Haydarpaşa'dan Trenle Tahran - Hindistan - Nepal - Tayland - Kamboçya - Vietnam ve Laos

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pinto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,565
Ynt: Haydarpaşa'dan Trenle Tahran - Hindistan - Nepal - Tayland - Kamboçya - Vietnam ve Laos

...VE HİNDİSTAN
17 ocak gecesi saatlerin, günü 18 ocak-2008' e bağladığı anda mumbai şehrine indim.uçağımız india hava yoları...kalabalık bir hint yolcu gurubu ile uçtuk.iki bardak viski ve üzerine içtiğim bir bira, acılı hint yemeği ile beni tatlı yaptı...uçakta dağıtılan formları doldurup hostese teslim ettik.sorulan sorular malum: isim-meslek-geliş sebebi pas no-geçerlilik tarihi-son uçulan ülke-vize tarihleri vs. gibi sorular.ben hindistandan nepal ve ardından tayland a giriş-çıkış yapacağım için vizem çok girişli (multiple) idi...
mumbai de çok sıcak ve boğuk bir hava-daha doğrusu havasızlık- karşıladı beni...sırt çantamı aldıktan sonra şehire inmek için resmi bürodan para bozdurdum. (1$=30 Rs-RUPPIES) ... taksi bürosuna 270 Rs vererek ödeme kağıdımı alıp dışarıda bekleyen kalabalığı yararak taksilerden birine bindim.hindistanın en ucuz ve en çilekeş markası araçlar TATA......"avare" filmindeki gibi...
aman allahım!..işte hiç değişmeden beni bu yaşıma kadar beklemiş bir hindistan!..

Etiketler
Ynt: Haydarpaşa'dan Trenle Tahran - Hindistan - Nepal - Tayland - Kamboçya - Vietnam ve Laos

kemal bey paylaştığınız bu gezi anılarınız için teşekkür ederim.
hayallerimizin olağandışı olmadığını kanıtlayan bir öneksiniz.
Umarım devam eder bizleri mutlu edersiniz.
saygılarımla

fyesildal arkadaşıma ilgisi için teşekkürler...birileri yararlanabiliyorsa sevinirim.
*MUMBAİ (mumbay)[attachment=1] havaalanı önünde yakınlarını ve otel müşterilerini bekleyen kalabalık...(hindistan devleti yeni politikilarla ülkenin eski sömürgecisi ingiltereyi anımsatan tüm izleri silmek için, onların başkente verdiği bombai (bombay) adını "mumbai" olarak değiştirmişler...)[attachment=2]

*hostesin yüzündeki masumiyet dinazorları bile sakinleştirecek kadar etkili...

[attachment=3]*daha önce sadece kıbrısta bindiğim sağdan direksiyonlu sevimli binek otomobilim...

iran hind 165.jpg

hind 159.jpg

india-airways.jpg

Bizim burda internet çok yavaş olduğu için resimler açılmadı, ama anlatımınız o kadar güzel ki. Bilmem resimlere gerek kalıyormu?

ha gayret sedat arkadaşım!..ben de resim yüklemekte zorlanıyorum.gerçi edremit körfezindeyim hava da güzel bağlantı problemim de yok...bu sitede destekleyici teknik çalışmalar yapıyorlarmış diye yazdı arkadaşlar...sanıyorum daha iyi olacak...

bu arada önemli bir düzeltme yapıyorum : 1$=40 Rs (yazının önlerinde 30 Rs olarak yanlış yazılmış!)

GOA trenindeyim...

cep telefonumun saatini yerel saate ayarladığımda 03.00 civarıydı...zayıf, ince bıyıklı genç hintli taksiciyi konuşturmak için bir hayli çaba harcadım...50 km lik havalanı ile tren istasyonu arasını 40 dk da falan gelmiştik.istasyonda taksiden indiğimde simsar diyebileceğim bir kaç kişi ile biraz lafladık...kapı önüne kadar yerler yatan insanlarla doluydu.hindistanda tren bileti için form doldurmak zorundasınız.burada tabeladan bulduğunuz treninizin adını, tercih ettiğiniz sınıfı, gitmek istediğiniz istasyonu ve tarihini, ayrıca kendi adınız,adresiniz gibi tüm bilgileri kayıt ediyorsunuz...buna göre veznedeki satıcı bilgisayar üzerinden biletinizi kesiyor.istenilen yere gidecek trende tercihinize uygun koltuk veya yatak olmaması ihtimalini göz önünde bulundurup buna göre, arkanızdakileri bekletmemek için diğer alternatif tercihlerinizin hazır olması yararlıdır. * * *
tren istasyonlarında hamallar kırmızı gömlek giyerler...bir hamal, müslüman hintli bir taksici ve ben (ülkenin 2-3 saatlik ama sanki 2-3 aylık turisti) uzun süre konuşup sohbet ediyoruz.iyice bilgilendikten ve de kendilerine güvendikten sonra onlara uyuyan görevliyi kaldırıp bilet almaları için para veriyorum.aksi durumda sabah veznenin açılmasını beklemek, dolayısı ile kuyruğa girmek zorundayım.rahat yolculuk olması ve yer sorunu ile karşılşmamak için 1.sınıf yataklı vagonu tercih ettim.böylece 6-7 $ lık 2. sınıf yerine 12$ lık 1.sınıf bileti seçiyorum.ve 5 $ lık avanta ile toplam 17 $ ödeyip 600-700 km lik goa biletimi ayağıma getirtiyorum.hareket saati sabah 06.55...
* * *
tren istasyonlarında herkes için bekleme misafirhaneleri vardır...kaçıncı sınıf biletiniz varsa, o salonda bekleyebilir veya isterseniz 1-2 $ gibi makul fiyatlarla yataklı tek oda veya daha ucuzu kalabalık oda tek ranza şeklinde istirahat edebilirsiniz...ben üst kattaki yüzlerce kişinin yerlerde uzandığı bekleme salonunda batılı iki gencin yanındaki boş bankta küçük çantamı başıma yastık yaparak kıvrıldım.zaten saat 04.00 gibiydi ve telefon saatimi kurarak bir kaç saat sonra 16.ıncı peronda olacak gibi kalktım ve perondayım... (o gün bu bankta uyurken sadece paramı-pasaportumu çaldımak gibi mal korkusu taşıdığımı anımsıyorum...Oysa bugün o tren istasyonunda yaşanan terörist saldırıyı düşündüğümde canımı bağışladığı için tanrıya teşekkür ediyorum!...)uykusuzluktan çok yorgunum.oysa otellerinden temiz pak traşlarıyla çıkıp aynı trene binen diğer turistler oldukça formda görünüyorlar.yanlarında manitaları...ingilzce çoğunun zaten ana dili...biz işimiz yoksa almanlara almanca, ingilizlere ingilizce öğrenmeye çalışıp kıvranalım.adamlar... türkiye de bile kendi dilini konuşsun!..
hiç moralimi bozmadan 5. vagon- first class-A.C (Air Conditioner) klimalı- 26 numara 2. kat yatağıma yerleşiyorum.6 kişilik kompartıman tamamı ile benim.az sayıda turist dışında kalabalık yolcu yok...(tabi ki ucuz vagonlar hınca hınç dolu... trene binerken 1.5 litrelik su ve bir rulo kremalı bisküvi satın almıştım. ama hiç açlık hissetmiyorum.sıcaktan iştahım kapandı...zaten ishale karşı tedbirli olmam gerektiğinden yemeklere alışmak konusunda titiz olmalıyım.

arada bir geçen çaycının (sütlü-çay) sesine rağmen deliksiz bir uyku çekerek çeltik tarlaları, vahayı andıran su birikintileri etrafında muz, mango, hindistan cevizi ve palmiye ağaçları arasından çuf-çufluyoruz...öyle deliksiz uyuyorum ki .ohhh!..
bakalım kimbilir saat kaçta ve nerede uyanıp kalkacağım...
[attachment=1] [attachment=2] bazı tren istasyonlarında sadece bayanlar için bekleme salonları da mevcut... [attachment=3]tavan vatilatörleri tren durduğunda bir süre çalışmadıkları için o anda sıcağın ve nemin rahatsızlığını daha fazla hissediyorsunuz...

26 nolu ranzam.jpg

nerede mi kalktım?..Vasco da Gamma ya gitmek için inilen tren istasyonuna gelmişiz...saat gecenin 23 ü...trendeki turistler neredeyse boşalmıştı.ben "polelem plajı" için "madguan" istasyonunda indim... burada sabahın ilk ışıklarına kadar bekleme salonunda uzanıp kitap okuyarak zaman geçirdim.elimdeki kaynaklarla yaptığım yol planına göre "cancona" otobüsüne kadar motorsikletli gencin arkasında (20 Rs ödeyip) geldim. 5-6 km lik yola yarım dolar fazlaydı...iyi pazarlık edemediğimi daha sonra jeeplerine bindiğim gençlerden öğrenecektim...[attachment=1]bazen otobüslerde sürücünün ayrı kabini olabiliyor.otobüs veya taksici farketmez...her sürücü aracının ön konsolunda inanç dünyalarını yaratmışlar... kim neye inanıyorsa (budist ise BUDA-hindu ise ŞİVA veya diğer...) tanrılarının heykelleri karşılarında...bazen müslümanın ayeti veya hristiyan hintlinin meryem ana heykelciği ile de karşılaşmak mümkün...zira hindistanda 3 milyonun üzerinde inanç olduğu söyleniyor...125 milyonluk nüfus ise müslüman...[attachment=2]otobüsten indiğimde boş takılan gençlerle biraz kafa yaptık.buradan sahile kadar 1 km lik yolu onlarla gittim.sokaklarda yalın ayak rikşa (insan taşıyan bisiklet) ile ekmeğini kazanan gençler olduğu kadar boş takılan; işsizlik, açlık sefillik yanında zenginliğini yaşayan insanlar da var her yerde olduğu gibi...

bazen yol kenarında ölü gibi yatan bir hintliye çarpmamak için üzerinden atlamak zorunda kalabilirsiniz.hindistanın insan manzaraları, çöpten ekmek toplayan New York lu zencileri görenler için çok hayret verici değil...ama ne yazık ki üzücü olduğu bir gerçek...

polelem sahili.jpg

pinto' Alıntı:
ha gayret sedat arkadaşım!..ben de resim yüklemekte zorlanıyorum.gerçi edremit körfezindeyim hava da güzel bağlantı problemim de yok...bu sitede destekleyici teknik çalışmalar yapıyorlarmış diye yazdı arkadaşlar...sanıyorum daha iyi olacak...

Kemal bey siz bana göre oldukça şanşlıymışsınız, Edremit körfezinde bulunmuştum daha önce, çok keyifli bir yer. Ben şuan Libyada çöldeyim ve uydudan bağlatı ile internete erişiyoruz. Son zamanlarda yaşadığımız bazı problemlerden dolayı internetimiz çok yavaşladı. Resimleri görememem bu nedenle. Sizdeki problemin kaynağı ise sanırım Gezenbilir ailesinin çok hızlı bir şekilde büyümesinden kaynaklanıyor. Moderatör arkadaşlar sürekli siteyi geliştiriyorlar. Eminim çok daha iyi olacak.

Selamlar
Sedat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR