Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FREE LANDER SALİH Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 368
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,910

SİZCE HANGİSİ

• T.HILUX

Kullanılan: 81 40.7%
  • M.L200

Kullanılan: 78 39.2%
  • N.NAVARA

Kullanılan: 26 13.1%
  • İ.D-MAX

Kullanılan: 14 7.0%

• Kullanılan toplam oy
    199
Ynt: Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?

FREE LANDER SALİH' Alıntı:
dün aracı kullandığım da çok beğendim ve kullanımı kolay geldi. bence tek negatif yönü bu araçlaın muayinesi herseneymiş ve 1. köprüden geçemiyormuşsunuz. daha önceki konularda okudum ama ben şahıs olduğumdan araç alınırken otomatik olarak hususimi kaydedilir yoksa ayrıca ticaret için kullanmayacağım diye ibrazmı gerekir. aracın eski sahibi firma o nedenle bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aracı bir şirket üzerine kaydettiriyorsanız veya şahis şirketi olarak (esnaf gibi) ticari amaçla kullanacaksanız buna uygun belgeler temin etmeniz gerekiyor. O zaman farklı bir şekilde vergilendiriliyorsunuz zaten. Bu durumda da vergi indirimi hakkınız olmuyor. Anladığım kadarı ile siz kendi adınıza kaydettireceksiniz, Benim aracın ruhsatında hususi-yük taşıma amaçlı kamyonet yazıyor. otomatikman hususi olacak ve otomobil, arazi taşıtı ve kaptıkaçtı ( :smiley: ) sınıfında vergi ödeyeceksiniz, indirim hakkınız olacak.
Ama trafikte ticari araç olarak görüleceksiniz ve yıl muayene zorunluluğu ve birinci köprüden faydalanamama gibi dezavantajlarınız olacak. Hiç de adil olmayan bu uygulamaya karşı maalesef bizler birşey yapmıyoruz. Aracın ticari olup olmadığı farklı bir plaka veya sticker gibi uygulamalarla çözülebilir. Bence benim aracımın arkası dışında normal bir 4x4 araçtan bir farkı yok ve bana da birinci köprü serbest olmalı. Ulaştırma Bakanı hususi olarak bir pick-up almadığı sürece kimsenin de bu adaletsizliğe müdahale edeceği yok :(

Etiketler

cihat bey size katılıyorum bu araçların 4x2 olanları ve hatta bunlarında ticaret için olanlarına bu uygulamayı yapsalar anlarım ama maalesef 4x4 olan bir araca bunu yapmaları çok saçma, benim eski aracım da freelander da da aynı olaydan mustariptim her yıl muayine olayı tam iki yıla çıktı diye sevinirken şimdi yeni baktığım araçta aynı durumda oldu. nediyelim büyüklerimizin bir bildiği vardır..... ;D

cihat bey size katılıyorum bu araçların 4x2 olanları ve hatta bunlarında ticaret için olanlarına bu uygulamayı yapsalar anlarım ama maalesef 4x4 olan bir araca bunu yapmaları çok saçma, benim eski aracım da freelander da da aynı olaydan mustariptim her yıl muayine olayı tam iki yıla çıktı diye sevinirken şimdi yeni baktığım araçta aynı durumda oldu. nediyelim büyüklerimizin bir bildiği vardır..... ;D
Bu sizi yıldırmasın çünkü L200'ler çok keyifli araçlar, Freelander'la mukayese dahi edilmez.

Mete bey. merhaba

4H modunda (super select 4x4) kullanımda yanlış bilmiyorsan 100 km hıza kadar kullanıla biliyor bu hızın üzerine çıkıldığında otomatik devren çıkıyormu yoksa benim vites değiştirmemmi gerekiyor?

Kerim bey açıklık getirmiş, bende 4H modunda 200km hıza kadar çıkabileceğinizi söyleyebilirim, Sadece 100km hıza kadar 2H den 4H ye geçebiliyorsunuz, sonrası allah ne verdiyse gider ;)

buarada maalesef benim baktığım arabayı başkasına satmışlar. ama arayışlarım devam ediyor bana tavsiye edebileceğiniz araçlarınız olursa sevinirim.

http://www.sahibinden.com/fiyati_dusurduk_bakalim_kime_kismet_olacak_!!!_askale_guvencesiy-23WQQaXQQ20858737WQQpXQQdisplayitem

Buna bir pazarlık etseniz nasıl olur?

mete bey benim alacağım araç buydu zaten genel müdürleri bir arkadaşına satmış
Ammada denk getirmişim:smiley:)
Bunlarda 9900tl satılan bir cj5 sormuştum, diğer ilanlarına bakarken karşılaşmıştım.
Hem otomatik, hemde 16' intense jantlar var muhtemelen kilitte vardır diye düşünmüştüm, tesadüf aynı araçmış.

cj 6yı bende orda gördüm kesilmiş hartoplu ama dediklerine göre masraf istiyormuş. ama l200 gerçekten güzeldi nediyelim kaçan balık ama bu araç sayesinde otomatik olanlarda da kilit olduğunu öğrenmiş oldum.

http://www.sahibinden.com/65000_km_de_2007_model_l200_4x4_-_42_000-14WQQaXQQ19355031WQQpXQQdisplayitem

bu araca bir pazarlık edin
sanırım buda kilitli versiyon

bakarım yarın bir ararım çok sağolun ama benim bütçem en fazla 38bin e kadar takaslı bir araca yetiyor.sahibinden deki çoğu ilana baktım tabi bazen değişiklikler olabiliyor gözden kaçıyo ama diğer oto satış sitelerinde de çok fazla ilan yok ve düzgün bir ayrım maalesef yok 4x2 ler le 4x4 leri bile ayıramıyor aramalarda

olabilir dediğini gibi yarın konuşmak lazım. hayır ben birde bugün krediye başvurdum arabayı alıyoruz diye ki yarın çıkıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR