Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,788
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

Ya herşey iyide güzelde bu kadar kavga döğüşten sonra ne oldu?Kısacası sistem montajı yapılıp test edilebildimi? Bir işe yarayacakmı? Lütfen birileri durumu özetleyebilirmi? Herkeze saygılarımla.

Etiketler

Ziya bey tam zoti bir soru olmuş kusura bakmayın.Okumaya üşenip bu soru sorma işi nasıl bir mantıktır anlamadım.

hfuel-systems sizi tebrik ediyorum.Bir sistemi baltalamak için bu kadar çok çaba göstermenizi taktir ediyorum.

500.000 dolar harcayarak yaptığınız resimdeki sisteminiz en azından orjinal kalııbı olan bir sistem olmalıydı.Basit bir plastik kutu içine (içinde ne olduğuda belli değil) yerleşmiş olan sisteminizden çıkan su boşaltma hortumu ucuna basit plastik bir musluk takılmış, hortumu sağlam girmediğinden olsa gerek kelepçe ile sabitlenmiş.Kutu üzerine sabitlemek içinde nalburlarda satılan yapışkanlı beyaz plastiklerden kullanılmış :smiley: Mavi borunun çıktığı yer matkapla bile delinememiş bıçakla kesilmiş çapaklı bir halde.500bin dolara bir matkap alamadınız mı :smiley: Diğer resimlere gelirsek iki tane map/maf echancer resmi var onlarda şuan birçok yurtdışı sitede satışı olan bilindik cihazlar.Bizde satıyoruz bunları zaten.Ampermetre gösterge şuan bizde bu ampermetreleri kullanmaktayız.Sizde yeni olan nedir ben onu anlayamadım.O küçücük siyah kutu ile 12v 15 amper ile 5,5llitre gaz üreteceğinizi sanıyorsanız hayal kuruyorsunuz.Hiçbir kimya, elektrik, verim kanununa uymuyor.Onu başarırsanız zaten harcadığınızdan daha fazla enerji elde etmiş olacaksınızki bu bütün dünyadaki enerji sorununun çözümü demek oluyor.İnşallah başarırsınız.Bu durumda zaten mevcut yakıta ilave yapmayada gerek kalmaz direk çıkan gazı kullanarak elektrik üretir bunu elektrikli bir araçta kullanabilirsiniz.Bu dediğinizi yapın ilk alacak kişi ben olacağım emin olun.Neden derseniz bizim sistem çok kötü 12volt 20 amperde 1 litre gaz üretebiliyor ve verimi %70 ediyor.Sizinki gibi %500 ün üzerinde verimi olan bir sistem kapanın elinde kalır. Haziranda piyasaya çıkacak demiştiniz daha önce temmuz bitecek neredeyse sabırsızlıkla bekliyoruz.Onca bütçe ile nasıl bitiremediniz anlayamadım, yardıma geleyim isterseniz beraber çalışalım.Tecrübelerimizi paylaşabiliriz.

Tebrik ediyorum.

sayın betülgazın bahsettiği şey harcanan enerjiden fazla enerji elde edilemez
betülgaz dan alıntı:
(Hiçbir kimya, elektrik, verim kanununa uymuyor.Onu başarırsanız zaten harcadığınızdan daha fazla enerji elde etmiş olacaksınızki bu bütün dünyadaki enerji sorununun çözümü demek oluyor.)
eee sudan elde edilen hidrojenin kendisi zaten enerji kaynağı,su yu ayrıştırmak için harcanan enerji kadarınımı hidrojen geri verecek demek çok saçma ve kimya bilginizi elektrik bilginizi tekrar gözden geçirin.
ona harcanan enerji kadar enerji alabiliniyorsa o sistemle hiç uğraşmayın hemen çöpe atın.

Arkadaşlar lütfen betülgaz değil nickim betelguz'dür. Betelguz nedir derseniz aslı betelgüz'dür.Forumlarda Türkçe karakter kullanılamadığından betelguz yazdım. Betelgüz orion takımyıldızında bulunan ömrünün son döneminde bulunan güneşten yüzlerce kat daha büyük dev bir yıldızın ismidir.

;D ;D ;D Zor işler ;) Doğru lafa ne demeli Saksıların yeri pek sağlam değil vaziyet onun bunun kafasına düşüyor ;D bağlasakmı ne :smiley:
Okuyacan inceliyecen anlamadıysan bir daha okuyacan bunlarda sonuç vermese tabi yine soracan.
Aman arkadaşlar saksı işin latifesi de Havalar sıcak Dikkat etmek lazım. ;D.
BETELGUZ BAK ARKADAŞ YAZDIKLARINA DİKKAT ET TEBİYESİZLİĞİN ALEMİ YOK YALAN YAZMA MİLLETİ KANDIRMA BİZ (ARAŞTIRMACIYIZ DİYORUZ) BİR HAFTADA 10 TANE DELİKTE DELİYORUZ GEREKİYORSA ATIYORUZ BİRDAHA DELİYORUZ BU SENİN HUKALA HUKALA YAPTIK ETİK BMC YE TAKIYORUZ DEDİĞİN ALAFIRANGA İŞİNİ ELEŞTİRMİYORUZ VE BURAYA KOYDUĞUMUZ KİT BİR EXPEREMENTAL İŞİMİZ SATMIYORUZ.! DİKKATİNİ ÇEKERİM.
GELELİM SENİN DERDİN NE ANLAMIŞ DEĞİLİM TAMAM YAPTIĞIN BİR ŞEY VARSA SATILABİLİNİR VE PARA ALDIĞIN ŞEY İŞE YARIYORSA MESELE YOK.
SANA HAYIRLI İŞLER BİZ SANA DİYORUZ SİZİ TAKTİR EDİYORUZ ÇALIŞMALARINIZI ! ANCAK VATANDAŞI KANDIRMAYIN VE KENDİNİZİDE KANDIRMAYIN.!
ANLATMAK İSTEDİĞİMİZ BU GELİN BERABER ÇÖZELİM BİR ŞEY BİLİYORSANIZ BİZ BUNA SONUNA KADAR AÇIKKIZ. BİR AN ÖNCE BUNU GERÇEKLEŞTİRELİMDE KİM YAPARSA YAPSIN, ÜLKEMİZE VE VATANDAŞIMIZA BİR HİZMETTİR BU PARAYI DÜŞÜNME BU İŞİ İYİ YAPIP ORTAYA KOYAN ZATEN PARAYI KAZANACAK BUNDAN HİÇ ŞÜPHEN OLMASIN CANIM. ;D
YAZDIKLARINIZI BEN AYLAR ÖNCE ZATEN BURDAN VEYA BAŞKA YERLERDE YAZDIM BEN BUNLAR ZATEN VAR VE BİNLERCE KİŞİ BU İŞLE AMATÖR VE PROFESONELCE UĞRAŞIYOR.
ANLATAMADIM GALİBA BU SİSTEM ÇALIŞIYOOOOOOR ANCAK EKSİKLİKLER VAR PROBLEMLER VAR BUNLARIN CÖZÜLMESİ LAZIM BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM SEN BU İŞİ HAL ETMEDEN SATMAYA ÇALIŞIYORSUN ANLAŞAMADIĞIMIZ KONU BU YANİ VATANDAŞ BUNU ALACAK HER GÜN MOTOR KAPUTUN ALTINDA HORTUMLA BİR SÜRÜ KABLOYLA UĞRAŞAMAAAAZ BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM.
YİNE SEN BİZİ ELEŞTİRECEK KADAR DAHA GENÇSİN BU DEMEK DEĞİL SENİ HACİZ GÖRÜYORUZ AMA TECRÜBEN OLMADIĞI BİR GERÇEK.
ÇABUK ZENGİN OLMAK İSTİYORSUN AMA SATIĞIN KİŞİLER BİR GÜN ELİNE VERİRLERSE CIHAZLARINI SAKIN YANDIM ALLAH DEME BEN DEN SÖYLEMESİ.
TÜRKİYEDE ESKİDEN KE......... ÇOK TU AMA ŞİMDİ HAYVAN TERLİ YEMİYOR. ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ SEN KAFASINA SAKSI DÜŞENLER BANA YETER DİYARSAN LAFIM YOK. SANA BAŞARILAR.
GELELİM SENİN ŞU KAFANIN BASMADIĞI NOKTAYA ;D

BAK KARDEŞİM İYİ OKU : FHOTOVOLTAİC SOLAR (YANİ SON TEKNOLOJİ GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ) BU SENİN BİLDİĞİN SOKAKTA VEYA İNTERNETTE GÖRDÜKLERİNDEN DEĞİL (YENİ PROFESONEL SOLAR PANELLERİ) 4METRE KARE ALANDA BİZ ŞU AN 3.8 KW ENERJİ NET ÜRETİYORUZ GÜNEŞ TAKİP SİSTEMİ İLE ÇALIŞAN BU YENİ NESİL SİSTEMLERLE (BEDAVA HİDROJEN ÜRETİYORUZ) DEPOLUYORUZ VE 350 BAR BASINÇLA ÖZEL HİDROJEN TÜPLERİNE DOLDURUYORUZ.
SONRA ŞİMDİLİK ELİMİZDE BULUNAN 3KW VE 5 KW PEM FUEL CELL SİSTEMLE %100 ARAÇLARI YÜRÜTÜYORUZ.
BU İŞİN BAŞKA BOYUTU BENZİNLİKLERE (SEYYAR HİDROJEN İSTASYONLARI HAZIRLIYORUZ ) BU ŞU DEMEK GÜNEŞTEN BEDAVAYA ÜRTİĞİMİZ HİDROJENİ ÇOK EKONOMİK BİR FİYATA SATILACAK OLMASI HA BU İŞ YARIN ÖBÜR GÜN OLMIYACAK AMA BİZ ŞİMDİDEN ŞEHİR MERKEZLERİNDE VE TRAFİĞE KAPALI ALANLARDA UYGULAMAYA SOKARAK GENÇLERİMİZİ BU KONUDA EĞİTMEK VE YARINLARA HAZIRLAMAK! BİLMEM ANLATABİLDİMİ.
ÇİFT YAKIT SİSTEMİ YANİ HHO-CELL SİSTEMİ ŞU AN DÜNYADA EN ÇOK KULANILAN VE MEVCUT OLDUĞUNDAN BU SİSTEM ÖNCELİKLE HAYATIMIZA GİRECEK BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM.
RÜZGAR OLMAYABİLİR YETERİ KADAR ESMİYE BİLİR NEHİRLER BİR GÜN AKMIYA BİLİR KÖMÜR YATAKLARI PETROL GİBİ BİTEBİLİR BİTMİYECEK VE YOK OLMIYACAK TEK BİR ŞEY VAR GERÇEK ((((( GÜNEŞ)))) BURDA ENERJİ ÇOK İSTEMEDİĞİMİZ KADAR.
HİDROJEN DÜNYADA EN SAĞLIKLI VE DOĞRU ENERJİ VE BEDAVA. ;)
DÜNYADA VE İSTANBULDADA HİDROJEN PEM FUEL CELL İLE ÇALIŞAN OTOBÜS VE ÜNÜVERSİTELERİMİZDE ÇALIŞMALAR VAR BUNLARDA BURDA YAPILMIYOR YURT DIŞINDAN ALINDI GETİRİLDİ VE ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR NE GÜZEL EN AZINDAN BU OLAYI ANLAMAYA ÇALIŞILIYOR.
BİZ PEM FUEL CELL LERİ YERLİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ BU GÜN 5 KW LIK BİR PEM FUEL CELL 20.000 USD YANİ ÇOK PARA BUNLARIN FİYATINI AŞAĞIYA ÇEKTİĞİMİZ AN İŞTE ORTALIK KARIŞACAK NİYEMİ HİDROJEN ÜRETİMİ ARTIK SORUN DEĞİL BAK SEN BİLE ÜRETEBİLİYORSUN! YANİ PEM LERİ 20/40 KW ÜRETMEYE BAŞLADIĞIMIZ ZAMAN KİMSE TUTAMAZ TÜRKİYE AUTO PAZARINI BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM.
BİRAZ NETLEŞTİMİ BİZ AMATÖR VE ÇAPULCU DEĞİLİZ NE YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ. ZAMANIMIZ VAR PARAMIZDA NEDEN Mİ İLERİYE DÖNÜK PROJE LER HAZIRLIYORUZ YURT DIŞINDA İYİ PARA VERİYORLAR KAZANIYORUZ ÇOK ŞÜKÜR.
TARTIŞALIM KONUŞALIM AMA SEVİYELİ SÖZLERİNE DİKKAT ET BİZİM ÇALIŞMALARIMIZ ŞU AN TÜRKİYEDE ÜNÜVERSİTELERDE BİLE YENİ KONULAR.

HFUEL-SYSTEMS ÇALIŞMAKTA OLDUĞUMUZ KONULARLARDAN ÖRNEKLER BİZİM YAPMAMIZ ÖNEMLİ DEĞİL TÜRKİYEDE YAPMAMIZ ÖNEMLİ ;)

ACRA full cell.jpg

Konu git gide ilginçleşiyor;

Yapılan İşlere çamur atmadan yürümek esas olan.

HERKESE HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM. SN. KYENİPAZAR BENİM DEMEK İSTEDİĞİM HFUEL-SYSTEMİN TASARLAMIŞ OLDUĞU SİSTEM NEREDE SATILIYOR İDİ. ÇÜNKÜ HER GÜN ARTAN AKARYAKIT FİYATLARINDAN DOLAYI İNSAN BAŞKA ALTERNATİFLER ARIYOR. EĞER BU İŞİN TİCARİ KISMIDA OLURSA BU ÜRÜNÜN BAYİLİĞİNİ ALIR SATIŞ VE MONTAJINIDA YAPABİLİRİM. ÇÜNKÜ HERKESİN ORTAK BİR DERDİ VAR YAKIT. HAKSIZMIYIM ARKADAŞLAR. ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE ARAÇ SAHİBİ OLMAK ZORDUR. SN.BETELGÜZ'E(BERKAN BEY) DE BİR ŞEY SORACAM. SİSTEMİNİZİ DAHA TEST ETMESİNİZMİ? DÖRT GÖZLE HERKES BEKLİYOR SİZİ.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR