Gürcistan-Rusya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alper123 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,651

alper123

Yeni Üye
Selamlar..Yaklaşık 9 ay sonra planladığım bir turu sizinle paylaşıp aklıma takılan birsürü soruya yanıt almak istiyorum..Temmuz ayının İlk haftası Bisikletimle Hopa üzerinden Batuma geçip Gürcistanda turladıktan sonra.Rusya ya Sochi ye geçmek istiyorum işte bütün sıkıntı burda başlıyor.Rusya hangi bölgelerden geçebilirim? Birçok araştırma yaptım Rusyaya geçiş yok diyorlar bazılarıda kapılar açık geçebilirsiniz diyorlar.Her kafadan bir ses çıkıyo.Bu konuda bilgisi olan varmı acaba? kimileri diyor Gürcistana geri döndüğünde ülkeye almazlar.Eğer Rusyaya geçiş yapabilirsem Ukraynaya geçicem

Etiketler
Ynt: Gürcistan-Rusya

Selam Alper123,

Planladığın güzergahı 27 Ağustos - 14 Eylül 2012 tarihleri arası motosikletle yaptım.
Gürcistan - Rusya sınırı konusunda bilgilerim güncel.

Aşağıdaki haritada gri çizgiyle yolu, kırmızı kutu ile de Gürcistan'ın Kazbeği dağlarından Rusya'ya tek çıkış gümrüğünü işaretledim.
İsmi: Verkhniy Lars.

http://s18.postimage.org/emvmtv1p5/2012_09_24_150544.jpg

Buradan Rusya'nın Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyetinin Vladikavkaz şehrine ulaşırsın. Kafkasyadaki Özerk Cumhuriyetler konusu kafanı karıştırmasın. Arada başka gümrük yok, sadece polis kontrol noktaları var.

- Bu yolun bisiklet için uzun olduğunu düşünürsen ve Gürcistan'ı da görmek istiyorsan, gideceğin zaman Batum veya Poti'den Soçhi'ye Feribotla ulaşım imkanını araştırabilirsin.

- Ahzabya - Soçi hattı kısalığı dolayısıyla bana da cazip gelmişti ama çok sorunlu olduğunu okudum. O yolu kullandım diyen birisine
rastlamadım henüz. Ayrıca Ahzabya için resmi sitesinden internetten mail ile vize alıp oraya gittiğinde onaylatıyorsun gibi bir durum var. Rusya/Soçi'den Ahzabya'ya girip geri Soçi'ye çıkmakta sorun yok tabi.

- Rusca bilmiyorsan yukardaki haritaya benzer yani yerleşim birimlerini hem rusca hem de hemde latince yazan haritaları mutlaka
bul. Bulamazsan Google map'ten dökümler al yanına yoksa büyük ihtimal yolunu şaşırırsın. Ben bunu yapmadığım için defalarca yanlış yollara saptım ama sonuçta motorla hızla geri dönüp önemli bir zaman kaybı yaşamıyorsun.

Aşağıdaki linkte de yaz başında Otomobil ile Gürcistan - Kafkasya yapan ersanayaz1 nikli arkadaşın anlattıkları da faydalı olabilir.
3. sayfada benim rotayı da görebilirsin:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87685.30

Şimdilik bu kadar.

Tito Santana' Alıntı:
Selam Alper123,

Planladığın güzergahı 27 Ağustos - 14 Eylül 2012 tarihleri arası motosikletle yaptım.
Gürcistan - Rusya sınırı konusunda bilgilerim güncel.

Aşağıdaki haritada gri çizgiyle yolu, kırmızı kutu ile de Gürcistan'ın Kazbeği dağlarından Rusya'ya tek çıkış gümrüğünü işaretledim.
İsmi: Verkhniy Lars.

http://s18.postimage.org/emvmtv1p5/2012_09_24_150544.jpg

Buradan Rusya'nın Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyetinin Vladikavkaz şehrine ulaşırsın. Kafkasyadaki Özerk Cumhuriyetler konusu kafanı karıştırmasın. Arada başka gümrük yok, sadece polis kontrol noktaları var.

- Bu yolun bisiklet için uzun olduğunu düşünürsen ve Gürcistan'ı da görmek istiyorsan, gideceğin zaman Batum veya Poti'den Soçhi'ye Feribotla ulaşım imkanını araştırabilirsin.

- Ahzabya - Soçi hattı kısalığı dolayısıyla bana da cazip gelmişti ama çok sorunlu olduğunu okudum. O yolu kullandım diyen birisine
rastlamadım henüz. Ayrıca Ahzabya için resmi sitesinden internetten mail ile vize alıp oraya gittiğinde onaylatıyorsun gibi bir durum var. Rusya/Soçi'den Ahzabya'ya girip geri Soçi'ye çıkmakta sorun yok tabi.

- Rusca bilmiyorsan yukardaki haritaya benzer yani yerleşim birimlerini hem rusca hem de hemde latince yazan haritaları mutlaka
bul. Bulamazsan Google map'ten dökümler al yanına yoksa büyük ihtimal yolunu şaşırırsın. Ben bunu yapmadığım için defalarca yanlış yollara saptım ama sonuçta motorla hızla geri dönüp önemli bir zaman kaybı yaşamıyorsun.

Aşağıdaki linkte de yaz başında Otomobil ile Gürcistan - Kafkasya yapan ersanayaz1 nikli arkadaşın anlattıkları da faydalı olabilir.
3. sayfada benim rotayı da görebilirsin:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87685.30

Şimdilik bu kadar.

Çok teşekkür ederim...gerçekten çok faydalı oldu.Gösterdiğin güzergahı araştırdım büyük ihtimalle bu güzergahı kullanıcam çünkü Gürcistanı daha fazla gezmek istiyorum ve Rusyaya geçiş noktası olarak mantıklı geldi.Ruscam iyi ama yinede harita konusunda tavsiyenize uyucam.Peki yolda ne gibi zorluklar var aklınızda kalanlar neler.Ne gibi artılar ne gibi eksiler var?Dikkat etmem gerekenler nelerdir anlatabilirmisiniz..Tekrardan teşekkür ediyorum

Selam Alper123,

Rica ederim, yardımcı olabildimse ne mutlu.

Diğer merak ettiğin konulara gelince:

- Ne Gürcistan ne Rusya (Kafkasya dahil) ne de Ukrayna'da güvenlik ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım.
Gürcistan'da Rusya yönüne giden 2 -3 defa bisikletli çiftler gördüm.

- Gerek Polis ve gerekse sivillerden hep güleryüz gördüm. Lisan olmadığı için Yol-Motel-Döviz bürosu sormak için devamlı insanlardan yardım istedim ve onlarında iyiniyetle yardımcı olmaya çabaladıklarını gördüm. Hatta Rusya/Vladikavkaz'a Cumartesi akşamı 19:00 gibi gelip tarif etmelerine rağmen döviz bürosu bulamayıp, ümitsizliğe kapılıp aynen geri dönmeye niyetlenirken Kuzey Osetya'lı biri beni o akşam misafir etti ve yola devam etmem için yüreklendirdi.

- Senin Rusca bilmen büyük avantaj. Bu zorlukların hiçbirisi ile karşılaşmıyacaksın demektir. Mesela Rusya'da yol kenarında bir yerlerde milletin kuyruğa girdiği nefis kokulu börek için sıra bana geldiğinde hangi tür istediğimi anlatamayınca kadıncağız gülümseyerek bir tane verdi ve para da almadı. Küçük bir örnek ama yabancıya karşı olumlu yaklaşımlarını belirtmek için ekledim.

- Hiç rüşvet vermedim. Halbuki kardeş ülke dediğimiz Azerbaycan'a 4-5 sene önce giriş ve çıkış gümrüklerinde çatır çatır rüşvet almışlardı.

- Türkiye Sarp sınır kapısından Gürcistan'a geçişte günün her saati müthiş araç kuyruğu var. Sen doğruca en öne gidebilirsin. Motosiklet ve bisikletin geçiş önceliği var.
Benzer şekilde Rusya giriş gümrüğünde de müthiş kuyruk vardı. Yine en öne gidebilirsin.

- Gürcistan'a kimlikle değil Pasaport'la girmelisin, yoksa Rusya'ya çıkış yapamazsın.

- Olumsuz yön olarak ben sadece motosiklet düşmanı köpekleri gördüm. Bisiklete karşı tutumlarını bilmiyorum doğrusu.

Başka merak ettiğin husus olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.

(NOT: Seyahatimi Motosiklet başlığı altında yayınlamak istedim ama resimler çıkmıyor. Üstteki cevabımda da haritayı link olarak vermek durumunda kaldım. Hatta kendi wordpress blogumda da resimler çıkmadı. Sanırım resimleri yüklediğim yerde bir sorun var.)

Tito Santana' Alıntı:
Selam Alper123,

Rica ederim, yardımcı olabildimse ne mutlu.

Diğer merak ettiğin konulara gelince:

- Ne Gürcistan ne Rusya (Kafkasya dahil) ne de Ukrayna'da güvenlik ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım.
Gürcistan'da Rusya yönüne giden 2 -3 defa bisikletli çiftler gördüm.

- Gerek Polis ve gerekse sivillerden hep güleryüz gördüm. Lisan olmadığı için Yol-Motel-Döviz bürosu sormak için devamlı insanlardan yardım istedim ve onlarında iyiniyetle yardımcı olmaya çabaladıklarını gördüm. Hatta Rusya/Vladikavkaz'a Cumartesi akşamı 19:00 gibi gelip tarif etmelerine rağmen döviz bürosu bulamayıp, ümitsizliğe kapılıp aynen geri dönmeye niyetlenirken Kuzey Osetya'lı biri beni o akşam misafir etti ve yola devam etmem için yüreklendirdi.

- Senin Rusca bilmen büyük avantaj. Bu zorlukların hiçbirisi ile karşılaşmıyacaksın demektir. Mesela Rusya'da yol kenarında bir yerlerde milletin kuyruğa girdiği nefis kokulu börek için sıra bana geldiğinde hangi tür istediğimi anlatamayınca kadıncağız gülümseyerek bir tane verdi ve para da almadı. Küçük bir örnek ama yabancıya karşı olumlu yaklaşımlarını belirtmek için ekledim.

- Hiç rüşvet vermedim. Halbuki kardeş ülke dediğimiz Azerbaycan'a 4-5 sene önce giriş ve çıkış gümrüklerinde çatır çatır rüşvet almışlardı.

- Türkiye Sarp sınır kapısından Gürcistan'a geçişte günün her saati müthiş araç kuyruğu var. Sen doğruca en öne gidebilirsin. Motosiklet ve bisikletin geçiş önceliği var.
Benzer şekilde Rusya giriş gümrüğünde de müthiş kuyruk vardı. Yine en öne gidebilirsin.

- Gürcistan'a kimlikle değil Pasaport'la girmelisin, yoksa Rusya'ya çıkış yapamazsın.

- Olumsuz yön olarak ben sadece motosiklet düşmanı köpekleri gördüm. Bisiklete karşı tutumlarını bilmiyorum doğrusu.

Başka merak ettiğin husus olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.

(NOT: Seyahatimi Motosiklet başlığı altında yayınlamak istedim ama resimler çıkmıyor. Üstteki cevabımda da haritayı link olarak vermek durumunda kaldım. Hatta kendi wordpress blogumda da resimler çıkmadı. Sanırım resimleri yüklediğim yerde bir sorun var.)

Ekli dosyalar

• image23.JPG
    image23.JPG
    121.2 KB · Görüntüleme: 632

Selam Alper123,

Yol boyunca yatak ve yemek giderlerim fazla tutmadı. Motosikletle tempolu giderek:

Gürcistan 1 gece: 20 Lari, yaklaşık 22 lira.
Rusya: 2 gece: 1 gece misafirlik, 1 gece 2.000 ruble, yaklaşık 57 $.
Ukrayna: Yol kenarında motel bulamadığım/göremediğim için yatmadan devamlı sürüş yaparak Kırım/Bahçesaray'a ulaştım.

Bahçesaray'ın Eski saray (Han saray) denilen ve 2 no'lu dolmuşla gidilen bölgesindeki Dilara hanım otelini (Gecelik 15 dolar) ve abisinin işlettiği Musafir Cafe'yi öneririm. Yanlız gitmeden önce rezervasyon yaptır, Eylül ayında bile sadece 7 kişilik büyük oda boştu.Neyse başka kimse gelmedi, 6 gün tek başıma kaldım.
Kadın Türkçe, İngilizce, Rusca, Kırım Türkçesi filan rahatça konuşuyor. Kocası Rıza da Türkçe biliyor ve kafa dengi.
Siteleri üzerinden veya telefonla irtibat kurabilirsin:
http://bahchisaray.net/tr/node

Yukardaki sayfada "Kredi kartı çözümümüz şu an bulunmuyor" dese de kardeş kuruluş olan Musafir Cafe'de (Lokanta) hem yeme içme hem de otel ücretlerini Kart ile ödemek mümkün. Ben öyle yaptım, ekstre de geldi (TCZB), Yüzde çeyrek gibi çok çok az bir masraf almış banka.

Orada yer bulamazsan, Eski Sarayın 100 mt.lik çarşısındaki ve turistlerin akın akın geldiği caminin önünde öğleden sonra duran Zeynep (Zennure) hanım var. O da Türkçe ve Rusca biliyor. Telefonu: 0952248688.

Burayı üs olarak kullanıp ve bisikletini güvenle otele bırakarak, Lisan bildiğin için çarşıdaki dolmuşlarla (2,5 grivna) bahçesaray merkeze inebilir oradan da Simperefol: 32 km, Sevastopol: 40 km, Yalta: 60 km, Saky: 60 km, Yevpatorya: 90 km. gibi Kırım'ın önemli tarihi ve turistik yerlerini gezebilirsin.

Gemi konusuna gelirsek Yevpatorya - Zonguldak arası benden 350 $ aldılar. Gemide konuştuğum Tır şöförlerine göre 200 $ Yolcu + 150 $ motor içinmiş. Bisikleti sormak lazım.

Ancak, fiyattan daha ziyade Cenk Group'un Zonguldak limanında baştan söylediğim 2 dolar eksik ve telafisi için karttan çekmelerini söylememe rağmen, kendisine polis süsü veren şirketin temsilcisi elemanın ve masa başı tipinin yaptığı terbiyesizlik inanılmazdı. Ancak bu terbiyesizliğe Liman görevlisi Türk Polislerinin kendilerinin yapması gereken , mesela Motorun şase numarasının tesbiti gibi, bu tiplerden rica etmeleri sonucu bunları şımartarak sebebiyet verdikleri anlaşılıyor.
Firma ismi Cenk Group. Ancak teslim etmeliyim ki, fiyatı baştan söyleyen İstanbul şirket sorumlusu Filiz hanım, Ukrayna temsilcisi Türkçe bilen ve benim Limandaki Ukrayna gümrüğünden çıkışımda yanımda olarak durumu izah eden Hakim bey ve gemi personelini bu eleştiriden vareste tutmak gerek. Sorun Bu firmanın Zonguldak temsilciliğinde.

Yevpatorya - Zonguldak için daha hesaplı olup vaktinde kalkan gemi acentaları olduğunu sonra öğrendim, internet sitelerinde yazmadığı için: Birlik Ro-Ro ve Ulusoy. Telefon edip öğrenmek lazımmış.

Sonuç olarak, seyahatimi yükleyebildiğim bir adres vereceğim, belki biraz daha faydalı olabilir:

http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15908

Umarım, seneye hayalindeki seyahati gerçekleştirirsin.

Tito Santana' Alıntı:
Selam Alper123,

Yol boyunca yatak ve yemek giderlerim fazla tutmadı. Motosikletle tempolu giderek:

Gürcistan 1 gece: 20 Lari, yaklaşık 22 lira.
Rusya: 2 gece: 1 gece misafirlik, 1 gece 2.000 ruble, yaklaşık 57 $.
Ukrayna: Yol kenarında motel bulamadığım/göremediğim için yatmadan devamlı sürüş yaparak Kırım/Bahçesaray'a ulaştım.

Bahçesaray'ın Eski saray (Han saray) denilen ve 2 no'lu dolmuşla gidilen bölgesindeki Dilara hanım otelini (Gecelik 15 dolar) ve abisinin işlettiği Musafir Cafe'yi öneririm. Yanlız gitmeden önce rezervasyon yaptır, Eylül ayında bile sadece 7 kişilik büyük oda boştu.Neyse başka kimse gelmedi, 6 gün tek başıma kaldım.
Kadın Türkçe, İngilizce, Rusca, Kırım Türkçesi filan rahatça konuşuyor. Kocası Rıza da Türkçe biliyor ve kafa dengi.
Siteleri üzerinden veya telefonla irtibat kurabilirsin:
http://bahchisaray.net/tr/node

Yukardaki sayfada "Kredi kartı çözümümüz şu an bulunmuyor" dese de kardeş kuruluş olan Musafir Cafe'de (Lokanta) hem yeme içme hem de otel ücretlerini Kart ile ödemek mümkün. Ben öyle yaptım, ekstre de geldi (TCZB), Yüzde çeyrek gibi çok çok az bir masraf almış banka.

Orada yer bulamazsan, Eski Sarayın 100 mt.lik çarşısındaki ve turistlerin akın akın geldiği caminin önünde öğleden sonra duran Zeynep (Zennure) hanım var. O da Türkçe ve Rusca biliyor. Telefonu: 0952248688.

Burayı üs olarak kullanıp ve bisikletini güvenle otele bırakarak, Lisan bildiğin için çarşıdaki dolmuşlarla (2,5 grivna) bahçesaray merkeze inebilir oradan da Simperefol: 32 km, Sevastopol: 40 km, Yalta: 60 km, Saky: 60 km, Yevpatorya: 90 km. gibi Kırım'ın önemli tarihi ve turistik yerlerini gezebilirsin.

Gemi konusuna gelirsek Yevpatorya - Zonguldak arası benden 350 $ aldılar. Gemide konuştuğum Tır şöförlerine göre 200 $ Yolcu + 150 $ motor içinmiş. Bisikleti sormak lazım.

Ancak, fiyattan daha ziyade Cenk Group'un Zonguldak limanında baştan söylediğim 2 dolar eksik ve telafisi için karttan çekmelerini söylememe rağmen, kendisine polis süsü veren şirketin temsilcisi elemanın ve masa başı tipinin yaptığı terbiyesizlik inanılmazdı. Ancak bu terbiyesizliğe Liman görevlisi Türk Polislerinin kendilerinin yapması gereken , mesela Motorun şase numarasının tesbiti gibi, bu tiplerden rica etmeleri sonucu bunları şımartarak sebebiyet verdikleri anlaşılıyor.
Firma ismi Cenk Group. Ancak teslim etmeliyim ki, fiyatı baştan söyleyen İstanbul şirket sorumlusu Filiz hanım, Ukrayna temsilcisi Türkçe bilen ve benim Limandaki Ukrayna gümrüğünden çıkışımda yanımda olarak durumu izah eden Hakim bey ve gemi personelini bu eleştiriden vareste tutmak gerek. Sorun Bu firmanın Zonguldak temsilciliğinde.

Yevpatorya - Zonguldak için daha hesaplı olup vaktinde kalkan gemi acentaları olduğunu sonra öğrendim, internet sitelerinde yazmadığı için: Birlik Ro-Ro ve Ulusoy. Telefon edip öğrenmek lazımmış.

Sonuç olarak, seyahatimi yükleyebildiğim bir adres vereceğim, belki biraz daha faydalı olabilir:

http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15908

Umarım, seneye hayalindeki seyahati gerçekleştirirsin.

Çok teşekkür ederim abi göstermiş olduğun yardım ve ilgiden dolayı.Paylaşmış olduğun linkteki yazını bir solukta okudum.Çok faydalı bilgiler dolu.Hazırlıklarım başladı 10 temmuzda yola çıkıcam umarım beklediğimden daha güzel bir tur olur ve burdan fotoğraflarla güzel bir sunum yaparım.Kafam takılanlar olursa yine rahatsız ederim abi seni teşekkürler

Tekrardan selamlar herkese. Yaklaşık 90-95 gün gibi bir süre kaldı tura çıkmama. bütün eksiklerimi tamamladım sayılır.Konu hala günceldir daha önce o yolda gitmiş birileri varsa tavsiyelerini ve deneyimlerini beklemekteyim.

Ynt: Gürcistan-rusya

Herkese merhaba . Turum için geri sayıma başladım. 16 temmuzda yola çıkıyorum son 20 günüm içimde büyük bi heycan var :smiley: Bütün eksiklerimi tamamladım.Hazırlık aşaması beni benden aldı diyebilirim.Çok zormuş cidden. 7-8 ay boyunca kafamı sırf bu işe yordum.En yakın zamanda malzeme listemi fotoğraflı olarak paylaşırım.

evet arkadaşlar gün geldi çattı 17 sinde İzmirden hopaya 23 saatlik otobüs yolculuğundan sonra turum başlıyor.bir sorun olmassa 19 u yola çıkıp aynı gün batuma ulaşmayı planlıyorum ve devamı rotamda belirttiğim gibi.aşşağıda malzeme listemin fotoğrafı hepsi burda mevcut değil.fotoğrafa sığmadı :smiley:

Mat - 5 mevsim çadır- uyku tulumu -4 adet iç lastik-Bagaj ipleri- yedek fren telleri ve kablosu - şapka - 500gb hdd - kask - gidon çantası- pompa - 3 adet yama takımı 48lik- tornovidalar- 2 adet eldiven - water proof poşet - 500ml katalanabilir suluk - yağmurluk - seyahet havlusu çabuk kuryandan - gözlük - biber gazı - av bıçağı- rüzgar maskesi -kar maskesi - buff - kas gevşetici -ağrı kesici-ateş düşürücü- ilk yardım çantası - alimunyum destekli bant - alyan takımı - yürüyüş ayakkabısı - spd ayakkabı - yedek spd kalleri - pilli ceptelefonu şarj ünitesi -yedek somunlar ,vidalar - 2 adet tayt - 3 adet bisiklet tshirtü - kilit - arka ışık - polar- kamp ocağı - yedek kampocağı kartuju - kamp yemek seti - tırnak makası - traş makinası - gopro kamera- yedek dış lastik- ve son olarak haritalar... malezeme listem sanırım bukadar. eksik gözüken hayati birşey dikkatinizi çekerse uyarılarınızı bekliyorum.herkese bol pedallı günler..görüşmek üzere ;)

IMG_20130715_202953.jpg

merhaba herkese.Tek başıma çıktığım Turumu tam 1 ayda tamamladım.Malesef zaman sıkıntım yüzünden Ukraynaya geçemedim.Rusyanın Krasnodar kentine kadar gidip ordan trenle Moskovaya ordanda uçakla ülkeme döndüm.öncelikli Tito Santana üye adlı abime teşekkür etmek isterim daha bu turu kafamda planlarken ilk irtibata geçtiğim,ilk yardımları aldığım kişi kendisidir.Benim cesaret kazanma konusunda kendisinin büyük payı oldu.Kazbeg dağı fotoğraflarını görünce ben buraya gidicem dedim ve başardım.Kendisine çok teşekkür ederim..Bisikletimle Hopa-Batum-Poti-Senaki-Kutaisi-Zestafoni-Kashuri-Gori-Tiflis-Stepantsminda-Vladikavkaz-Terek-Nalchik-Baksan-Pytagorsk-Nevinnmoyssk-Labinsk-Maykop-Krasnodar a kadar gittim daha sonra Moskovaya kadar trenle gittim ve turumu tamamladım.Toplamda bisikletimle Gürcistan etabı 650 km Rusya etabıda 770km ile toplamda 1420 km olarak tamamlamayı başardım.Toplamda 18 gün bisiklet üzerindeydim 11 gün off günüm oldu.Çok fazla fotoğraf ve video çektim.Birkaç fotoğraf paylaşımı yapmak isterim..

sarp a doğru giderken

fyhc9y.jpg

2ly1jpj.jpg

2j0bgvm.jpg

Batumda 2 gün kaldım sonra yola çıktım tiflise 390km var ama ben uzun yolu kullanıp poti üzerinden gidicem benim için 460km var tiflise
30lkjrt.jpg

6zu1za.jpg

mm95cn.jpg

35bt8pg.jpg

2nlzk43.jpg

ilk gün kilisenin bahçesinde çadır kuruyorum
6fyxy0.jpg

2lm6zcm.jpg

55mdnb.jpg

tiflis..

2afzwpv.jpg

artık kazbeg -rus sınırına doğru hareket zamanı
23h93yp.jpg

2i9h8io.jpg

97vafa.jpg

Dağlarda tam 5 gün geçirdim..Harika ve unutulmaz zamanlardı..

20thumh.jpg

1zgf31w.jpg

15xsoit.jpg

2dkj0bl.jpg

sonunda Rusya ya giriş yapıyorum.

166cc47.jpg

33ayo0p.jpg

1h5w1f.jpg

Krasnodara doğru pedallarken..
6h7oea.jpg

Elimde birsürü resim var daha sonra zamanla upload ederim.Şmdilik herkese sevgiler saygılar

IMG_20130719_070847.jpg

Sevgili Alper,

Tebrik ederim harika bir rota yapmışsın, bu başlığı burada bisiklet seven arkadaşlara gösterdim hayran kaldılar.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Diğer fotolarını da bekliyorum.

Bu ara da ben de bir-iki saate yola çıkıyorum. Bu yaz hedefim Baykal gölü idi aslında ama iki aydır hava durumunu takip ediyorum Sibirya tamamen yağmurlu idi. Şimdi orası açtı ama hem sıcaklık düşmeye başladı hem de Kafkasya'yı tamamen yağmur bastı.
Bakalım yol nereye kadar götürecek.

Tekrar tebrik ederim, görüşmek dileğiyle.

Tito Santana' Alıntı:
Sevgili Alper,

Tebrik ederim harika bir rota yapmışsın, bu başlığı burada bisiklet seven arkadaşlara gösterdim hayran kaldılar.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Diğer fotolarını da bekliyorum.

Bu ara da ben de bir-iki saate yola çıkıyorum. Bu yaz hedefim Baykal gölü idi aslında ama iki aydır hava durumunu takip ediyorum Sibirya tamamen yağmurlu idi. Şimdi orası açtı ama hem sıcaklık düşmeye başladı hem de Kafkasya'yı tamamen yağmur bastı.
Bakalım yol nereye kadar götürecek.

Tekrar tebrik ederim, görüşmek dileğiyle.

Herşey için teşekkürler abi. Yeni baykal gölü tur planınızı yazınca çok heycanlandım :smiley: çünkü abi Rusya'dan döndüğüm gün direk seneye yaz tur planımı kafama koydum. Moskova'ya uçakla gidip Moskova'dan trans sibirya ya binip moğalistanda inip bisikletimle moğalistana, baykal gölü, Kazakistan turu yapmayı planlıyorum daha sadece bir fikir Rota çizmedim. Ama siz daha iyi bilirsinizki bu işlere aylar önceden planlamak gerekiyo. Tıpkı rusya turumu 11 ay önce planladığım gibi :smiley: umarım benim gitmek istediğim yerlerden geçersin abi ve benim rotama 2.kez ışık olursun. Sabırsızlıkla haberlerini bekliycem. İyi yolculuklar abi kendine çok dikkat et

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri