Gürcistan-Rusya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alper123 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,664
Ynt: Gürcistan-rusya

Sevgili Alper, tekrar merhabalar..

Ne yazık ki Baykal rotasını gerçekleştiremeden Giresuna kadar çıkıp geri döndüm:
Önemli sebep, Rotamın mesafesini maalesef son akşam öğrenebildim: Gürcistan/Rusya sınırından itibaren gidiş geliş 14.000 Km. Günde 500 km. yol gidilse 28 gün tutar, vize 30 gün zaten.

Sibirya'da hergün 500 km. yol gitmek, hem de bir kelime Rusca bilmeden, ikide bir dur diyecek Sibirya Polislerinden fırsat bulmak, her yol tabelasında durup Rusca kitabını çıkarıp bakmak..
Akşamları yatacak bir otel bulmak.
Hatta o uzun mesafelerde benzin bulmak.
Kafkasya yağmuru ve Eylül'de akşam/gece Sibirya'da hava sıcaklığının düşmesi..

Pes ettim ve Giresun'dan Batı Karadeniz'e gaz açtım.

"Russian Travel Guide" kanalı yarım saatlerde bir Rusya hava durumunu verir.
Haziran başından beri takip ediyordum, Sıcaklık 25-30 arası orada sorun yok ama güzergah sürekli gök gürültülü sağnak yağışlı idi.

Şöyle harita'da göstermek gerekirse: Koyu kahverengi olan, Gürcistan Rusya sınırından sonraki rota.
Kırmızı kareye aldığım aldığım şehir olan Oufa'dan sonra tüm güzergah yağmurlu idi.
Bekledim, Ağustos'un son haftasında nihayet Oufa-Irkuts arasında güneş parladı ama bu seferde ısı gündüz 20 derecelere düştü ve aynı anda Kafkasya'yı yağmur bastı.

zmhy0y.gif

Dolayısıyla tek vize ile Baykal'a motorla gidip dönmek imkansıza yakın olduğu için vazgeçtim.

Aslında tek çözüm, yola çıkmadan önce Moğolistan vizesi de alıp oraya girdi çıktı yapıp Rusya vizesini 2 aya çıkarmak ve rahatça gidip gelmekmiş ama bu durumda da Eylül sonu ve hatta Ekim ortalarını bulup Sibirya soğuğuna yakalanmak, kışı oralarda geçirmek ve bir dolu ceza yemek de olası imiş.
Hatta şimdi RTG kanalından 15:30 hava durumuna tekra baktım, Novosibirsk filan geniş bir bölgede hava sıcaklığı 20'nin altına, hatta çoğu yerde 14 dereceye kadar düşmüş..

Neyse, kısmetse seneye yağmuru göze alıp daha erken bir tarihte Moğol vizesiyle birlikte tekrar bakarız artık..

Sonuçta, daha seyahatin ilk günün gecesi Kayseri/Pınarbaşı dolaylarında yediğim radar cezasından ve Trafik polisinin: "1 Nisan'dan sonra günlük 5 saat olan radar süremiz 14 saate yükseltildi, artık her il ve ilçe girişinde gece/gündüz radar kontrolü var" uyarısından sonra 4 gün içerisinde yaklaşık 2.250 km hızlandırılmış Karadeniz turumda 80 km/h sürat kuralına uyacağım diye ızdırap haline gelen yolculuktan elimde Batı iç Karadeniz'de çektiğim 1-2 foto kaldı :

qz4okw.gif

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri