Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,568

Etiketler

Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

işler kesat, canım da sıkkın... düşündüm de, sırf kafamı dağıtmak için, betelgüz ve akustika birşeyler yazsında onu tenkit edeyim. sistemi kötüleyim. ya motoruma bir şey olursa diyeyim. benim aracıma sistemi tak beğenirsem sana fabrika kurayım diyeyim. yok kabul falan eder şimdi, en iyisi montajı bile sen yapmıyosun, nasıl iş bu diyeyim. aracım 2011 rolls royce, ya bozulursa, tamir masraflarını karşılarmısın diyeyim. hatta motor açılırsa aracımın orjinalliği bozulur bana yeni rolls royce alıcakmısın diyeyim.
bana iyi niyetle cevap versinler, ilgi görmüş olayım. aslında sistemi almak gibi bir derdim de yok ama olsun... bilmiş bilmiş, niye belge falan almıyosun diyim. ama bu tip bir ürüne nasıl belge alınır ucundan bile bilgi sahibi olmadan söyleyeyim bunu. maliyet derse bankadan kredi, devletten teşvik, milli piyango vs diyeyim. sen ispatını yap, belgelerini al, 81 ilde yaygın bayi ve servis ağı kur, yedek parça stoğu oluştur, 100.000.000.000.000 araca başarılı montaj yap, kendini kanıtla ben ürünü alacağım da diyebilirim. kafam dağılır, ilgi görmüş muhatap alınmış olurum...
yok vazgeçtim, en iyisi ben butun bunları demeyim. kafamı dağıtmak için çıkıp bir yarım saat yürüyüş yapayım. daha iyi..

Not: yukarıda yazılanlar kafamdan geçen düşüncelerdir, kendi uydurmalarımdır. yazıda türkçe bozuklukları olabilir, sebebi az itina göstermem ve bozuk klavyedir. ima vs yoktur. şahsıma veya aileme ait rolls royce'um yoktur. hidrojen işi ile ugraşanlara fabrika kuracak kadar paramda yoktur, zaten olsa, zaten üç beş kuruş yakıt tasarrufu peşinde koşmam.

Yürüyüş iyi fikir, Cem bey bayağı yürümen lazım, kafan bayağı karışmış. Burada ürünle alakalı konuşuldu ve üstteki bir kaç mesaj öncesindede sanırım bir noktaya geldi.Bütün konuşulanlar sistemin kendini kanıtlaması üzerineydi neredeyse.Betelguz montajı yapacağını sistemi site üyesi biriyle test edeceğini duyurdu sonunda.Şimdi sıra kobay araç bulmakta.O zaman tasarruf ile ilgili bilgi sashibi olacak herkes.Forum üyeleri, üretici-satıcı için hayırlı olması dileğiyle.

Cem beye ayrıca cevap vermeyi lüzumsuz buluyorum , sayın betelguzun teklifini kabul ettiğim zaman cem beyefendi cevabını zaten otomatik olarak almış olacak...

Sayın betelguz , aracım Subaru Legacy 2010 model 2000 cc , boxer motor. 4X4. Kurşunsuz süper benzin yakıyor vs vs. Başka teknik bilgi gerekiyorsa zaten subaru.com.tr den alabilirsiniz sanırım.

Siz hazır olduğunuzda haber verin. Ben sözümde duruyorum ve testi kabul ediyorum. (Cem bey ?)
Merak ettiğim bir konu var , ki cem bey de buna değinmiş zaten çünkü her mantıklı insan sorar : Hidrojenden sebep motora zarar geldi , farzedelim sekman piston silindir contası vs vs herhangi biri zarar gördü , ne yapacağız ? Biliyorsunuz bu tip ürünlerde bir sigorta bonusu oluyor genelde , ben bonustan filan vazgeçtim de karşılıklı iyi niyet gösterisi olarak ne yapabiliriz ?

Ben sisteminiz işe yaradığında yine de destek vereceğimi , reklam , üniversite onay konusunda elimden geleni yapacağımı tekrar vurguluyorum. Her ne kadar sizden ses gelmeyince ben yeni bir mağaza açmış olsam da maddi yönden de katkım olacaktır. Aslında cihazınızı 5.9 cherokee'de denemek isterdim ancak aracı satmaya karar verdim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78195.0

Keşke en başında ben size teklifte bulunduğumda kabul etseydiniz.

Evet ben ve Subaru'm teste hazırız :smiley: sonuçları da derhal paylaşacağım.

Güç artışı da olacak mı ? :smiley:

bu arada 1 eylül akşamı kısmetse tatile çıkacağımı da belirteyim de sonra bak ortadan kayboldu vs vs olmasın. 1 Ayımız daha var yani yetrlidir sanırım , yok olmadı sistem yetişmedi problem değil 18 Eylülden sonra yine müsait olurum.

Subaru'yu otomatik bir dizelle takas düşüncem vardı , test sonuçlanana kadar onu bile ertelerim yeter ki olumlu sonuç çıksın.

Yalnız saqyın betelguz öyle yüzde 7-8 filan istemem , ne diyordunuz % 35- % 60 tasarruf.
%35 e razıyım ben , bir de %15 güç artışı olsa tadından yenmez :smiley:

kyenipazar' Alıntı:
bu arada 1 eylül akşamı kısmetse tatile çıkacağımı da belirteyim de sonra bak ortadan kayboldu vs vs olmasın. 1 Ayımız daha var yani yetrlidir sanırım , yok olmadı sistem yetişmedi problem değil 18 Eylülden sonra yine müsait olurum.

Subaru'yu otomatik bir dizelle takas düşüncem vardı , test sonuçlanana kadar onu bile ertelerim yeter ki olumlu sonuç çıksın.

Yalnız saqyın betelguz öyle yüzde 7-8 filan istemem , ne diyordunuz % 35- % 60 tasarruf.
%35 e razıyım ben , bir de %15 güç artışı olsa tadından yenmez :smiley:
O da olur inşallah.

Korhan bey malesef aracınıza bu sistemi takamayacağız.Sebebi aracınıza uygun obd-2 çipi programı henüz yok.Aracınız 1996-2009 arası bir model olmuş olsaydı uygun program var.
Çip takmadanda sadece hidrojen vermek yakıt tüketiminizi azaltmaz artırır (ama güzelde güç artışı sağlar) araçta oksijen sensörü olduğundan.
İkinci bir konu hep söylüyorum ama dikkate alınmıyor sanırım.Sizinki gibi yeni tip benzinli araçlarda %35 ve üzeri tasarruf sağlanması pek mümkün değil.Araç motorları verimli olduğundan yanmayan yakıt miktarı düşük olduğundan bu kadar yüksek bir tasarruf beklenmemelidir.Sizin araçta olabilecek tasarruf %20-25 civarıdır.
Başka bir araç temin ederseniz onda deneyebiliriz.Benzinli , oksijen sensörlü araçlarda hangilerinin çipe uygun olduğunu görmek isterseniz linkten kontrol edebilirsiniz.Sonra "sizin için araba satın aldım test edelim diye buda uygun değilmiş" deme gibi durumlar sözkonusu olmasın.

http://www.cyberenerji.com/?newUrun=1&Id=187106&CatId=bs148113&Fstate=

öncelikle ben bu "sizin araca uygun çip henüz üretilmemiş" sözüne rağmen sayın betelgüze teşekkür ederim , öyle ya da böyle olumlu bir yaklaşımda bulundu. Ben de sözümde durdum ve teste hazırım dedim. Burada moraran tek kişi var o da kendini bilir...

sayın betelguz ben zaten verimli motora sahip olduğunu düşünerek subaru'da % 60 değil % 35 lik başlangıç seviyesini beklediğimi belirtmiştim. O da olmayıp % 7- 8 lerde kalınacaksa elbette yine de hiç yoktan elbette iyidir , sadece beni % 35 beklerken hayal kırıklığına uğratmış olur ama dediğim gibi % 10 bile yaptıran bir ürün olsa hepimiz alırdık sanıyorum.

sizin için araç aldım vs vs gibi sözlere girmeyeceğim , dediğim gibi 5.9 u eğer istediğim fiyat gelmezse ve satmaktan vazgeçersem onunla da test yapabiliriz. Sistemi söktükten sonra herşey eskisi gibi mi olur yoksa sağda solda delik vs kalır mı ? Kalmayacaksa dediğim gibi istediğim fiyat gelmezse cherokeeye zaten satmam ve onu teste sokarız.

Araç 5.900 cc , kurşunsuz benzin ,Jeep Grand Cherokee 1998 model.
Ona uygun çip var mıdır ?

Ben sayın betelguzun yine ticari açıdan yanlış yolda olduğu fikrimi koruyorum , yalnız skoda forumunda okuduklarımdan sonra sistemin üzerinde çalıştıkça araçlarda uygulanabilir hale gelebileceğine olan inancım bir

mert bey sizin test işi ne oldu , bir arkadaş vardı ziyaret edecektiniz ?

Korhan bey Grand cherokee ZJ modeli ise uygun çip var. WJ yada WK modeli ise yok.Kontrol edip bilgi verirseniz ona göre hareket ederiz.Test yapılamasına karar verirsek yine dediğim şekilde kutu içine sistemi montajlar getiririm.Araca montajlamayla hem zaman kaybetmez hem araçta herhangi bir vida deliği gibi bir zarar vermeyiz.Test öncesi siz aracı test edeceğimiz yolda sabit bir hızda mesela 90km saat hızda belli mesafedeki tüketimini tam olarak belirlersiniz.Bizde test için geldiğimizde aynı yolda aynı hızda kullanıp sonucu görürüz.

aracım zj kasa , deiğim gibi satış için beklediğim fiyatı yakalamazsa zaten satmaktan vazgeçeceğim , yine de sormak istiyorum subaru için tasarruf %35 değil %25 olur demişsiniz , henüz çip bile üretilmemiş araç için bu rakamı nasıl hesapladınız da kesin bir rakam verebildiniz ?
işte bunun gibi noktalar beni itiyor...

yine de dediğim gibi belki cherokee ile deneme şansımız olacak.

İnşallah o güne kadar birileri yürüyüşten döner de test için bizim kadar cesaret gösterir :p

sayın betelguz şunu da atlamayalım , zj sonuçta kasanın kodudur ve o kasa kodu altında değişik motorlar vardır.
5.2 ve 5.9 mesela , 5.9 a uygun çip var mıdır ?

şimdi misafirlerim gelecek pazartesi görüşmek üzere.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR