Selam Alper123,
Yol boyunca yatak ve yemek giderlerim fazla tutmadı. Motosikletle tempolu giderek:
Gürcistan 1 gece: 20 Lari, yaklaşık 22 lira.
Rusya: 2 gece: 1 gece misafirlik, 1 gece 2.000 ruble, yaklaşık 57 $.
Ukrayna: Yol kenarında motel bulamadığım/göremediğim için yatmadan devamlı sürüş yaparak Kırım/Bahçesaray'a ulaştım.
Bahçesaray'ın Eski saray (Han saray) denilen ve 2 no'lu dolmuşla gidilen bölgesindeki Dilara hanım otelini (Gecelik 15 dolar) ve abisinin işlettiği Musafir Cafe'yi öneririm. Yanlız gitmeden önce rezervasyon yaptır, Eylül ayında bile sadece 7 kişilik büyük oda boştu.Neyse başka kimse gelmedi, 6 gün tek başıma kaldım.
Kadın Türkçe, İngilizce, Rusca, Kırım Türkçesi filan rahatça konuşuyor. Kocası Rıza da Türkçe biliyor ve kafa dengi.
Siteleri üzerinden veya telefonla irtibat kurabilirsin:
http://bahchisaray.net/tr/node
Yukardaki sayfada "Kredi kartı çözümümüz şu an bulunmuyor" dese de kardeş kuruluş olan Musafir Cafe'de (Lokanta) hem yeme içme hem de otel ücretlerini Kart ile ödemek mümkün. Ben öyle yaptım, ekstre de geldi (TCZB), Yüzde çeyrek gibi çok çok az bir masraf almış banka.
Orada yer bulamazsan, Eski Sarayın 100 mt.lik çarşısındaki ve turistlerin akın akın geldiği caminin önünde öğleden sonra duran Zeynep (Zennure) hanım var. O da Türkçe ve Rusca biliyor. Telefonu: 0952248688.
Burayı üs olarak kullanıp ve bisikletini güvenle otele bırakarak, Lisan bildiğin için çarşıdaki dolmuşlarla (2,5 grivna) bahçesaray merkeze inebilir oradan da Simperefol: 32 km, Sevastopol: 40 km, Yalta: 60 km, Saky: 60 km, Yevpatorya: 90 km. gibi Kırım'ın önemli tarihi ve turistik yerlerini gezebilirsin.
Gemi konusuna gelirsek Yevpatorya - Zonguldak arası benden 350 $ aldılar. Gemide konuştuğum Tır şöförlerine göre 200 $ Yolcu + 150 $ motor içinmiş. Bisikleti sormak lazım.
Ancak, fiyattan daha ziyade Cenk Group'un Zonguldak limanında baştan söylediğim 2 dolar eksik ve telafisi için karttan çekmelerini söylememe rağmen, kendisine polis süsü veren şirketin temsilcisi elemanın ve masa başı tipinin yaptığı terbiyesizlik inanılmazdı. Ancak bu terbiyesizliğe Liman görevlisi Türk Polislerinin kendilerinin yapması gereken , mesela Motorun şase numarasının tesbiti gibi, bu tiplerden rica etmeleri sonucu bunları şımartarak sebebiyet verdikleri anlaşılıyor.
Firma ismi Cenk Group. Ancak teslim etmeliyim ki, fiyatı baştan söyleyen İstanbul şirket sorumlusu Filiz hanım, Ukrayna temsilcisi Türkçe bilen ve benim Limandaki Ukrayna gümrüğünden çıkışımda yanımda olarak durumu izah eden Hakim bey ve gemi personelini bu eleştiriden vareste tutmak gerek. Sorun Bu firmanın Zonguldak temsilciliğinde.
Yevpatorya - Zonguldak için daha hesaplı olup vaktinde kalkan gemi acentaları olduğunu sonra öğrendim, internet sitelerinde yazmadığı için: Birlik Ro-Ro ve Ulusoy. Telefon edip öğrenmek lazımmış.
Sonuç olarak, seyahatimi yükleyebildiğim bir adres vereceğim, belki biraz daha faydalı olabilir:
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15908
Umarım, seneye hayalindeki seyahati gerçekleştirirsin.