Ynt: Hikayeler
Teşekkürler Murat Bey
...
KRAL VE EŞLERİ
Bir zamanlar büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış.Kral en çok dördüncü eşini çok severmiş bir dediğini iki etmez ve herşeyin en güzelini ona verirmiş kral üçüncü eşinide çok severmiş bu güzelliğin bir Gün kendisini terk edebileceğinden korktuğu için onu çok kıskanır üstüne titrermiş ikinci eşinide severmiş kral kendisine karşı her zaman iyi ve sabırlı davranan eşi kralın ne zaman bir derdi olsa daima yanında bulunur sorunun çözümünde ona destek verirmiş.
kraliçe olan birinci eşiymiş kralın onu en çok seven karşılık beklemeden seven sağlığına ve hükümdarlığına en büyük katkıyı sağlayan bu eşi olmasına rağmen onunla hiç ilgilenmezmiş.
bir gün kral ölümcül bir hastalığa yakalanmıs yakında öleceğini anladığı ve öldükten sonra yapayalnız kalmaktan korktuğu için eşlerinden hangisinin ölüm yalnızlığını kendisiyle paylaşmak isteyebileceğini öğrenmek istemiş en çok sevdiği dördüncü eşine ölüm yolculuğunda kendine eşlik etmek istermi diye sormuş.sorduğunda aldığı yanıt kalbine bir bıçak gibi saplanmış kısa ve net
MÜMKÜN DEĞİL olmuş hayatım boyunca seni sevdim sen benimle ölmek istermisin sorusuna üçüncü eşi deHAYIR HAYAT ÇOK GÜZEL SEN ÖLÜNCE BEN YENİDEN EVLENECEĞİM diye yanıt vermiş.kral bir kez daha yıkılmış.Her sorunumda her zaman sen yanımda olan bana yardım eden sendin bu sorunumdada ben yardımcı olurmusun talebine karşı ikinci eşiden
BU SORUNUN İÇİN HİÇ BİR ŞEY YAPAMAM OLSA OLSA MEZARINA KADAR EŞLİK EDER GÜZEL BİR CENAZE TÖRENİ YAPTIRIR YASINI TUTARIM karşılığını almış Büyük bir hayal kırıklığına uğrayan kral birinci eşinin sesiyle irkilmiş
NEREYE GİDERSEN GİT SENİNLE OLURUM SENİ TAKİP EDERİM
Ahhh!! diye inlemiş kral KEŞKE BİR ŞANSIM DAHA OLSAYDI....................
YAŞAMDA HEPİMİZ DÖRT EŞLİYİZ ASLINDA DÖRDÜNCÜ EŞİMİZ VUCUDUMUZ ONUN GÜZEL GÖRÜNMESİ İÇİN NE KADAR ZAMAN KAYNAK VE ÇABA HARCARSAK HARCAYALIM ÖLDÜĞÜMÜZDE BİZİ TERK EDECEKTİR......................................
ÜÇÜNCÜ EŞİMİZ SAHİP OLDUĞUMUZ SERVETİMİZ VE STATÜMÜZDÜR
ÖLÜR ÖLMEZ BAŞKALARINA YAR OLACAKTIR.................
İKİNCİ EŞİMİZ İSE AİLEMİZ VE DOSTLARIMIZDIR
TÜM SORUNLARIMIZI PAYLAŞTIĞIMIZ BU KİŞİLERİN EN SON YAPABİLECEKLERİ ŞEY BİZLERİ UĞURLAMAK OLACAKTIR....
BİRİNCİ EŞİMİZ İSE RUHUMUZDUR...BİZİMLE GELİR...
UNUTMAYIN YEDİKLERİMİZ DEĞİL HAZMETTİKLERİMİZ BİZİ GÜÇLÜ YAPAR KAZANDIKLARIMIZ DEĞİL BİRİKTİRDİKLERİMİZ BİZİ ZENGİN YAPAR OKUDUKLARIMIZ DEĞİL HATIRLADIKLARIMIZ BİZİ BİLGİLİ YAPAR ..BAŞKALARINA VERDİĞİMİZ ÖĞÜTLER DEĞİL BİZZAT UYGULADIKLARIMIZ BİZİ İNSAN YAPAR...
(alıntı)