harici dijital hararet ve devir saati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahsin14 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,085
Ynt: harici dijital hararet ve devir saati

07gokhanlc' Alıntı:
Havalanıyormu bu...??? :D
havalansın istiyoruz inşallah bu projeye başlayamadık bir türlü bebek oldu işler değişti şehir değişti şimdi şimdi yeniden gündemde

Etiketler

acar-tech' Alıntı:
Cem bey,

twiputer maximum %10 sapma ile tüketim hesaplayabilmektedir.(çoğu kez bu oran %5 ve altında kalır.)

dizel motorlardada artık selenoid kontrollü enjektörler kullanılmasına rağmen (common rail sistemler)
dizel yakıtın yanma odasına değişken basınçlarda püskürtülmesini gerekir.
bu da benim ölçüm yaptığım enjektör süresi algoritmasına uygun bir durum değildir.

bu cihazı illaki dizel araçta çalıştıracağım desek, yine bize yakıt tüketim verisi gösterir fakat doğruluktan sapma oranı çok fazla ve değişken olacaktır. bu sebeple dizel motorlar için cihazın uygun olmadığını belirtiyorum.

@ beğeni ve özgülerini ileten tüm arkadaşlara teşekkürler..

orasını anladım sıkıntı yok diğer verileri için isterim ben bu cihazı hararet dış ısı iç ısı yağ ısısı vb yakıt göstermesin önemli değil ama diğer verilerde sıkıntı oluyorsa başka

supernaturel' Alıntı:
orasını anladım sıkıntı yok diğer verileri için isterim ben bu cihazı hararet dış ısı iç ısı yağ ısısı vb yakıt göstermesin önemli değil ama diğer verilerde sıkıntı oluyorsa başka

Cem bey bir süre daha bekleyin derim, mevcut twiputer yerine, yeni modelinde hem daha büyük ekran hemde uydudan hız okuma özelliği olacak.

Tahsin abi konuyu paylastigin icin cok tesekkurler.
Mehmet bey sizide tebrik etmek boynumuzun borcu. helal olsun.
Ben yeni jenerasyon cihazinizdan istiyorum 1.6 vitarama. Bide bunu Istanbulda sorunsuz taktiracagimiz sensor yerlerini bilen tesisati bilen tecrubeli biri varmidir ?

Hakan555' Alıntı:
Ben yeni jenerasyon cihazinizdan istiyorum 1.6 vitarama. Bide bunu Istanbulda sorunsuz taktiracagimiz sensor yerlerini bilen tesisati bilen tecrubeli biri varmidir ?

Hakan bey,
beğeni ve övgünüz için teşekkür ederim.

yeni nesil cihazın geliştirilme aşamaları hızla devam etmekte,
alttaki linkte üzerinde çalıştığım prototipi, kendi aracımda denerken çektiğim bir video mevcut:
http://www.youtube.com/watch?v=zkCY0iXeHyc

montaj konusunda şu ana dek çok büyük sıkıntılar yaşanmadı. genelde tarif yöntemiyle montaj aşamalarını hep srunsuzca atlattık.

ellerinize sağlık. başarılı bir çalışma olmakla birlikte beklenen bir çalışma. çok yakından takip :smiley:

Konuyu paylaştım, çünkü cihazın işlevi güzel. Bu gün kullandığımız araçların tümünde bulunması gereken ama ne hikmetse konulmayan sesli uyarı sistemi bu cihazda mevcut.Araca ,sürücüye,kullanım şartlarına göre set edilen alarm noktasına göre cihaz sizin yerinize harareti takip ediyor ve sizi uyarıyor.Siz hararet göstergesi ile dikkatinizi dağıtmıyorsunuz.Vitaralarda hararet sorunu dedikleri bir kusur var.Aslında düzgün çalışan bir gösterge var.Fakat çok salınım yapmaması için gecikmeli davranmaya programlanmış.Dolaştığı bölgede de çizgi yada nokta gibi belirleyici bir öge olmayınca takibi zorlaşıyor.Bu sıkıntıdan kurtuluyorsunuz.Önerdiğim cihazın tepkisi hızlı ve ekran dijital olduğundan termostat açma kapama salınımlarını bile izleyebiliyorsunuz.Yada devirli kullanım ile baygın kullanımın hararet açısından ne gibi etkileleri olduğunu görüyorsunuz.Ben cihazı aldım ,kullanıyorum,herkese tavsiye ederim.Özellikle aracı benimki gibi eski usul göstergeli olan araçlara.Mucidi Mehmet Beye de bir kez daha teşekkür ediyorum.

s.
Hakan555' Alıntı:

Ynt: Harici Dijital Hararet Ve Devir Saati

Ellerinize sağlık çok güzel bir cihaz, yeni nesil yol bilgisayarını bekliyorum bittiğinde bir tane edinmek isterim.
Kolay gelsin.
Takip

Ben de bu gün Mehmet beyden istedim. Yarın gönderecek ve cumartesi günü araca takacağız. Böylece aracın conta yakması sıkıntısından kurtulmuş olacağız. Önemli bir yardım oldu bu gösterge. Kullanıp, deneyimlerini forma taşıyan arkadaşlara teşekkür etmek gerekiyor. Kullanmaya başladıktan sonra bende kendi deneyimlerimi yazacağım.

Merhaba,yaz içinde bende rica ettim Galloper aracıma Mehmet kardeşimiz cihazı taktı.
Araç çalışırken yerinde set ayarını da yaptık.Son derece sağlıklı bır şekilde çalışıyor.
Değişimler anlık görülüyor.Anormal yükselmelerde suyun eksildiğini anlıyorsunuz.
Yaz günü,klima açık halde Çeşme otoyolunda boşa atıp hararete hükmedebiliyorsunuz.
Buradan Mehmet kardeşimize teşekkürlerimi iletiyorum.

Merhaba,
Mehmet bey aleti gönderdi ve araca taktık. Çalışması gayet güzel, harareti gayet detaylı kontrol etmek mümkün. Ancak kafam iyice karıştı. Dün Ankara'dan İstanbul'a gidip döndüm. Giderken yeni takılan gösterge 95-106 arasında harareti gösteriyordu. Benim bildiğim hararetin 82 dereceye kadar düşmesi gerekiyor. Yani anlamadım. Eğer gösterge doğru ise contanın yanması gerekmez miydi?

Bu araçlarda hararet kaç derecede olursa sorunlu bir durum ortaya çıkıyor. Bunu bilen varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Örneğin şehir içi kullanımda hararet 105 - 111 arası seyir ediyor. Bu normal mi? Eğer normal değise iki aydan beri ben bu aracı kullanıyorum. Şimdiye contanın yanması gerekmez miydi? Bilemiyorum lütfen bilenler bir el atsınlar.

kadir çevik' Alıntı:
Merhaba,
Mehmet bey aleti gönderdi ve araca taktık. Çalışması gayet güzel, harareti gayet detaylı kontrol etmek mümkün. Ancak kafam iyice karıştı. Dün Ankara'dan İstanbul'a gidip döndüm. Giderken yeni takılan gösterge 95-106 arasında harareti gösteriyordu. Benim bildiğim hararetin 82 dereceye kadar düşmesi gerekiyor. Yani anlamadım. Eğer gösterge doğru ise contanın yanması gerekmez miydi?

Bu araçlarda hararet kaç derecede olursa sorunlu bir durum ortaya çıkıyor. Bunu bilen varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Örneğin şehir içi kullanımda hararet 105 - 111 arası seyir ediyor. Bu normal mi? Eğer normal değise iki aydan beri ben bu aracı kullanıyorum. Şimdiye contanın yanması gerekmez miydi? Bilemiyorum lütfen bilenler bir el atsınlar.
Selamlar.
Bu cihazın montaj sonrası kalibre edilmesi gerekiyor. Aracınızın marka-modelinin JLX 1.6 olduğunu varsayarak söylüyorum. Bunun en kolay yöntemi, aracı olduğu yerde çalıştırıp hararet göstergesini takip ederek hararetin bir süre yükseldikten sonra düşmeye geçtiği yani termostatın açtığı dereceyi bulmanızdır. JLX'te termostat 82'de açtığından, bu sırada ekrana bakıldığında görülen değer 82 den farklıysa, kalibrasyon menüsüne girip motor sıcaklığı derecesini duruma göre - veya + yönde değiştirmeniz gerekir.
Örneğin aracınızı gözlemlediniz hararet yavaş yavaş artıp 90'a geldi, sonra 80 e düştü, demek ki -8 kalibrasyon yapmak gerekiyor.
Bu işlemin sağlıklı olması için termostat başta olmak üzere soğutma sisteminde bir problem olmaması gerekir.
Benim JLX benzinliydi ve orjinal termostat takılıydı. Cihaza hiç bir kalibrasyon yapmadan, 82 ye geldiken sonra 78 düşüp sonrasında 80-82 civarı seyrediyordu.

veteriner' Alıntı:
Selamlar.
Bu cihazın montaj sonrası kalibre edilmesi gerekiyor. Aracınızın marka-modelinin JLX 1.6 olduğunu varsayarak söylüyorum. Bunun en kolay yöntemi, aracı olduğu yerde çalıştırıp hararet göstergesini takip ederek hararetin bir süre yükseldikten sonra düşmeye geçtiği yani termostatın açtığı dereceyi bulmanızdır. JLX'te termostat 82'de açtığından, bu sırada ekrana bakıldığında görülen değer 82 den farklıysa, kalibrasyon menüsüne girip motor sıcaklığı derecesini duruma göre - veya + yönde değiştirmeniz gerekir.
Örneğin aracınızı gözlemlediniz hararet yavaş yavaş artıp 90'a geldi, sonra 80 e düştü, demek ki -8 kalibrasyon yapmak gerekiyor.
Bu işlemin sağlıklı olması için termostat başta olmak üzere soğutma sisteminde bir problem olmaması gerekir.
Benim JLX benzinliydi ve orjinal termostat takılıydı. Cihaza hiç bir kalibrasyon yapmadan, 82 ye geldiken sonra 78 düşüp sonrasında 80-82 civarı seyrediyordu.

Kadir , abdullah beyin yöntemini izleyip kalibrasyon değerine + - kaç offset vermeniz gerektiğini belirleyin. sonrasında bana telefonla ulaşın cihazın menüsünden bu işlemi yaptırayım.

@abdullah, Kadir beydeki cihaz twi ttacho dolayısıile menüsü farklı.

ben bir karaciğer problemi nedeniyle bir süredir hastanede yatıyorum, bu nedenle ancak size bu şekilde yardımcı olabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR