Her Mevsimde Ayrı Güzeldir Çatalca Ormanlı Sahili

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,036
Ynt: Her Mevsimde Ayrı Güzeldir Çatalca Ormanlı Sahili

Siz birde burayı karlı kış zamanlarında görün, sahıldekı burunu geçmek için dalganın çekılmesini beklersiniz, ama kesınlıkle MTR lastık şart. Bu bu çakıl taşlı zemın benım 5.2 ZJ' lere bile kök söktürüyor. CJ' nın geniş 35 " lastikleri iyi üstesinden geliyor ama ZJ gerçekten gücüne ragmen çok zorlanıyor.... Tam kar yagdığı zaman kalabalık ve vinçli bir grupla gitmek lazım. Ormanlı sahılınden 17 km boyunca taaa Kıyıköy' ekadar.

Etiketler

Özellikle bu resme dikkat edin, tek başınıza geçmeye cesaret edebilirmisiniz? bir arkadaşım iki sene önce böyle birşeye tek başına kalkışmış, arabasının sonu oldu... :(

[attachment=1][attachment=2]

Bu resımler İstanbul Offroad Kulubunün iğneada gezizinden çekilmiş ama büyük bir ihtimalle sahile Ormanlıdan girilmiş, resimlerdeki yamaçları karşılaştırırsanız öyle görünüyor, Ben karlı zamanda bu sahıle bır kaç kere gitmiştim tamamen böyle, bir burunu geçmek için dalganın çekılmesini bekliyorsun, Sağlam techızatla gitmek lazım, çamurda batıp kalmaya benzemez. Benim bir arkadaşım tek başına ZJ ile gitmişti ve bu şartlarda sahılde ılerlemeye kalktı ve saplandı, hava kararıncaya kadar umutsuzca arabayı kurtaymaya çalışmış ve vazgeçip yardım bulmaya koşmuş, bir kaç saat sonra birkaç traktörle geri döndüğünde dalgalar çoktan arabayı çekmiş ve dövüyordu. Atrabyı çıkarttılar ama arabanın sonu oldu. Pelte çıktı. Kendisi şu anda yurt dışında yaşıyor, o günle ilgili resimleri isteyeceğim. Tehlikeli bir bölge....!

[attachment=1]

Bu son resimlerin içinde olan varsa anlatır zaten... Ayrıca sadece sahıl değil bu bölge gerçekten araştırmak yeni yerler keşvetmek için bir hazine gibi.... Çok geniş bir arazii, yıllardır heryerine girip çıktığım halde hala girmediğim dünya kadar yer var. Tabii genelde yalnız gittiğim için girmeye cesaret edemediğim yerlerden bahsediyo. Bence buraya sert bır kış günü gezi düzenleyelim, sağlam araçlarla, aramıza land' ları da alarak.. :smiley: Birazda ZJ ile görelim....

http://s394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/?action=view&current=Ormanl1033.flv

Cok guzel bir bolge gercekten. Sile kumbaba ile Sahilkoy, hatta Kurna arasinda da cok guzel bir sahil seridi var. Buraya benzer denebilir ama ne yazikki cok fazla insan kullaniyor ve de kotu kullaniyor. Boyle guzel yerleri kesfedip, hic kesfedilmemis gibi bakir birakmak gerekiyor suphesiz.
Resimlerde def gordum ama benim gibi def + OK 144 kombinasyonu ile kumdan uzak durmakta fayda var.

Buradan sahıle ındıgınız zaman kesıntısız 17 km kumsal boyuca ılerleyıp Kıyıköy' e geliyorsunuz..... Zaten buranın avantajı burda, ınışler cok zorlu olduğu için kimse giremiyor koiay kolay....

17 km..jpg

http://s394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/?action=view&current=Ormanl009.flv

güzel etablar arabasız dönmek kötü olur oradan ama :D

çok fantastikh biyer pazara eşime branch sözü wermiştim ama kandıra bilirsem ve aracımda beni getire bilirse ordayım :smiley:

alpreklam' Alıntı:
çok fantastikh biyer pazara eşime branch sözü wermiştim ama kandıra bilirsem ve aracımda beni getire bilirse ordayım :smiley:

Kesinlikle soft offroad, bu mevsimde orayı görürseniz yazın vazgeçemediğiniz bir yer olur..... katılın bize... :smiley:

Ormanlı1 010.jpg

gerçekten çok isterim ama öncelikle eşimi ikna etmek ikincisi benim dütü ( witara ) ikna etmek lazımm :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR