Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,788
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

KUSURA BAKMAYIN YENİ KONU BAŞLIĞI AÇMIŞIM AMA BİLEREK YAPMADIM. BU ARALAR İNTERNET ÇOK AĞIR. MESAJ YAZDIM AMA MESAJ YAZABİLMENİZ İÇİN KONU BAŞLIĞI GİRMENİZ GEREKİYOR DİYE BİR UYARI İLE KARŞILAŞTIM. HATAMI MAZUR GÖRÜN İYİ FORUMLAR

Etiketler

Sn. Betelguz,

Güncellenmiş sisteminiz hayılı uğurlu olsun. Umarım daha pozitif sonuçlar elde edersiniz.
Bende geçtiğimiz cuma günü mesai sonrası aracın elektrik sistemini montajlattım. sistemden pwm'e gelen (-) olan kısmada analog 50 amperlik bir ampermetre montajlattım.
Sistem biraz büyük olduğu için evde boş zamanımda kesip biçerek ahşaptan kasa yaptım ve bunuda bagaja koyacağım. Elektrik kablosunuda ses sistemlerinde kullanılan
4 awg'lik güç kablosu kullandım. Bağlantıların tümü bakır konnektörlerle gerçekleştirildi. Malum ramazan olduğu için iftarla mesai sonrası arasında fazla bir zaman yok.
Bu nedenle zaman sıkıntısı çekiyorum. Kısmetse bu haftasonu elektrikçide iş sıkışıklığı olmazsa da sistemin montajını gerçekleştirceğiz.
Sanayi eşrafıda heyacanlı :smiley: Normalde yapılacak iş değil de bizde merakımızdan yardımcı oluyoruz diyorlar.

Bu arada pwm devresinin arkasında ki vida çıkıntısı kısa kaldığı için vidayı uzatabilirmiyiz diye eletrikçi kalfası kutuyu açmaya kalkmış. Kastırırken son anda yetiştim.
Umarım reosta lehimlerinde çatlak olmamıştır. Heyecanla bekliyoruz bakalım. Bu arada LPG'ye de zam geldi. En kısa zamanda uygulamak ve olumlu sonuç elde etmek istiyorum.
Sizlerede iyi çalışmalar diliyorum.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ziya bey tam zoti bir soru olmuş kusura bakmayın.Okumaya üşenip bu soru sorma işi nasıl bir mantıktır anlamadım.
Sayın Çelikel konuyu başından beri takip etmekteyim.Hiçte okumaya üşenmişliğim yoktur. Konunun nasıl dağılıp milletin birbirine girmesinide heyecanla ve hayretle izliyorum. Görüyorumki bir arpa boyu yol alınmamış bile. Bu durumda benim sorduğum soruya sizin verdiğiniz cevabı ne yazıkki üzülerek karşıladım.Saygılarımla.

zoti' Alıntı:
Sayın Çelikel konuyu başından beri takip etmekteyim.Hiçte okumaya üşenmişliğim yoktur. Konunun nasıl dağılıp milletin birbirine girmesinide heyecanla ve hayretle izliyorum. Görüyorumki bir arpa boyu yol alınmamış bile. Bu durumda benim sorduğum soruya sizin verdiğiniz cevabı ne yazıkki üzülerek karşıladım.Saygılarımla.
Ziya bey on sayfa geriden gelmişsiniz.Korkarım bir ay sonrada ee ne oldu test edildimi? diye sorarsınız.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ziya bey on sayfa geriden gelmişsiniz.Korkarım bir ay sonrada ee ne oldu test edildimi? diye sorarsınız.
Sayın Çelikel doğrudur 10 sayfa geriden geldim hem işlerim, hemde aradaki takip, sıkı takip, öz takip gibi mesajların çokluğu kısa zamanda beni 10 sayfa geriye atmış. Görüyorumki hala bir arpa boyu yol alınmayıp konu geyik muhabbetine dönmüş. Böyle olunca binlerce mesaj gönderen degerli abilerimiz konuda milletle dalga geçip , soru soranları azarlamak gibi bir gayret içine girmişler. Aynen sizin yaptığınız gibi.Neyse bizde boyumuzun ölçüsünü alıp sizlerin canını sıkmayalım artık: Kalın sağlıcakla.

zoti' Alıntı:
Sayın Çelikel doğrudur 10 sayfa geriden geldim hem işlerim, hemde aradaki takip, sıkı takip, öz takip gibi mesajların çokluğu kısa zamanda beni 10 sayfa geriye atmış. Görüyorumki hala bir arpa boyu yol alınmayıp konu geyik muhabbetine dönmüş. Böyle olunca binlerce mesaj gönderen degerli abilerimiz konuda milletle dalga geçip , soru soranları azarlamak gibi bir gayret içine girmişler. Aynen sizin yaptığınız gibi.Neyse bizde boyumuzun ölçüsünü alıp sizlerin canını sıkmayalım artık: Kalın sağlıcakla.

Ziya bey;
serzenişiniz gereksiz.Kimse kimsenin canını sıkmak, yada geyik yapma niyetinde olduğunu düşünmüyorum.(en azından kendim için) Konu ilerlemiyor ,çünkü sistem sahipleri ve üreticileri güven vermiyor ve test vs. usullerle sistemlerini test etmiyorlar.
Okuma ,araştırma, takip etme yolları dururken ,sorup öğrenmek daha kolay geliyor toplumumuzda.Toplumun bir parçası olan bende bazen bunu yapıyorum.Ancak aradaki sayfaları okusaydınız dediğiniz gibi bir arpa boyu yol katedilmediğini anlayacaktınız, şimdide bu yazıları yazarak topiği daha fazla kirletmeyecektik.Konuyla alakalı katılımların hepsi geyik gibi görünsede konuyu ilerletmek ve sistemin varlığını (eğer varsa)ve tasarrufunu ispatlatmak adınadır diye düşünüyorum.Konuda şahsınızı kırdıysam affınıza sığınırım, sevgi ve saygılarımla.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Yavuz Bey sizin dediğiniz gibi konuda ilerleme; sadece yapıyoruz, yapacağız, bekliyoruz, henüz üretilmedi, sizin araca uygun chip bulamadık vs. nedenlerle kaplumbağa hızında gidiyor.Burada iş üretici firmaya düşüyor. Ürünlerini test edip (veya test ettirip) söyledikleri tasarrufları somut şekilde ortaya koysalar ürün bu site başta olamak üzere yok satar.Konu ilginç ,ilginç olduğu kadarda heyecanlı ,bakalım sonunda ne çıkacak. Saygılarımla.
Ziya bey;
serzenişiniz gereksiz.Kimse kimsenin canını sıkmak, yada geyik yapma niyetinde olduğunu düşünmüyorum.(en azından kendim için) Konu ilerlemiyor ,çünkü sistem sahipleri ve üreticileri güven vermiyor ve test vs. usullerle sistemlerini test etmiyorlar.
Okuma ,araştırma, takip etme yolları dururken ,sorup öğrenmek daha kolay geliyor toplumumuzda.Toplumun bir parçası olan bende bazen bunu yapıyorum.Ancak aradaki sayfaları okusaydınız dediğiniz gibi bir arpa boyu yol katedilmediğini anlayacaktınız, şimdide bu yazıları yazarak topiği daha fazla kirletmeyecektik.Konuyla alakalı katılımların hepsi geyik gibi görünsede konuyu ilerletmek ve sistemin varlığını (eğer varsa)ve tasarrufunu ispatlatmak adınadır diye düşünüyorum.Konuda şahsınızı kırdıysam affınıza sığınırım, sevgi ve saygılarımla.

Üniversite testinden vazgeçtik, yed_i emin kabul ettiğimiz site üyesi tanınan birinin yapacağı test'e bile razı olundu ama nafile.Dün gece discoveryhd 'de bir belgesel izledim. Amerikada spor otomobil üreticisi scorpion diye bir firma, hidrojen ve benzin motorlu bir araç üretiyor.600 adet siparişten bahsediyorlardı. :smiley::smiley: Amerikalı biyersel üreticiler aracı bile üretti biz daha jenaratörü üretip tasarrufu ispatlayamıyoruz.

Müşterimden gelen bir mail.Aracı 1994 model Tofaş Şahin. Benzin+Lpg li... Yorumsuz

gg.jpg

siftah yapalım.sakin bir ramazandan sonra bakalım neler ola.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR