Hayatımdaki Asıl Sorunum, Fazla Kilolarım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 122

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Yer
Ankara
Web
www.yucelgunduz.com
Şizofren hastası olmam ve olanzapin kullanmam son yıllarda vücudumda kilo fazlası oluşmasına neden oldu. Tabii hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme de diğer nedenler.

Bugün 15/12/2024 ve ben bu konuya ciddi olarak eğilmeye karar veriyorum. Psikiyatristim olanzapinimi zaten kesti. Şimdi sıra bende...

Fazla kilolarımla ilgili yaptıklarımı sizinle bu başlıktan paylaşacağım. Gazam mübarek olsun.

Bugün itibarıyle 176cm Boy ve 152 Kiloyum. Gelişmeleri siz kampçı dostlarımla paylaşacağım.

Daha sağlıklı bir yaşam için...

Etiketler
Bir süre önce hayatımda diyet olmayan bazı önlemler almıştım.

Sporla beraber bu önlemleri hafif de bir diyetle belki destekleyerek uygulayacağım.

Bu önlemler şunlar,

Sabahları üç poğaça yerine iki poğaça yiyorum.

Yer fıstığı yerine Leblebi,

Bira yerine bir kadeh şarap,

Kola yerine Ayran,

Her gün mutlaka meyve.

Atıştırmalık olarak salatalık veya Havuç (Çikolatalı şeyler veya cips türü şeyler yerine)

Kremalı bisküvi yerine Çiziviç.

Zayıflayabilmek ve daha sağlıklı bir yaşama kavuşabilmek için artık bilgisayarın başından kalkıp hareketli bir yaşam sürmeye başlamam gerekli.
Oysa ben gün içerisinde uzun saatlerimi bilgisayarın ve daha çok da Gezenbilirin başında geçiriyorum. Artık bu yaşam tarzını değiştirmem gerekiyor.
Artık her gün yürüyüşler yapacağım. Bazı yerlere yürüyerek gideceğim ama bunlar yetmez. Kendime bir spor salonu arayışına girdim. İnternetten yakın çevremi araştırdım. Evime çok yakın bir spor salonu olduğunu gördüm. Yarın gidip kaydolacağım...

Motosiklet satın almaktan vazgeçiyorum. Biraz zayıflayıp bisikletin üzerinde durmaya başlayabilirsem kendime sağlıklı yaşam için bir bisiklet alacağım. Söz!

Alışveriş sitesinden kendime spor ayakkabısı ve el havlusu sipariş ettim. Spor yaparken kullanacağım. Artık aktif olarak spor yapan birisi olmak istiyorum. Yarın spor salonuna başvuracağım inşallah...

Aklınıza takılanı yaptığınız için benim önerilerim suya yazılmış olacak ama yine de buraya bir iki not düşeyim.
1-Bu yaşta ve kiloda spor salonunu düşünmeyin.Otuzbeş yaşından sonra yapılacak en iyi spor yürüyüş.Ancak bu kiloyla abartmadan yapın.Spor salonuna vereceğiniz paraya yazık olur.
2-Gluteni hayatınızdan çıkaramazsanız işiniz zor.Tüm beyazlardan uzak durun.Yüzün altına inene kadar meyveden bile uzak durmanız gerekir.
3-Protein ağırlıklı beslenin.Yani sabah bir poğaça yerine iki üç yumurta.Öğlen et,arada meyve yerine yoğurt gibi.
4-En önemlisi spor salonuna kaptıracağınız parayı iyi bir diyetisyene verin.Sizden kan tahlili istemeyen bir diyetisyen ile asla çalışmayın.İYİ BİR DİYETİSYEN SİZİ AÇ BIRAKMADAN ZAYIFLATIR.
Syg.

Aklınıza takılanı yaptığınız için benim önerilerim suya yazılmış olacak ama yine de buraya bir iki not düşeyim.
1-Bu yaşta ve kiloda spor salonunu düşünmeyin.Otuzbeş yaşından sonra yapılacak en iyi spor yürüyüş.Ancak bu kiloyla abartmadan yapın.Spor salonuna vereceğiniz paraya yazık olur.
2-Gluteni hayatınızdan çıkaramazsanız işiniz zor.Tüm beyazlardan uzak durun.Yüzün altına inene kadar meyveden bile uzak durmanız gerekir.
3-Protein ağırlıklı beslenin.Yani sabah bir poğaça yerine iki üç yumurta.Öğlen et,arada meyve yerine yoğurt gibi.
4-En önemlisi spor salonuna kaptıracağınız parayı iyi bir diyetisyene verin.Sizden kan tahlili istemeyen bir diyetisyen ile asla çalışmayın.İYİ BİR DİYETİSYEN SİZİ AÇ BIRAKMADAN ZAYIFLATIR.
Syg.

Merhaba,

İlginize teşekkürler. Poğaça sabahları kolay geliyor elbette bunun yerine yumurta yesem çok daha iyi olur. Zayıflama merkezine gitmem doktorum tarafından önerildi ama daha gitmedim. Spor salonunda hafif bisiklet yürüyüş tarzı şeyler yapacağım yine de. Koşacak falan kondisyonum yok elbette. Yürüyüş yapacağım ama varis nedeniyle bacağım ağrıyor çok uzun yürüyüşler yapamıyorum. Onun da sınırlı olması hiç iyi olmuyor. Diyetisyene gitmem iyi olur gerçekten. İyi bir diyet olmadan başarıya ulaşmak zor görünüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,720
Kayıtlı Üye Sayımız
166,552
Kaydolan Son Üyemiz
TA3OF

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR