Sonuda aracımı aldım. Sıra geldi uzun soluklu bir karavan yapım macerasına
. Bu aşamada değerli forum katılımcılarının aşağıdaki konularda tecrübe ve yorumlarına ihtiyacım olacak:
1- Aracın ön ve yatağın bulunduğu arka tarafına heki takmayı planlıyorum. Hekinin fanlı olması elzem midir?
2- Aracımın arka kısmına enine 2 kişilik yatak koymayı planlıyorum. Bu bölüme aracın sadece bir tarafına cam koymayı planlıyorum. Aracta açılan her bşr pencere izolasyon zafiyeti yaratacağından ve her halükarda yatak bölümünğn mahremşyetinden dolayı tek cam ve tavanda heki yeterli olacaktır sanırım. Öte yandan, camı da aracın sağ tarafına açmayı planlıyorum; nedeni ise istisnalar saklı kalmak kaydıyla sağ taraf aracın manzaraya baktırılan, tentenin de olduğu keyif tarafıdır. Dolayısıyla, pencereyi de sağa koyarsam gerektiğinde yattığım yerden güzel bir manzara görebilirim.
3-Araçta dış duş koymayı planlıyorum. Bu noktada mutfak bataryası orta kapı civarında olacağı için aynı zamanda dış duş olarak da kullanabilirim diye düşündüm (bunu bir videoda da görmüştüm, çok hoşuma gitti)
4- Aracım mevcut durumda 2+1 kişi. Dönüşüm sonrası arkadaki ikili koltuklardan birine (öne bakan) emniyet kemerleri koyarsam 4+1 olarak ruhsata işletmemde bir engel var mı?
Kıymetli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler