Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,945
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

Derin su geçişi ve benzinli birbirine zıt biliyorsunuz Emre hocam, defender olsun olmasın her araba yoldan araziye girerken belirli uygulamalar ve kontroller gerektirir, araziden yola her geri çıkışta da tekrar durup bir aracı gözden geçirmek gerekir, dal veya çamur kalmış mı otoyolda yüksek sürate çıktığım zaman tehlike oluşturabilecek bir şey olmuş mu araca, frenlerim tam kurumuşmu vs, bir nevi rajondur. Siz hiç inişini takiben kalkmadan önce uçak çevresi ve sistemsel kontrolleri yapmayan pilot gördünüz mü, sınırların ötesine geçmeyi hepimiz çok seviyoruz belkide ortak duygumuz ama bence daha da önemlisi bunu sürekli hale getirebilmek, sürdürülebilirlik içinde biraz emek istiyor. Sizi su konusunda pek tez canlı gördüm Emre bey, benzinli/lpg nin sessiz sürüşü, çift yakıt deposu, doğa yanlısı oluşu, kolay tamiri gibi avantajları var ama sanki size yakın zamanda ya bir sabır taşı yada bir Tdi lazım olacak gibime geliyor. :D hayırlısı

Bu arada dodikler için klips kullanılıyor koptukça yenisi ile değiştirirsiniz fotoğrafını atarım bilhare belki işinize yarar. Bunu demiş olmakla birlikte kaporta tamirlerinde duct tapeden uzak durun ben kapı kolunda o hatayı yaptım, sökerken boyadan bir parçayı da alıyor götürüyor nalet şey :smiley:

Etiketler

bu gözler neler gördü Alkım (bey olayını aştık diye hatırlıyorum :smiley: )

dodikleri de sökücem uğraşamam ben haha :smiley::smiley::smiley:

şaka bir yana dediklerinize katılıyor ve arttırıyorum. şöyle ki bu kontrollerin (araç ile ilgili kısımları) araziye girilsin ya da girilmesin her yola çıkışta kontrol edilmesi taraftarıyım ve bu sene inşallah şampiyonuz. Aradaki puan farkını da yasal yollarla kapatacağımıza inanıyorum.

TDI için de araştırmaları tamamladım. Benzinli/Dizel dönüşümü oluyor ama 1 adet 300TDI parası harcarsanız. E zaten yapılmışı var... Bakınıyoruz kendi çapımızda... Zaten satılık TOMA... birazdan da ilanı güncelleyeceğim fiyat kısmını...

Çok vakit almaz benim aracı değiştirmem vakit alan karar vermek...

Iğdır'da görüşmek dileklerimle... Belki Sedat'la beraber geleceğiz.

Hehe özelde beyi kaldırmış olabiliriz ama ben farklı platformlarda resmiyeti koruyorum, sonuçta gezenbilir gibi herkese açık bir öğrenme ve paylaşım platformunda saygı en önemli husus diye düşünüyorum :smiley: tdi için de bakar oluruz bizde uygun bir araç olursa haber ederim tabikide. Iğdır offroad Derneği ve Kars -36 grubu ile birlikte düzenlediğimiz 17-19 ocak sarıkamış kış oyunlarına da bekleriz bu arada :D

mrdnmz' Alıntı:
ya iş oraya varacaksa ön hubları da manual yapalım... ben arabadan inmek istemiyorum ki... Defender ın olayı bu değil mi zaten.

Emre benim seride biliyorsun co pilotum her seferinde inip biniyordu adam benim yüzümden kilo verdi :smiley:)
bu tarz işlere gireceksen yanında bir tane seninde bulundurman lazım. :smiley:

Şarj dinamosu iptal. Lucas amca sağolsun parçalar geldi yarın düzeltiriz. Zaten şarj olmayan akü de aracı çalıştırmıyor an itibari ile.

Ayrıca bulaşık eldiveni de aldık. Mavi renk tercih ettik uyumlu olsun diye :smiley::smiley:

Söz verdiğim üzere dodik klipslerinin fotoları :smiley:

uploadfromtaptalk1419095945266.jpg

uploadfromtaptalk1419095994374.jpg

Oh ne güzel. Çıt diye tak pıt diye kırılsın. Zaten pakette 30 luk :smiley: bu arada dodikler extreme e geçecek o yüzden vidalanması şart.

Twitter : Overland_Tr
Instagram : overland_turkey

arkadaşlarım, dostlarım, abilerim, kardeşlerim...

TOMA SATILMIŞTIR!!!

Bir organizasyon şirketi satın aldı aracı ve bundan sonra TOMA hayatına Reklam Yıldızı olarak devam edecek.

Bu süreçte emeği geçen herkese gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.

Olası soruları da arada yanıtlamak istiyorum...

- Neden sattınız aracınızı çok memnundunuz?

Evet çok memnundum ve maalesef şu anda fiyat/eder kapsamında uygun araç olmamasına rağmen sattık. Çünkü benzinli her ne kadar düz dizel'e göre bir üst motor seçeneği olsa da bizlerin ihtiyaçlarını karşılayamıyordu artık. Özellikle su geçişlerinde... Zaten detayları yukarıda yazmıştım.

- Eeee ne alacaksınız şimdi?

Bu nasıl bir soru elbette DEFENDER alacağız :smiley::smiley:

- Hangi MOTOR?

Tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa Yumurta mı Tavuktan? Kesin olan tek şey DİZEL olacağı şu an.

- Kaça sattınız?

Alan hayrını görsün. Ticarette bazı şeyler gizli kalmalı bence.

Malum ilandaki tüm araçları biliyorum inceledim görüştüm bazıları ile pazarlık bile yaptık ancak sonradan söylenilenlerin araçta olmadığını fark ettik ve pazarlığa devam bile etmedim. Sanıyorum herkesi kendim gibi görüyorum ve inanıyorum. Adam daha aracında ne var, evrakları ne alemde haberi yok!!! ama 30 küsür bin fiyat çekmeyi becerebiliyor her nasılsa.

Şimdi 2 seçenek var...

1 - Hazır yapılı ve aksesuar anlamında FULL yüklü bir araç ama DÜZ DİZEL sonra üstüne motor atmak.
2 - 300TDI ama aksesuar FAKİR i ki sonra ben yavaştan yapmaya devam edeceğim.

her ikisi de ortalama benim maliyet hesabımla 28.000 / 32.000 arasına denk geliyor. Fakat bu fiyatlara hepsi birden aynı araçta bakınca fiyat 45lere geliyor.

Kısacası bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete...

Herekese iyi akşamlar....

Ne Toma satıldı mı vay anam vay ki vay neyleriz şimdi Hayalperest yalnız kaldı, :( kızın hası benzinlinin nazı ama görelim bakalım dizel maceralarını o halde araştırma başlasın, hayırlı olsun diyelim, ben düz dizelden uzak dur sade de olsa tdi dan devam derim

schweps' Alıntı:
Hayırlı olsun.
Sırada çift kabin pikap mı var yoksa? :smiley:

Dizel'ini bulabilsem saniye düşünmem... Ama yine 110 kasa ile devam edeceğiz...

sesezgin' Alıntı:
Hayırlı olsun emre abi cok sevmiştik tomayı ama yenilerine sağlık

Serdar inan bizde çok sevdik. Ayrılırken de hiç kolay olmadı. Fakat yine Defender ile devam edeceğiz... Sıkıntı yok yani :smiley::smiley:

voyvoda4' Alıntı:
Ne Toma satıldı mı vay anam vay ki vay neyleriz şimdi Hayalperest yalnız kaldı, :( kızın hası benzinlinin nazı ama görelim bakalım dizel maceralarını o halde araştırma başlasın, hayırlı olsun diyelim, ben düz dizelden uzak dur sade de olsa tdi dan devam derim

Hayalperest yalnız değil TAFA'nın Defender da 2,5 Benzinli... Valla diğer bir soru da düz TDI aldıktan sonra sanayide vakit geçirmek istemiyorum aksesuarlar için çünkü bir kere de hepsini taktıramam (aklımdakileri en azından) artık ailemle dostlarımla birlikte vakit geçirmek istiyorum. O yüzden hazır yapılı düz dizel alıp motor için yatırmayı (sadece 1 kere) tercih ediyorum aslında şu an...

tafa4196' Alıntı:
Hayırlı olsun kardeşim

Tafa ortalık fena karıştı valla... Sende hala karter koruma göndericen :smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Geri