harici dijital hararet ve devir saati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahsin14 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,085

Etiketler
Ynt: Harici Dijital Hararet Ve Devir Saati

Merhaba
Mehmet bey geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Abdullah bey size de teşekkür ederim. Geçen cumartesi akşamı aleti monte ettirdim ve gece eve geldim. Sabaha karşı saat 4:30 gibi de İstanbul'a hareket ettim. Uzun yolda hep farları açık kullanırım arabayı. Dönerken de yine saa 18:00 gibi hareket ettik. Dolayısıyla aracı sadece farlar açık bir biçimde kullandım. Salı gece kafama takılan bu sorunu anlamak için arabayı çalıştırdım ve farları açtım. Yeni takılan hararet göstergesi yine 110 dercelere çıktı. Soğutma sistemine bakıyorum bir sorun gözükmüyor, yani canım sıkıldı. Bir ara farları kapattım ve öylece arabanın içinde çaresizce oturmaya başladım. İşte o an mesele anlaşıldı. Farlar kapalıyken takılan yeni hararet göstergesi düzgün göstermeye başladı. Yani hararet 80 drece olarak görülüyordu. Farlar açıldığında birden yüksek göstermeye başladı. Bu durum momtajın yanlış yapıldığını gözteriyor. Bu gün gündüz farlar kapalıyken hep 80 derece ya da onun altında seyretti. Şimdi en kısa zamanda montajı yeniden yaptırıp Mehmet beyi arayarak kalibrasyon işlemini yapmaya çalışacağım.
Abdullah bey aracım benzinli JLX otomatik. Sizin de yazdığınız gibi farlar açık değilken hiç bir kalibrasyon yapılmadan hararet 82 ye gelip tekrar düşüyor 80-82 arası seyir ediyor. Araçta antifiz var penbe olanından yeni koyuldu. Epeyde uzun yol yaptım. Yani aracın hararet sorunu yok. Bu yeni gösterge bir harika tabi farlar kapalıyken.

Kadir Bey, araca pembe - kırmızı antifriz koymanız bir çok yönden avantaj, fakat 10 yaş üzeri bir araçta hele ki geçmişte mavi antifriz+çeşme suyu kombinasyonu kullanılmışsa riskli bir işlem. Ben eski JLX ime kırmızı koyduktan sonra ara ara su radyatörü, kalorifer radyatörü, ve bir kaç hortum sızıntı yapıp değiştirilmişti. Bu nedenle su eksilmesini takip etmenizi öneririm.

Merhaba Abdullah bey

Araca kırmızı antifiriz konulduğundan bu yana yaklaşık iki ay geçti. İlave kabında bir su bardağından az eksiltmeler oluyor. Onu da lpg kullanımına yoruyorum. Üç dört hafta da eksiltme olyor. Onun dışında bir yerden kaçak gözükmüyor. Yine de kontrol ediyorum sürekli. Yeni hararet saati farlar kapalıyken 82- 76 aralığında değişkenlik gösteriyor. Sanırım her şey yolunda.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

ben bir karaciğer problemi nedeniyle bir süredir hastanede yatıyorum, bu nedenle ancak size bu şekilde yardımcı olabilirim.

Mehmet bey öncelikle büyük geçmiş olsun, allah şifa versin.

Benzin/lpg ile kullandığım karbüratörlü, normalde devir saati olmayan bir aracım var. Bu tip araçlar için universal bir cihaz üretiminiz var mı.

Yoksa da en azından yeni projeler arasına alırsanız, sevindireceğiniz kişi sayısı oldukça fazla. Şimdiden teşekkürler...

Merhabalar,

bu konuda tanıtılan harici hararet ve devir göstergesinin bu günlerde yenilenmis bir modelini tekrar üretmeye basladım.

ilgilenenler facebook üzerinden iletisime gecebilirler.

https://www.facebook.com/TwiTacho?fref=ts

güncel fiyatı 75 tl dir.

Mehmet bey hoşgeldiniz.

byseyyah' Alıntı:
Mehmet bey öncelikle büyük geçmiş olsun, allah şifa versin.

Benzin/lpg ile kullandığım karbüratörlü, normalde devir saati olmayan bir aracım var. Bu tip araçlar için universal bir cihaz üretiminiz var mı.

Yoksa da en azından yeni projeler arasına alırsanız, sevindireceğiniz kişi sayısı oldukça fazla. Şimdiden teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri