ün yapmış bir aracı ,kar çıkışında bitirmek talihsizlik,
Her parçanın bir ömrü vardır,zamanı gelince kendini bırakacaktır.

Pajerolar da kullanılan sistemler ve alt yapı ,Dakarı koşan araçlarda geliştirilip,
birebir seri imalata yansıtılmıştır,şase+ yürüyen sistem+şanzıman vb,alt yapı tamamen dakarda kendini kanıtlamıştır.
,

Aşırı yük binen araçlarda bakımların zamanında ve doğru yapılması şart,
Malesef yetkili serviste bile,yağ değişimi gelen müşteri yağ fiyatlarını duyunca ,başka yağ koysak mı diye sorabiliyor,
bu ve bunun gibi durumlar istenmeyen nedenler doğurabiliyor,

Bir örnek vermek gerekirse,benim aracımda ,yağ değişiminde açılan yağ bitince ,
benim iyiliğimi düşünen servis çırakları ;D ;D ;D ,yeni yağ açmak yerine yağı tamamlamak için açık olan ve sentetik olmayan yağ dan 1 litre kadar ilave etmişler.
sonuç traktör gibi çalışan bir araç ve iticilerin kaç liraya çıkacağını hesaplayan bir sürücüye neden oldu.
neyseki durumu fark edip,yağ değişimiyle işi hallettik.

Aşırı zorlama derken,ne kadar aşırı bilmek lazım,
ama bir pajeroyu bitirmek için baya çaba sarf etmek gerekir diye düşünüyorum.

Selam Kerim bay,
Servis konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum.Kayseride ozamanki mitsubishi servisinin bu araçla ilgili herhangi bir bilgisini olmadığını yakınen öğrenmiş oldum bırakın arızayı tamir etmeyi arızayı bile bulamamışlardı. :smiley:Zorlama konusuna gelince ben metal konusunda oldukça ileri düzeyde olan bir firmada çalşıyorum aracı alınca muhakkak kartel muhavazasını ve depo muhavazasını kuvvetlendirir ayrıca şanzımanıda kapattırırım kalın sacla orjinal halindende ortalama 10 cm yükseltirim lastik ve kitle inanın bazen bunlar bile yeterli gelmiyor :smiley:Benim tecrübelerimce arazide kullanılan araç düz vites olmalı ve ya benzinli yada atmosferik dizel olmalı asla turbo değil şimdi turbo dizel araç kullanıyorum 3.0L turbo devreye girene gaz pedalının altında hiçbirşey yok .Güç almak için devamlı low da tutuyorum arazi vitesini .Düz vitesin avantajları otomatik vitese göre tartışılmaz birkere tamiratı kolay ve ucuz arazideki avantajlarına hiç girmeyeyim.Şimdi yeni araç alacağım bende ne alacağımı bilemiyorum düz vites 3.5L tam kilit temizve modelli pajero bulursam gözünün yaşına bakmam alırım ;)Yurt dışınıda araştırıyorum getirmek için gürcistanda çok pajero var 2004 ve üzeri benzinli ve düz vites Dtm den izin koparırsam 3 yaşından büyük aracı getirebileceğim olmazsa 3 yaşında getireceğim :smiley:

Aracın fiyatı uygun gibi duruyor, gördüğüm kadarıyla havayastıklı bir model değil. Bence görülmeye değer bir araç.

şimdi aracın sahibi ile konuştum araç toyata bayisi tarafından yurtdışından getirilmiş ve kilitli difransiyelde varmış. kazası da yokmuş. acaba bu araçların ağır bakımı kaç km de dir.

FREE LANDER SALİH' Alıntı:
şimdi aracın sahibi ile konuştum araç toyata bayisi tarafından yurtdışından getirilmiş ve kilitli difransiyelde varmış. kazası da yokmuş. acaba bu araçların ağır bakımı kaç km de dir.

40 bin ve katları..

onur bey merhaba valla demin düşünüyordum. konu toyota olunca onur bey yardımcı olur. ne diyorsunuz bu araç hakkında bilginiz varmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.