Hangi İşi ,Nerede Kaça Yaptırıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endurin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,943
Ynt: Hangi İşi ,Nerede Kaça Yaptırıyorsunuz ?

dundaralp' Alıntı:
Sarj dinamosu sökülüp bilyallarının değişimi 30 TL
Tornacı 10 TL
Bİlyalar 25 TL
Arka sağ çamurluk ve üstü,arka tampon boyanması pasta cila yan aynaların boyanması 150 TL

Kaporta düzeltmesi 70 TL
Boya 250 gram 30 TL
Yağ ve hava filtresi 55 TL
Yağ değişimi bujilerin temizlinmesi ön takımın yağlanması Şanzıman yağı değişimi 20 TL
ŞAnzıman yağı 2 lt 20 TL
Motor Yağı 5 lt 50 TL

Toplam 460 TL

İNANMIYORUM YAAAAA.. NE KADAR UYGUN FİYATLAR BÖLE.. ASLINDA ZORUNLU HALLER DIŞINDA İSTANBULDAN BAŞKA YERDE TAMİR YAPTIRMAYACAKSIN. KARAR VERDİM ARTIK YAZLARI İSTANBULA GİDECEM....

Etiketler

bu verilen rakamlarda anormallik var araç sahibi arkadaşım bu yazımı okuduğunda beni bir ararmısın sakıncası yoksa

sebebine gelince şanzıman yağıda motor yağıda lt 10 tl den hesaplanmış acaba ne yağı kulandı markası ne aracın markası ne birde bunlarıda yazarsan sevinirim birde bilya değişimi yapmış ama işçilik ne yazmış buda gözükmüyo yağ markası ve şarj marşı sökmeye işçilik almayan neresi var mümkünse bunuda yazarsan sevinirim yağında markası belli olduktan sonra o yağıda sakıncası yoksa incelemek isterim

unal' Alıntı:
bu verilen rakamlarda anormallik var araç sahibi arkadaşım bu yazımı okuduğunda beni bir ararmısın sakıncası yoksa

sebebine gelince şanzıman yağıda motor yağıda lt 10 tl den hesaplanmış acaba ne yağı kulandı markası ne aracın markası ne birde bunlarıda yazarsan sevinirim birde bilya değişimi yapmış ama işçilik ne yazmış buda gözükmüyo yağ markası ve şarj marşı sökmeye işçilik almayan neresi var mümkünse bunuda yazarsan sevinirim yağında markası belli olduktan sonra o yağıda sakıncası yoksa incelemek isterim

Şanzıman yağı mobil alacaktım yoktu ben de adı sanı duyulmamış bi marka aldım hatırlamıyorum...Motor yağı ise belçika ürünü bunların satışını yapan arkadaşım o yüzden uyguna alabiliyorum..Şarj dinamosunu 30 TL'ye söküp takıyorlar. Aracın markası chevrolet blazer. İstanbulda değil sakaryada yaptırdım..Fiyatlar öyle abartılacak kadar ucuz değil normal fi.yatlar sonuçta ne mobil şanzıman yağı ne de castrol motor yağı kullandım.

Ankara'da 97 ZJ'min tavanı sarkmıştı, dün tavan döşemesini yenilettim. Şaşmaz'da bir usta bana da 300 TL demişti, biraz kendini beğenmiş davrandığı için yaptırmadım. "Başkasına yaptır, sonra da bana gelirsin, tekrar yaptırırsın" dedi, ben de "sana bir daha ölsem gelmem!" dedim. Oto 88 sanayi'de 200 TL'ye yaptırdım, harika oldu! Ben çok titiz birisiyim. Ben harika diyorsam gerçekten fabrika çıkışı gibi oldu! :D direklerin üzerindeki plastik kaplamalar, tüm tavan lambaları, vs hepsi yıkandı. Şimdi o kadar parlıyor ki, anlatamam! Özellikle lambalar pırlanta gibi ışıl ışıl oldu!

Sunroof da bozuktu, onu da elektrikçi ustama götürecektim, ama döşemeci şöyle bir baktı, sadece fişi çıkıkmış, onu da taktı. O da bedavaya geldi! "Sunroof için genelde hiçbirşey yapmadan birsürü para alıyorlar" dedi, muhtemelen haklıdır da! Kumaş ta hemen hemen fabrika çıkışı kumaşı gibi!

Arabanın eski sahibi sigara içiyormuş. Söküldükten sonra farkettim, eski döşemenin nasıl berbat pis olduğunu tahmin bile edemezsiniz! Onca zaman eskisi gibi olsun diye araştırdım, araştırdım, binbir kumaş baktım! Boşuna bekleyip o şekilde binmişim! Çok mutlu oldum! ;D

flying surfer' Alıntı:
Ankara'da 97 ZJ'min tavanı sarkmıştı, dün tavan döşemesini yenilettim. Şaşmaz'da bir usta bana da 300 TL demişti, biraz kendini beğenmiş davrandığı için yaptırmadım. "Başkasına yaptır, sonra da bana gelirsin, tekrar yaptırırsın" dedi, ben de "sana bir daha ölsem gelmem!" dedim. Oto 88 sanayi'de 200 TL'ye yaptırdım, harika oldu! Ben çok titiz birisiyim. Ben harika diyorsam gerçekten fabrika çıkışı gibi oldu! :D direklerin üzerindeki plastik kaplamalar, tüm tavan lambaları, vs hepsi yıkandı. Şimdi o kadar parlıyor ki, anlatamam! Özellikle lambalar pırlanta gibi ışıl ışıl oldu!

Sunroof da bozuktu, onu da elektrikçi ustama götürecektim, ama döşemeci şöyle bir baktı, sadece fişi çıkıkmış, onu da taktı. O da bedavaya geldi! "Sunroof için genelde hiçbirşey yapmadan birsürü para alıyorlar" dedi, muhtemelen haklıdır da! Kumaş ta hemen hemen fabrika çıkışı kumaşı gibi!

Arabanın eski sahibi sigara içiyormuş. Söküldükten sonra farkettim, eski döşemenin nasıl berbat pis olduğunu tahmin bile edemezsiniz! Onca zaman eskisi gibi olsun diye araştırdım, araştırdım, binbir kumaş baktım! Boşuna bekleyip o şekilde binmişim! Çok mutlu oldum! ;D

kerem bey bu döşemecinin adresini ve telefonunu verebilirseniz bende tavanı yaptırmek istiyorum... selamlar...

flying surfer' Alıntı:

O usta ile muhabbetiniz esnasında bende ordaydım. Akgün ustanın tavsiyesi ile gelmiştiniz oraya. Tavrını merak ettim neden böyle yaptı diye senden sonra sordum. Siz aracı ilk göstermeye getirdiğinizde adamı terslemişsiniz. Adamın elinde sıgaramı ne varmışda aracın içine eğilmiş bakmaya sen kolundan tutup çekmişsin geri arabama uzaktan bak falan gibi bişeyler anlattı. Ama bence siz ekmeği ekmekçiye vereceniz bir ekmek parası fazla vereceniz. O usta cherokeeler piyasaya çıktığı gunden beri cherokeelerin içini kaplıyor. Bizim klubunde her işini o yapar en ufak şimdiye kadar bir memnuniyetsizlik duymadım daha.

Tartarini marka lpg 4 adet filitre birde ayar :120 tl
İzmir 1.sanayi sitesi STAR otogaz,kimseye tavsiye etmem :mad: bir numara kazıkçılar.

Şanzuman keçesi değişimi 200tl.sadece keçe ve işçilik bana biraz pahalı geldi yer BİRLİK OTO BURSA.

yavuz bey şanzuman keçesi deyişmesi için şanzuman iniyomu . çünkü benimde şanzuman ve motor arasındaki bülok tıpası su kaçırıyo şanzuman inecek dediler ve bunun için işcilik 300 tl istiyolar . ben istanbuldayım

yavuz bey benim arç 90 mod xj .geçen hafta şarj dinomosu komple elden geçti iç elamanlar deyişti .işcilikle beraber masrafı 315 tl tuttu nurmalmidir.

bekir bey değişen keçe ana şanzuman ile arazi şanzumanın birleştiği yer şanzuman aşağa inmiyor.

merhaba benim sorunum motor ve şanzuman arasındaki blok tıpaları çurumuş su kaçırıyordu şanzuman inecek dediler bilmiyorum doyrumu ve verdim dün yapıldı tıpalar değişti keçe değişti yağıdeğişti atifiriz ve enjeksiyon temizleğici kondu toplam 375 tl verdim sanayide nolmal bir tamirci arkadaşım yaptı mekanikci mehmet usta .

hunter06_1' Alıntı:
kerem bey bu döşemecinin adresini ve telefonunu verebilirseniz bende tavanı yaptırmek istiyorum... selamlar...

Hunter06, bayram için tatildeydim, internet olmadığından mesajları okumakta ve cevaplamakta geciktim biraz. Tabii veririm adres tel falan, ama şimdi aradım, kartını bulamadım. Yarın telefon eder, sizin için alırım iletiişim bilgilerini.

Güneşliklerin üzerinde orjinal uyarılar falan vardı. Usta "abi, orjinalliğini bozmayalım, onlar presleyerek yapmışlar, biz dikeceğiz, çok iyi olmayabilir" dedi. Ben de " ben bir sileyim, eğer çok bozulursa onları da kaplarız, olduğu kadar..." dedim. Usta kaplarken ben de sabunlu süngerle sildim güneşlikleri. Islanınca çamur gibi göründü, çok berbat olacak diye korktum. Islanınca oluşan izleri, kırışıklıkları falan elimle güzelce düzeltip güneşe koydum, kuruyunca o da ilk günkü gibi oldu. Bu sebeple onları kaplamadık. Ama Sunroof'u falan kapladık, çok güzel oldu. Orjinal yazıları falan da duruyor böylelikle üzerinde şimdi.

Arabayı Çeşme'de bıraktım, ekim 12 gibi geri getireceğim. O zamana kadar beklerseniz ya resimlerini koyarım, ya da benim arabayı incelersiniz, hoşunuza giderse yaptırırsınız. Ben Çayyolu'ndayım. Ben gerçekten çok beğendim. Sizin de beğeneceğinizden eminim!

Selamlar...

Kerem

diablo2barbar' Alıntı:
O usta ile muhabbetiniz esnasında bende ordaydım. Akgün ustanın tavsiyesi ile gelmiştiniz oraya. Tavrını merak ettim neden böyle yaptı diye senden sonra sordum. Siz aracı ilk göstermeye getirdiğinizde adamı terslemişsiniz. Adamın elinde sıgaramı ne varmışda aracın içine eğilmiş bakmaya sen kolundan tutup çekmişsin geri arabama uzaktan bak falan gibi bişeyler anlattı. Ama bence siz ekmeği ekmekçiye vereceniz bir ekmek parası fazla vereceniz. O usta cherokeeler piyasaya çıktığı gunden beri cherokeelerin içini kaplıyor. Bizim klubunde her işini o yapar en ufak şimdiye kadar bir memnuniyetsizlik duymadım daha.

Merhaba diablo2barbar!... Evet, Akgün ustanın tavsiyesiyle gelmiştim. Ustanın koluna falan hiç dokunmadım. Sigarasıyla arabanın içine oturdu. Ben de "ustacığım, biz arabada sigara içmiyoruz" dedim, hiç umursamadı. Sağa sola bakmaya devam etti. Ben de ikinci kez "ustacığım sigarayı dışarıda tutabilirsen çok sevinirim" dedim. Demek ki ona bozulmuş. Ama arabama sigarayla oturması bile çok ayıp ve kabul edilemez bir davranış bir kere! Bu kadar haksız olmasına rağmen bir de bozuluyor, sanki ben hatalıymışım gibi bana ters davranıyor! Gerçekten çok garip ve Ayıp müşteriye böyle davranması! Ama bu davranışı, benim ona yaptırmamam için başka bir sebep aslında! Ona yaptırmadığım çok iyi olmuş. Biz sigara içmediğimizden, sigara kokusu benim de eşimin de midesini bulandırıyor. Ustanın ve herkesin buna saygı duyması lazım, bu yüzden ukalalık yapmasına ihtiyacım yok benim! Ben de bir sürü usta çalıştırıyorum, müşterinin evinde ne sigara içilmesine ne de sigarayla iş yapılmasına kesinlikle izin vermem, çok kızarım böyle şımarık ve ukala hareketlere de! Sigarayı bitirir, gider bakar. Veya sigarasını dışarıda tutar, baktıktan sonra devam eder! İki saniye bakacak diye ben onun kokusunu çekmek zorunda mıyım? Hele de ben rahatsız olduğumu ona söyledikten sonra içerde içmeye inat edilmez! İnsan işine ve müşterisine saygı duymalı! En çok kızdığım bir başka husus ta, esnafın müşteriye "başkası varsa git ona yaptır o zaman, sonra bana gelirsin, ben düzeltirim" şeklinde konuşması! Ben de esnafım, çoğu kişiden de çok daha bilgiliyim ve daha iyi yapıyorum işimi! Ama hiç bir zaman müşterileri böyle aşağılayıp kendimi bulunmaz hint kumaşı zannetmiyorum. Piyasada ondan başka daha bir çok insan var. Hem de her zaman daha iyi yapan birileri de bulunur mutlaka! Hiç kimse kendisini piyasada o işi yapan tek ve en iyi kişi zannetmesin!
Ben emeği zaten emekçiye verdim. Ama işine ve müşterisine saygı duyan, ukalalık yapmayan bir emekçiye! Benim gittiğim usta, yanlış hatırlamıyorsam 1992'den beri o dükkandaymış. Yani en az 18 yıldır döşemecilik yapıyor. Üstelik te ukalalık yapmadan uygun bir fiyat verdi. Ha, bu arada onu da uzun yıllardır tanıdığım ve güvendiğim bir tamirci arkadaşım önermişti. Yani sokaktan bulmadım onu da. İsteyen istediğine yaptırabilir. Ben bu ustaya yaptırdım ve çok memnun kaldım. İsteyen arkadaşlara da memnuniyetle inceletebilirim arabamı! Ben yapılmış bir örneği görememiştim. biraz riske girmiş oldum. İhtiyacı olan arkadaşlara yapılan işi inceleme imkanı var şimdi. ;) Ben başında durdum, izledim. Benim işim çok iyi gitti,başkasının işi bukadar iyi gitmeye de bilir. O nedenle herkes iyice incelesin, istediği ustaya yaptırsın lütfen. Ben kimseye kefil olamam tabii! Sonuçta bu ustayı çok tanımıyorum. Belki öbür usta gerçekten daha iyi yapıyordur birşeyleri, ama bana davranışından sonra, piyasadaki son usta o kalsa, yine de ona gitmem! Selamlar!...

95 Model GC 5.2 ye (İSKENDERUN) 4 adet 235/75/15 BF goodrich All Terrain lastik taktırdım (Peşin 800 TL.) Lastikçiden çıktım eve dönerken 2. km de hidrolik diroksiyon pompası ile direksiyon pompası arasındaki (pompa çıkışı) hortum patladı. Kendim söktüm ve sanayiye götürüp hortumcuda 30 tl.ye tamir ettirdim. 8,5 tl. ye de 1 lt. de yağ aldım ilave ettim.

Özellikle parke taşlı yollarda giderken aracın altından metalik şıkırtılı bir ses geliyordu.Egsoz koruma sacından olabileceğini düşünerek bir kaç kez kontrol ettirdim ama sesin kaynağını bir türlü bulamadık.
Daha sonra bu sesinfren pedalına küçücük bir dokunmada bile kesildiğini fark ettim.Ustama bunu söyleyince olay çözüldü.
Arka fren balatalarının oturduğu yerdeki bir boşlukan dolayı şıkırtılı olarak sallandığını söyledi.
Neticede balataları değiştidik.Yeni takılan balatada kuyruklu yay gibi bir parça var ve bu parça balatanın oturduğu yerde sallanmasını önlüyor.Şimdi gayet memnun ve mesudum :smiley:.
Ayrıca ön sağ üst kolun burcu yerinden çıkmış.Sökülüp punto yapılarak yerine takıldı.
Orta konsolun kapaklı bölümü gıcırtılı sesler çıkarıyordu.Menteşes yapıldı,eksik olan lastikleri takıldı ve onunda sesi kesildi.
Vites kolu -nadirende olsa- bazen yerine tam oturmuyordu,ayarı yapıldı.
Bir adet ham kontak anahtarı alındı.(anahtarcıda kesilerek yedek olarak tutulacak ;) )
Bu işleri serviste 200.-TL.karşılığı yaptırdım.Zaten 100.TL.sı balata 20.-TL.sı da anahtar.Geriye kalan da işçilik olarak bana göre gayet makül.Ne dersiniz?
Bunların dışında sunroof um tutukluk yapıyordu.Döşemecide tavan söktürdüm 60.-TL.
Kilitçide soğuk lehimler yenilendi 50.-TL. (bu biraz fazla oldu ama tanımadığın yerlere gidersen böyle olur. :eek: )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR