harici dijital hararet ve devir saati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahsin14 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,074
Ynt: harici dijital hararet ve devir saati

Merhaba Mehmet Hocam, youtube'a giremeyenler için tasarımlarınızın görsellerini ekleyebilir veya varsa web sitenizin adresini verebilir misiniz acaba?

Etiketler

mehmet bey merhaba
ürünlerinizle ilgili bilgive uygulama örneklerini görmek isterim. ayrıca sizden ricam yarış larda kullanılan offrad araçları içinde bir çalışma yapmanız bunların hepsini bir ekranda toplayıp su sızdırmazlığınıda sağlayacak şekilde üretebilirmisiniz. ve fiyat lar yaklaşık olarak ne olabilir.
selamlar

Mehmet Hocam google'dan bulabildiğim kadarıyla TWIPUTER'in şekline şemaline baktım, gayet güzel estetik tasarımlı ve bol fonksiyonlu bir cihaz olmuş, elinize sağlık. Ama merak ettiğim şey bu cihaz bizim suzi'lere uyar mı? Cihaz ile ilgili ayrıntılı bilgiyi nerede bulabiliriz?

sercani' Alıntı:
Mehmet Hocam google'dan bulabildiğim kadarıyla TWIPUTER'in şekline şemaline baktım, gayet güzel estetik tasarımlı ve bol fonksiyonlu bir cihaz olmuş, elinize sağlık. Ama merak ettiğim şey bu cihaz bizim suzi'lere uyar mı? Cihaz ile ilgili ayrıntılı bilgiyi nerede bulabiliriz?

twiputer halen

1999 suzuki vitara 1.6 jlx (Abdullah bey Denizli)
suzuki jimny 1.3 (Hüseyin Bey Bursa)
araçlarında kullanılmaktadır.

mevcut TWIPUTER ın
çalışması için gerekli ön şartlar şunlar.
araç enjektörlü bir motora sahip olmalı (benzin yada lpg) dizel motorlara uygun değildir.

araçta hız verisinin alınabileceği hız sensörü bulunmalı..

fakat... önümüzdeki süreçte biraz daha gelişmiş bir yol bilgisayarı tasarımı yapmayı planlıyorum.
bu cihazda hız sensörü ihtiyacını ortadan kaldırmak için GPS eklentisi yapacağım. dolayısı ile hızı gps ile okuyacak.

gps in getirdiği ilave veriler ile , koordinat ve denizden yükseklik v.b bilgileride gösterebilecek.

ben izmirdeyim eğer aynı şehirdeysek cihazları gelip inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

yada daha detaylı bilgi için bana 0 537 2793056 nolu telefondan (akşam 18:00 sonrası) ulaşırsanız sizleri bilgilendirirm.

xkirpix' Alıntı:
mehmet bey merhaba
ürünlerinizle ilgili bilgive uygulama örneklerini görmek isterim. ayrıca sizden ricam yarış larda kullanılan offrad araçları içinde bir çalışma yapmanız bunların hepsini bir ekranda toplayıp su sızdırmazlığınıda sağlayacak şekilde üretebilirmisiniz. ve fiyat lar yaklaşık olarak ne olabilir.
selamlar

Merhaba,

halen kullanıcıların ve benim çektiğim videolara youtube üzerinden twiputer adıyla arama yapıp ulaşabilirsiniz.

daha önce bu sitede yapmayı planladığım bir projeden bahsetmiştim.
dijital eğim, denizden yükseklik, pusula, akü voltajı ve araç iç dış ısı ölçer projem var idi (offroad araçlara yönelik)

prototip için sensör ve malzeme temin etmeme rağmen henüz projeye başlayamadım. bahsettiğiniz bu tarz bir cihaz mıdır?

bunun haricinde özel tasarım gösterge maalesef yapamıyorum.
bu tür tasarımlar argesi çok zaman ve emek gerektiren işlerdir. 1-2 tane için maliyet çook fazla olur.

benim cihazlarımdaki fiyatlar genelde herkesin erişebileceği aralıktadır.
şu anki cihaz portföyümde 84- 250 tl arasında değişen fiyatlar mevcut.

Tam da ondan bahsedecektim, siz benden önce davranmışsınız, bu forumdaki araçların lastik ebatları normal olmadığından gidilen mesafe ancak GPS ile gerçekten ölçülebiliyor. Ayrıca bir isteğim daha olacak, genelde TWIPUTER'ı monte ettiğiniz yer olan ön camın sol dip kısmında benim araçta eğim metre bulunuyor tam olarak bu şekilde olmasa da bu görseldekine benziyor: http://images.hepsiburada.net/assets/OA/300/OA_1054420.jpg
yeni tasarımınız içerisine bu eğim metreyi fonksiyonalitesini de dijital olarak ekleyebilirseniz bu forumdan bir çok memnun kullanıcı edineceğinize emin olabilirsiniz. Bir de madem yenisini tasarlayacaksınız, açıkcası onu almayı tercih ederim, bu yüzden tahmini bir bitiş tarihi verebilir misiniz?

Edit:(ben bu cevabı yazarken xkirpix'e cevaben yazdığınız ileti içerisinde zaten eğim metre yapacağınızı belirtmişsiniz, sonradan gördüm)

bilgiler için teşekkür ederim bir sorum kaldı lcd boyutunu nekadar büyütebilirsiniz ve fiyatı ne olur. teşekkürler

Merhaba Mehmet Bey,
Size özel'den msj attım ama cevap yazabiliyormusunuz bilmiyorum.
aklıma bir soru daha geldi, bütün arkadaşların da ilgi duyabilieceği bir konu bu.
androidli bir tableti ve ekranını kullanbiliyormusunuz? böyle bir şey görmüştüm.
bahsettiğim şeyde arabanın beyninden gelen bilgileri android yada ios işletim sistemli tabletlerden görebiliyorsunuz.
selamlar

@kabasakal73 maalesef turbo boost ölçen bir cihazım yok. ayrıca geliştirmiş olduğum yol bilgisayarı cihazımda dizel araçlar için uygun değildir. maalesef size uygun bir ürün şu anda yok.

dizel motorlarda farklı devirlerde enjektörler arkasında bekleyen yakıt basıncı farklıdır. bu nedenle enjektör süreleri ile ölçüm yapmakk mantıklı sonuçlar vermez.

konuyla ilgilenen dostlara şunu özellikle belirtmek istiyorum.
hafta içinde oldukça yoğun bir işte çalışmaktayım.

bu tarz tasarımlarlada ancak hafta sonları ilgilenebiliyorum.
dolayısı ile kesinlikle terzi usulü denen kişiye özel projeler ile ilgilenemiyorum.

tasarımını tamamlayıp standart ürün haline getirebildiğim cihazları üretip, isteklilere sunmak
bu işin sürdürülebilir olması için önemli bir noktadır.

halen ürettiğim TWI-TACHO (konunun ilk mesajında tanıtılan cihaz)
TWIPUTER (halen ürettiğim fakat elimde sınırlı sayıda kalan cihazım)

tasarımına devam ettiğim dijital lpg depo seviye ve menzil gösteren bir cihazım olacak. (tahmini bitiş zamanı 2 ay)
http://www.youtube.com/watch?v=_9s38mERIv0

birde twiputer için yeni bir tasarım geliştiriyorum. (tahmini bitiş zamanı 2 ay)
http://www.youtube.com/watch?v=YdGTrdEdY-4
mevcut cihazıma göre artıları
ekranı daha büyük olacak 2.8" (320x240) yada 3.2"(240x400) henüz tam karar vermedim.
işlemci hızı ve programlama hafızası daha büyük olacak.
gps modülü barındıracak. hız bilgisini gps ten okuyacak.
dolayısı ile hız ölçümü tekerlek çapı vs. etkenlerden arınmış gerçek hız olacak.

diğer soruyuda yanıtlamış olayım: obd soketi kullanan, android tabanlı cihazlarda çalışan bir uygulamam yok, yakın gelecekte de böyle bir planım maalesef yok. obd soketine bağlanıp veri okuyan benzer cihazlar ebay da oldukça uygun fiyatlara temin edilebilmektedir.

çok güzel tebrik ederim :smiley: dizel araçların sadece yakıt ölçümü ile sorun var galiba diğer verilerde sıkıntı yok değilmi? yani youtube deki gördüğüm videoda elimde az sayıda mevcut dediğiniz çok süper bir cihaz iç ısı dış ısı radyatör ısı yağ basıncı turbo durumu v.b inaılmaz cihaz tekrar tebrik ederim
http://www.youtube.com/watch?v=MedgdbtqqIM
dediğim cihaz bu

bende bu cıhazın büyük ekranlısını istiyorum ve böyle bir cokpite koyacağım

huffman_trophy_truck_cockpit_3.jpg

Mehmet Bey,
yanıtınız için çok teşekkürler,
akşam evde youtube dan yaptıklarınıza baktım.
gerçekten türkiyede bunu yapabilien birinin olması çok hoşuma gitti.
bunları hep filimlerden görürdük :smiley:
işlerinizde başarılar dilerim.
selamlar

supernaturel' Alıntı:
çok güzel tebrik ederim :smiley: dizel araçların sadece yakıt ölçümü ile sorun var galiba diğer verilerde sıkıntı yok değilmi? yani youtube deki gördüğüm videoda elimde az sayıda mevcut dediğiniz çok süper bir cihaz iç ısı dış ısı radyatör ısı yağ basıncı turbo durumu v.b inaılmaz cihaz tekrar tebrik ederim
http://www.youtube.com/watch?v=MedgdbtqqIM
dediğim cihaz bu

Cem bey,

twiputer maximum %10 sapma ile tüketim hesaplayabilmektedir.(çoğu kez bu oran %5 ve altında kalır.)

dizel motorlardada artık selenoid kontrollü enjektörler kullanılmasına rağmen (common rail sistemler)
dizel yakıtın yanma odasına değişken basınçlarda püskürtülmesini gerekir.
bu da benim ölçüm yaptığım enjektör süresi algoritmasına uygun bir durum değildir.

bu cihazı illaki dizel araçta çalıştıracağım desek, yine bize yakıt tüketim verisi gösterir fakat doğruluktan sapma oranı çok fazla ve değişken olacaktır. bu sebeple dizel motorlar için cihazın uygun olmadığını belirtiyorum.

@ beğeni ve özgülerini ileten tüm arkadaşlara teşekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR