Hermetik LPG'li Karavan Sobası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,873
Ynt: Hermetik LPG'li Karavan Sobası

Terrano92, Sobalar hermetik, hermetik, yani sobanın yakıldığı ortamla verdiği ısıdan başka bir ilişkisi yok, çift cidalı borusu ile, ihtiyacı olan oksijenide dışarıdan alıyor, yanmış gazıda dışarı atıyor, içeride kalan sadece verdiği ısı...Ayrıca, katalitikler gibi, düğmesini çevirip diğer elinle çakmağa basmıyorsun, bir düğmeyi ileri ittirerek çeviriyorsun aynı anda tek düğme ile manyetosuda çakıyor..Tabi en güzel yanı boyutlarının küçük olması...
Adı Webasto veya adı Eberspacher dediğin kabin ısıtıcısına gelirsek, bu tip ısıtıcılar, mazotla çalışan fön makinası diyebiliriz, biri soba diğeri fön makinası, aradaki farkı sen yorumla...
Tabiki çok ufak ortamı olan camper tarzı karavanlarda sobayı koyacak kadar yer olmadığı veya karavan imal edilirken dizaynı soba takılacak diye yapılmadı ise küçük ortamlarda webasto veya Eberspacher ideal çözüm oluyor....

Etiketler

Piknik tipi tüp 2500 gr, fiyatı 12TL olduğuna göre, yanma süreleri;
Kademe I: 80gr/saat.......Yanma süresi: 31 saat
kademe II: 120gr/saat.....Yanma süresi: 20 saat
Kademe III: 218 gr/saat....Yanma süresi: 12 saat

atiladi' Alıntı:
Piknik tipi tüp 2000 gr, fiyatı 12TL olduğuna göre, yanma süreleri;
Kademe I: 80gr/saat.......Yanma süresi: 25 saat
kademe II: 120gr/saat.....Yanma süresi: 17 saat
Kademe III: 218 gr/saat....Yanma süresi: 10 saat
Ufak bir düzeltme; piknik tüpü 2.5kg gaz içerir. Bu durumda kademe 1. kademede 31 saat sürmesi lazım. :smiley:

Büyük boy tüp (ev tüpü) ise 12kg gaz içerir bu durumda birinci kademe 150 saat yani 6 gün yeter.

Tabii ki teorik olarak, her zaman tüplerin içinde basınç düştüğünde, kullanamadığımız ufak bir miktar gaz kalır.

Bu verdikleriniz yanma sureleri degilmi? Termostat'i yokmu? Ortam sicakligi istenilen seviyeye geldiginde sonmuyormu? Yani demek istedigim devamli yanmayacagi icin kullanma suresi daha fazla olmalidir diye dusunuyorum

Bu boyuttaki hermetik sobalarda ,pilot alev sistemi yoktur, onun içinde termostat olmaz, evlerde kullanılan büyük boyutta olanlarında pilot alev ve termostat vardır...

atiladi' Alıntı:
Hakan, sobanın elektrikle işi yok, herhangi bir enerji gerekmiyor...Tek ihtiyacı, büyük veya piknik tüp LPG...

Hakancem, webastoda hermetik yapıdadır, sobadan boyut olarak çok küçükdür bu ona boyut avantajı kazandırır, ama 12v enerji ihtiyacı duyar ve fiyat olarak 1000TL civarıdır, sobanın verdiği sıcaklılığa göre fön makinası ile ısınmak gibi bir yöntemle ısıtır...
çok ilgimi çekti, tüketim değerleri nedir acaba? elektrikli olan değil de tüplü olanı merak ettim. 1 piknik tüpünden ne kadar faydalanabiliyoruz?

belgen' Alıntı:
çok ilgimi çekti, tüketim değerleri nedir acaba? elektrikli olan değil de tüplü olanı merak ettim. 1 piknik tüpünden ne kadar faydalanabiliyoruz?

Yukarida tum bilgiler var.

atilla bunlarda gaz kesici varmı, yoksa koyma imkanı varmı

Beni de dusunduren acaba termostat yoksa cok sicak oldugunda karavan, kalkip elle mi kapatiliyor ya da kisilabiliiniyor mu?

Artık düşünmenize gerek yok, siz düşünene kadar mallar bitti zaten....
"tıpkı düz dizel, kara şanzuman", ne gaz kesici var ,nede termostad, istediğin kademeye elle ayarlıyorsun elektrikde istemiyot, tek düğme ile açıyorsun çalışıyor kapatıyorsun kapanıyor...

Atilla abi bu sobalara evlerde kullanılan hermatik soba düzeneği alıp takılamazmı,Şirinevler'de EKOPAR diye bir firma var tüm ısıtma soğutma ve beyaz eşya cihazların yedek parçası var ve çok ekonomik satıyorlar belki uygun bir düzenek bulunabilir hatta katalitik sobalarda bulunan alev söndüğünde gazı kesen düzenek bile takılabilir o sistem basit ama hayat kurtaran bir düzenek.

Yusuf, ben zaten üç sistem buzdolaplarında da arızalı olan gaz musluklarını senin dediğin gibi aynı işi yapan benzer ürünler ile değiştirierek sorunları çözüyorum, ama buzdolabının fiyatı musluk değişimini kaldıracak düzeyde, soba için aynı şeyi söyliyemem, çünkü ventilli, pilot alevli, termokulplu musluklar 120-200TL arasında, bu değişimi yapmak için idealist olmak lazım, beleşe dönüşüm olmuyor, biliyosun biz beleşi çok severiz.Bu değişimi servisler aracılığı ile yaptırmak istenirsede, ortaya çıkan son rakamlar astronomik oluyor...
Ayrıca gaz işi tehlikeli bir iştir, bu tür malzemeleri satan yerler bile işin profesyonel tamircileri haricinde şahıslara bu tür ürünleri satmak istemezler, doğruda yaparlar, bende forumda bu tür değişimlerin fazlaca özendirilmesine karşıyım, yapabilenler zaten yapıyor, gaz işleri "bende deneyip ucuza maledeyim" diye düşünenlere uygun çalışmalar deyildir...

Ömer, hani bir atasözü vardırya " biz baktık, çakıl taşı çıktı" diye, işte öyle...3 numara olanları boyut bakımından uygun sayılır, ama verdiğin iki linkdeki sobaların fabrikaları ile ben aylardır görüşüyorum, şuan için böyle bir imalatları yok, ihracat için yapmışlar, siparışlerinde fazlalık olursa satıyorlarmış, iç piyasa için üretmeyide düşünmüyorlarmış, neden ilanlar var diyeceksende, imalat bandı zengin görünsün diye...İsteyen olupda 50 adet toptan sipariş verirse yapabiliyorlar....Sonuç olarak, "hayali küçük ali"...

atiladi' Alıntı:
Ömer, hani bir atasözü vardırya " biz baktık, çakıl taşı çıktı" diye, işte öyle...3 numara olanları boyut bakımından uygun sayılır, ama verdiğin iki linkdeki sobaların fabrikaları ile ben aylardır görüşüyorum, şuan için böyle bir imalatları yok, ihracat için yapmışlar, siparışlerinde fazlalık olursa satıyorlarmış, iç piyasa için üretmeyide düşünmüyorlarmış, neden ilanlar var diyeceksende, imalat bandı zengin görünsün diye...İsteyen olupda 50 adet toptan sipariş verirse yapabiliyorlar....Sonuç olarak, "hayali küçük ali"...
yani şunumu anlıyorum hocam...
ürün uyar, ama yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR