Cevaplar için teşekkürler.
Tek başıma 20 km lik doğa yürüyüşü ve ilk hamak kamp etkinliğimi gerçekleştirdim.
15 kg ağırlığa ulaşan sırt çantam ile (çadır almadım) düştüm dağlara tepelere,
2 sefer 3-4 kangal tarafından taciz edildim soğukkanlı kalarak ısırılmaktan kurtuldum.
(Rotayı çizen arkadaş sayesinde gereksiz olarak tepelere ve fundalık dikenli çıkmaz ormana girdim zor bela çıktım).
13 km kadar dağ tepe bayır yürüdükten sonra hamak ile kamp yapacağım şelalenin üstünde olan kimsenin olmadığı sessiz sakin ormanlık bir alana denk geldim.
Biraz odun kestim ve tarpımı gerdirirken (naturehike 2.50x1.50 cm lik) gördüğünüz yerden cort diye yırtıldı çok dandikmiş, ayrıca tarp kısa kaldı normali 3x3metre gerekli olur diye düşünüyorum. Sağlam tarp önerisi alabilirim.
Ateşimi yakıp yemeğimi yedikten sonra hamağı açtım. ve o yorgunlukla uykuya dalmışım, gece bir kaç çakal sesi duydum düdük öttürünce bir daha ses duymadım, periyodik olarak 10 kere civarı gece düdük öttürmüşümdür (Ateş sönmüştü)
Hamak üzerinde gecelemek doğa ile tamamen iç içe olmak demekmiş bunu anladım, sineklerden böceklerden rahatsız olurum diye düşündüm ama 1-2 vızıldama hariç ses duymadım.
Gece yarısı üşüyünce hamak altına uyku tulumu serdim bu beni rahatlattı ve güzel bir uyku çekip sabah 05:47 de ateşimi yakıp tereyağlı tarhana ile günce başladım.
Hamak kamp yine yaparmıyım evet yaparım çok güzel bir duygu püfür püfür esiyor o rüzgarı direk hissetmek büyük mutluluktu ama cibinlikli hamak ve sağlam tarp olmazsa olmaz, sinekler böcekler ilk hamak kampım olduğu için belki bana dokunmamış olabilirlerdi.
Saat 10:00 gibi dönüşe geçtim ve toplamda 20 km lik etkinliğimi çok şükür kazasız belasız mutlu bir şekilde tamamladım.