Hangi Zj ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mirkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,427

mirkan

Jeep (ZJ) 4.0
Yer
Türkiye
arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır 93 model 4000cc grand cherokeeye biniyorum , aracım 98 görünümlü . genel olarak şikayetim yok ama performansından memnun değilim. sormak istediğim v8 e geçmelimiyim yoksa motor modifikasyonumu yapmalıyım . 5.9 düşünüyorum artı ve eksileri nelerdir şu an kullandığım 6 silindire göre . headers ve flitre sistemi ile yaklaşık kaç hp alırım şu anki aracımdan . 5.9 un performansı gerçekten 4.0 ı satıpda almaya değermi ?

Etiketler
Ynt: Hangi Zj ?..

şu andaki bilgime tecrübelerime aracımı aldığım zaman sahip olsaydım kesinlikle 5.9 alırdım 6 saniyede 100 km hıza çıkabilen bir tank var neredeyse altında , gerçi 5.2 de ondan eksik kalmaz o konuda :D ama bu araçlar az bulunan araçlar sen 4000 cc den sonra V8 5.2 ye bindiğin zaman bile tatmin olacaksındır çünkü 5.2 225 ps 5.9 245 ps yani aradaki fark pekte uçuk değil ;) ama senin şu anki aracınla citti farklar var aralarında :D bulabilirsen temizbir 5.9 kaçırma derim ama 5.2 V8 !!! sesiyle gücüyle konforuyla sana yetecektir ;)

sağolasın ateş abim . 5.9 buluyoruz o zaman , durango tahoe filan da düşünmüştüm ama zjnin üstüne tanımam

Hocam 4 litre 190 beygir nasıl yetmiyor yav ;D Neyse 5.2 v8 malum zaten birşey söylemeye gerek yok ... Bence 5.9 alma . Neden dersen 5.1 nin parçası bol miktarda var çünkü çok yaygın ama 5.9 için aynı durum geçerli olmayabilir . Ayrıca 5.2 piyasada çok dolayısıyla temizini bulman kolay olur .

Aracından memnunsan ve aracın bakımlıysa , alacağın Zjdeki masrafları göz önünde tutumakta fayda var . Yani herşeyi yapılmış artık bildiğim tanıdğım aracı satıp yeniden başlamak cazip olmayabilir .

Bunun dışında tabi ki hem iki V8 de çok tatlı makinalar ...

Bol şans
Barış

sağolasın barış kardeşim aracımda lira masraf yok + larıda çok fazla müzik sistemi kafalık ekranları duble din teyp tv dvd navigasyon sıfır goodyear atr lastikler . şanzımanı 2 ay önce sıfır taktık . güçlendirme adına neler yapabiliriz . headers ve flitre sistemi ile 40 hp alabileceğimi düşünüyorum . süperchargerin maliyeti ne olur

ekledim abimmm

160220071134.jpg

gayet orjinal olmuş. sonradan koyma gibi durmuyor. güle güle kullan. tesisatın devamıda vardır buna göre herhalde.. neyse senin konu kaynamasın :smiley: Ben teknik olarak burada ki bir çok abinin yanında zayıf kalırım. Bu yüzden şu ya da bu sebepten diyemem ama bende 5.2 var ve daha ne olacak ki diye keyifle biniyorum. Bir tanıdığımda 5.9 var ve hasta adam. lpg de kullanmıyor benzinli biniyor. bazen hastane bahçesinden çıkarken karşılaşıyoruz (doktor kendisi) bi gazı köklüyor bir ses geliyor açıkcası biraz daha bir kaplan sesi :smiley: ama neticede piyasasına bakınca 5.2 10 tane varsa 5.9 1 tane var. Tercih için bir kriter bence..

Hocam ses sistemin güzel durmuş . 1 yılda bu kadar masraf edip herşeyi düzeltmişken satma bence ... O kadar uğraşmışsın şimdi satmaya kalksan piyasadaki herhangi bir araç muamelesi görecek ... Bu benim fikrim tabi ...

Mod. konusunda bende meraklandım biraz kurcalayayım dışarlarda neler yapmışlar... :smiley:

yorumlarınız için teşekkür ederim . ustamla konuştum en iyisinin komprasör sistemi veya turbo olduğunu söyledi turbo ile 50 den 250 hp ye kadar güç artışı olacağını iddia etti . tabi yanında hava emiş sistemi egsoz sistemi modifiye edilecek chip tuning ilede bu araçda 25-45 hp arası alırmışızz turbodan sonra .

( tesisatım vardı söktüm diğer aracımda şu an 6000 dolara mal oldu bana :smiley: )

Eğer satmayıp uzun yıllar kullancaksınız turbo ya charger yaptırın ama yarın öbür gün satmanız gerekirse sıkıntı çıkartabilir gibime geliyor.En temizi,headers+komple düz boru+son susturucu(ideali borla TR'de rahat bulunuyor)+AEM filtre(K&N'de olabilir)dir.Bunları orjınale cevırmenızde kolay olur satmanızda.Ben gibson racing'e mail attım komple set için fiyat teklifi bekliyorum(headers+komple egzos sistemi için).Hem tatminkar bir güç artışı elde ederim hemde fiyat fayda olarak memnun kalırım diye düşünüyorum.Bence bunu da bir düşünün.Saygılarımla

alpaslanepli' Alıntı:
gayet orjinal olmuş. sonradan koyma gibi durmuyor. güle güle kullan. tesisatın devamıda vardır buna göre herhalde.. neyse senin konu kaynamasın :smiley: Ben teknik olarak burada ki bir çok abinin yanında zayıf kalırım. Bu yüzden şu ya da bu sebepten diyemem ama bende 5.2 var ve daha ne olacak ki diye keyifle biniyorum. Bir tanıdığımda 5.9 var ve hasta adam. lpg de kullanmıyor benzinli biniyor. bazen hastane bahçesinden çıkarken karşılaşıyoruz (doktor kendisi) bi gazı köklüyor bir ses geliyor açıkcası biraz daha bir kaplan sesi :smiley: ama neticede piyasasına bakınca 5.2 10 tane varsa 5.9 1 tane var. Tercih için bir kriter bence..
250 300 liraya aynı 5.9 sesi oluyor 5.2' ye.... Ben yaptırıcam...

mirkan' Alıntı:
O double oraya nasıl yerleşti, kim yaptı, detay verin lütfen....

Ayrıcalıklı olmak istiyorsanız, nefesiniz yetiyorsa 5.9 alın derim. Parça sıkıntısı yok, hacim dışında %99 aynıdır....
5.2' ye headers, profosyonel perf. susturucu, direk hava filtresi, chip tuningle %20 performans artışı alırsınız, ama zahmetli ve değmez....
O paraya başka başka şeyler olur....
Süpercharger, turbo çok gereksiz, maliyetli, uygulaması çok zor sistemler. Sanayiden de çıkamayacağınız için randımansız olur toplamda, unutun...

abim tesisatçım kubilay kestek istanbul gaziosmanpaşada . ön konsolun tamamını fiber ve sacdan dizayn edebiliyor . :smiley:

Mirkan ben şunu sormak istiyorum sana. Standart dublee dinlerin derinlik boyu bizim zj lerin teyp yerine uzun geliyor dolayısı ile ön konsoldan ileri çıkmak zorunda kalıyor. Ben mdf sini yaptırırken kavis vererek orjinal bir görüntü sağlamaya çalıştım. Senin dubledin ne marka daha mı kısa. Yoksa sen girdiği yerin içini mi derinleştirecek bir işlem yaptırdın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR