Hidrolik direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Manta Ray Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,509
Ynt: Hidrolik direksiyon

foremost' Alıntı:
Bülent bey hayırlı olsun demek sonunda taktırdın hidrolık dereksiyon geliyormusun kayoff şenliklerine bizim adana gurubu olarak 10 araç geleceğiz gelirseniz görüşürüz
teşekkürler dünya varmış diyorum çok rahat oldu bu konuda hüseyin abim bire bir kendi elleriyle yaptı bmw 525 kutusu kullandı
kayseriye 7 araç olarak geliyoruz
selamlar

Etiketler

berk' Alıntı:
İzmitte hidrolık yapan ustam var hersey dahıl 1.000.1.200 cıvarı bır rakam tutuyor bılgınız olsun.. otokar degıl tabıkı cıkma parcalardan 10 numara ıscılık yapıyor denedım gordum..

berk bey yenı landcı olarak :smiley: cıkma parcalar derken land ın cıkmalarımı yoksa farklı markalarmı ? bilgilendirir senız cok sevınırım ara sokaklara gırmekten korkara oldum söförlüğümü unutdum :D
selamlar özhan

kokteknik' Alıntı:
bende berk gibi BMW kutusu kullanıyorum oldukça yumuşak oldu herşey dahil 650 gibi bir rakama çıktı
site üyelerimizden Demiral yaptı kendisininde defenderi var 3yıldır kol kaslarıma yaptığım eziyete değmezmiş
hüseyin abi saoalsın

Bülent hıdrolık olduktan sonra sorun yaşadınızmı? nazililde bı usta bmw ve mersedes parcalarıyla bı (arca 110 def ) burda takmış alam kışi yaklaşık 1 yıldır kullanıyor kendisine ulasıp konuşma fırsatım olmadı henuz. eyer sıkıntı cıkmıyorsa düşünüce bende. selamlar
özhan

DR.ÖZHAN' Alıntı:
berk bey yenı landcı olarak :smiley: cıkma parcalar derken land ın cıkmalarımı yoksa farklı markalarmı ? bilgilendirir senız cok sevınırım ara sokaklara gırmekten korkara oldum söförlüğümü unutdum :D
selamlar özhan

selamlar özhan bey benım ustalarım BMW 5.20 kutusu taktılar MUHTESEM oldu arac uzun suredır defender sahıbıyım hep ertelemıstım aksesuar a butce ayırmıstım alıstım nasılolsa dıye ama okadar guzel oldukı eger bu ıse sımdı gırseydım ılk ısım hıdrolık takmak olurdu kesınlıkle ne lastık ne tampon vınc mınc hıkaye :smiley: 2.5 - 3 tona yakın aracı ıkı parmakla cevırmke fecı zevklı cebelleşmıyosunuz dıreksıyonla gunluk kullanıyorum ben aracı ılk deneme de sankı dıreksıyon kopmus bosa cevırıyo gıbı geldı daha snra baktım hakkaten dönuyor :smiley: kutuda ne bosluk kaldı ne yolda gezme otoparkcılar bıle aracımı otoparktan cıkarmıyolardı abı al bunu burdan cevıremıyoruz dıye :smiley: bendekı malıyetın bıraz yuksek olmasının sebebı pıyasadakı defender sahıplerı BMW 5.20 kutu ve pompasına saldırdıklarından cıkmacılarda rakkamı yukselttıler baktılar mıllet alıyor bu ıkı parcanın fıyatları bır anda cıkmacılarda arttı.. sımdı zevkle otoparkta dar alanlarda oyun oynar gıbı park edıyorum oldugu yerde tam sol yada tam sağ yapmak kadar zevklısı varmı :smiley: defender da kullananbilir diyelim ;)

DR.ÖZHAN' Alıntı:
Bülent hıdrolık olduktan sonra sorun yaşadınızmı? nazililde bı usta bmw ve mersedes parcalarıyla bı (arca 110 def ) burda takmış alam kışi yaklaşık 1 yıldır kullanıyor kendisine ulasıp konuşma fırsatım olmadı henuz. eyer sıkıntı cıkmıyorsa düşünüce bende. selamlar
özhan

bülent bey yazacaktım eksik yazmışım kusura bakmayın.

berk' Alıntı:
selamlar özhan bey benım ustalarım BMW 5.20 kutusu taktılar MUHTESEM oldu arac uzun suredır defender sahıbıyım hep ertelemıstım aksesuar a butce ayırmıstım alıstım nasılolsa dıye ama okadar guzel oldukı eger bu ıse sımdı gırseydım ılk ısım hıdrolık takmak olurdu kesınlıkle ne lastık ne tampon vınc mınc hıkaye :smiley: 2.5 - 3 tona yakın aracı ıkı parmakla cevırmke fecı zevklı cebelleşmıyosunuz dıreksıyonla gunluk kullanıyorum ben aracı ılk deneme de sankı dıreksıyon kopmus bosa cevırıyo gıbı geldı daha snra baktım hakkaten dönuyor :smiley: kutuda ne bosluk kaldı ne yolda gezme otoparkcılar bıle aracımı otoparktan cıkarmıyolardı abı al bunu burdan cevıremıyoruz dıye :smiley: bendekı malıyetın bıraz yuksek olmasının sebebı pıyasadakı defender sahıplerı BMW 5.20 kutu ve pompasına saldırdıklarından cıkmacılarda rakkamı yukselttıler baktılar mıllet alıyor bu ıkı parcanın fıyatları bır anda cıkmacılarda arttı.. sımdı zevkle otoparkta dar alanlarda oyun oynar gıbı park edıyorum oldugu yerde tam sol yada tam sağ yapmak kadar zevklısı varmı :smiley: defender da kullananbilir diyelim ;)

sanırım benım görüştüğüm ustada aynısını yapacak aksesuardan önce düşünüyorum bende suzukı swift den sonra baya zorluyor teşekkur ederim bilgiler için

Merhaba arkadaşlar sizlere bu konuyu en son bizzat uygulayan kişi olarak yazıyorum konuyu yeni gördüm 1987 model benzinli defendere uyguladık araç bülent kök kardeşimize ait normalde kendi aracım için hazırlık yaparken Bülente nasip oldu kutu bmw 730 hid pompa bmw 730 hidrolik deposu dodge 950 (hema hidrolik vede içten filitreli ) grank kasnağına ilave kasnak reno 12 grank kasnağı direksiyon mili olarak gedore bijon kolu hortumlar yerel hortumcu ermak ticarette imal bunlara ilave olarak cakada eğilmiş 8mm kalınlığında sac civata pul somun vs yeteri kadar
işin özü 40 yıllık sanayici olarak koskoca dev fatih kamyon direksiyonu parasına defendere 1500 - 2500tl harcayıp direksiyon koymak zoruma gittiği için arştırmalar sonucu yukarıdaki listeyi uyguladık ve kayseride yarıştı sonuç mükemmel üstü işcilik bana ait sadece tornacıda birkaç parça imalatı kalanını kendimiz monte ettik arayabilir fikir sorabilirsiniz yardımcı olabilirsem ne mutlu bana ancak size tavsiyem rot ayarını işi iyi bilen birine yaptırmanız çünki defenderde rot ayarı ve dingil istinat ayarı direksiyon kadar ÖNEMLİ herkese bol çamurlu iyi dönen direksiyonlu günler dilerim
Depo olarak 950 koyma sebebimiz ekektrikli warn - timax vs vinçleri <HİDROLİK> ğe çevirmek için yeterli depolamayı sağlamak amaçlı uygulama sonucu başarı sağlayabilirsem yeni bir başlıkta duyuracağım direksiyon pompasından alınan güçle hem vinç hem direksiyon çalışacak sadece araya koyacağım ara ventili temin edemedim malum sivastayım ve tüm malzemeyi telefonla tarif ederek ankara ve istanbuldan getirtiyorum olmuyor geri yeniden tarif yeniden kargo uzayıp gidiyor ama sonuçta yapacağım hepinize sevgi ve saygılarımla ::smiley:

DEMİRAL' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar sizlere bu konuyu en son bizzat uygulayan kişi olarak yazıyorum konuyu yeni gördüm 1987 model benzinli defendere uyguladık araç bülent kök kardeşimize ait normalde kendi aracım için hazırlık yaparken Bülente nasip oldu kutu bmw 730 hid pompa bmw 730 hidrolik deposu dodge 950 (hema hidrolik vede içten filitreli ) grank kasnağına ilave kasnak reno 12 grank kasnağı direksiyon mili olarak gedore bijon kolu hortumlar yerel hortumcu ermak ticarette imal bunlara ilave olarak cakada eğilmiş 8mm kalınlığında sac civata pul somun vs yeteri kadar
işin özü 40 yıllık sanayici olarak koskoca dev fatih kamyon direksiyonu parasına defendere 1500 - 2500tl harcayıp direksiyon koymak zoruma gittiği için arştırmalar sonucu yukarıdaki listeyi uyguladık ve kayseride yarıştı sonuç mükemmel üstü işcilik bana ait sadece tornacıda birkaç parça imalatı kalanını kendimiz monte ettik arayabilir fikir sorabilirsiniz yardımcı olabilirsem ne mutlu bana ancak size tavsiyem rot ayarını işi iyi bilen birine yaptırmanız çünki defenderde rot ayarı ve dingil istinat ayarı direksiyon kadar ÖNEMLİ herkese bol çamurlu iyi dönen direksiyonlu günler dilerim
Depo olarak 950 koyma sebebimiz ekektrikli warn - timax vs vinçleri <HİDROLİK> ğe çevirmek için yeterli depolamayı sağlamak amaçlı uygulama sonucu başarı sağlayabilirsem yeni bir başlıkta duyuracağım direksiyon pompasından alınan güçle hem vinç hem direksiyon çalışacak sadece araya koyacağım ara ventili temin edemedim malum sivastayım ve tüm malzemeyi telefonla tarif ederek ankara ve istanbuldan getirtiyorum olmuyor geri yeniden tarif yeniden kargo uzayıp gidiyor ama sonuçta yapacağım hepinize sevgi ve saygılarımla ::smiley:

Teşekkurler huseyın bey bekıyoruz calışmanın sonucunu.

Manta Ray' Alıntı:
Sorduğum bir usta uymaoığını söyledi, hem direksiyon kutusu
hem de pompası büyük geliyormuş.
Başka merak eden varsa diye yazayım dedim...
Doğan bey her kim olursa olsun ben defendere disco nun hidrolik direksiyonu UYMAZ büyük gelir vs vs diyene defenderin istetmesini dahi yerinden SÖKTÜRTMEM hatta defenderin 5 metre yakınına dahi yaklaştırmam
disco defender şasinin üstüne oturtulmuş daha yuvarlak hatlı daha şehirli bir model desek yeridir eğer bulabilirseniz banada 1 takımda bana gönderseniz çok çok memnun olurum tabii fiatı önemli bilgi verirseniz sevinirim saygılar :smiley:)

Merhaba Hüseyin Bey,
Discovery'nin hidrolik direksiyonu uyuyormuş onu öğrendim :smiley:
İstanbulda disconun koltuklarını ve hidrolik direksiyonu
herşeyiyle getirmesi üzerine pazarlık ettik 1500 tl'ye el sıkıştık 2,5 ay önce
10 gün sonra sende dedi ama ne gelen oldu nede giden. Bir kaç kez aradım
ıvır kıvır bir şeyler söyledi. Yani anlayacağınız benim araba da hala hidrolik direksiyona
terfi edemedi :smiley: Koltukları önlere mercedes vito, arkaya doblo koyarak hallettim.

hüseyin abi birşey söylüyorsa doğrudur
ben defenderimi aldım piyasadaki çakal aksesuarcılar ve tamirciler öpmedikleri yerimi bırakmadılar
taki hüseyin abi defenderini alana kadar en efektif ve hesaplı çözümleri onda buldum emeğini ve bilgisini esirgemez br parça almadan önce bir telefon açın en rayiç bedeli ni bile söylesin

arkadaşlar sizden ricam vereceğim topic i özellikle takip etmenizi rica ediyorun
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=74903.0
saygılarımla ;) ;)

Puma V184 motorun orijinal hidrolik pompası , defenderin orijinal direksiyon kutusuna uygun olur mu ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR