Gürcistan hakkında sorular.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aktemur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,111

aktemur

Yeni Üye
Gürcistan hakkında sorular.
1-Gürcistan da güvenlik sorunu var diyorlar ama kesinlikle dağda bile kaldım güvenlik sıkıntısı yaşamadım.güvenlik sıkıntısı olmayan bir yerde neden güvenlik sıkıntısı var diyorlar?hep kötü anlattılar bize.rus bölgesi nasıldır?
2-gürcistan güneyosetya veya abazya üzeri rusya düşünüyorum orada güvenlik sıkıntısı var mı?rusya ya türkiyeden vize istemiyormuş.rahatlıkla arabayla gezebilir miyim?ehliyet ve tripting falan istemez değil mi?gürcistan istemiyor da.
abazya ile ilgili türk gümrüğünde bir şey okudum.abazyadan gürcistana gelirseniz para cezası ve hapis alabilirmişiz diye bir not vardı ne kadar doğru?bana mantıksız geldi de.
3-ermenistanda ve azerbaycanda gümrükten vize alınabiliyormuş?ermenistan için vize alınıyor diyen var.azerbaycan için konsolosluktan alırsınız diyorlar? nahcivanda gümrükten veriliyormuş vize.nahcivan türk konsoloslugu yazmış da.ben gürcistan üzeri azerbaycan düşünüyorum.
kulaktan dolma şeyler yazmayın lütfen.GÜRCİSTAN'DA KESİNLİKLE GÜVENLİK SIKINTISI YOK.ayrıca türkiye ye göre de güzel.lütfen bu ülkelere ziyaret edenlere yorum yapabilir mi?

Etiketler
Ynt: Gürcistan hakkında sorular.

Güvenlik sıkıntısı dediğiniz şey her allahın günü olmaz. Oldu mu da başınız sağlam belaya girer. Bahsettiğiniz ülke şu an savaşta değil ne diye her gün güvenlik sıkıntısı olsun.

Merhabalar . İran gezimden önce 1 haftalık bir Gürcistan gezim oldu. Yanımda fotoğraf makinesi olmadığından ve notlar kuru kalacağından yazmadım. keşke yazsaymışım.

Sizin sorularınıza detaylı bilgi verebilirim. konuya hakimim.

Gürcistan'da güvenlik sorunu yoktur. Kesinlikle yoktur. Güvenlik sorunu dediğiniz şet terörizm yada savaş ise böyle bir güvenlik sorunu yaşamazsınız. Gelelim Abazya ve Güney osetya durumuna.

Bir gürcüstan haritası alırsanız . (Gürcülerin hazırladığı) bu bölgeleri Gürcistan toprağı olarak gösterir ve üzerinde "Bu harita hazırlandığında bu topraklar merkezi hükümet kontrolünde değildi" diye bir ibare vardır. Ben gezimde Abazya ya giriş yapmak istedim ama başaramadım. Sebebi gitmeden önce vize işlemlerini dikkatli okumadığımdan. Abazya'nın vize verme şekli herhangi bir yerde elçiliği olmadığından internet üzerinden. http://www.mfaabkhazia.net/tr/visa zaten 4 dil mevcut biri Türkçe

Bu site üzerinden İndireceğiniz "Başvuru Formu"nu orda belirtilen adreslere yolluyorsunuz ve 3-5 gün içinde cevap bekliyorsunuz. Onlar size cevabı yolluyorlar ve bu cevabı baskı yapmanız gerekiyor.
Elinizdeki bu belge ile Zugdidi'den geçerek Abazya sınırına gidiyorsunuz. (Ben kağıtlar ile ilgili işleri sınırda yapıyorlar zanetmiştim geçemedim.) burda bu kağıtlar sayesinde vizeniz olduğunu kanıtlıyor ve ülkeye giriş yapıyorsunuz.

Burada bir detay var eğer Batumdaki Türk konsolosluğuna sorarsanız Abazyaya Türk vatandaşının girişi olmadığını söylerler. Bu bilgi doğru değil. aslı söyledir. Türkiye vatandaşlarına derki. Benim tanımadığım bir ülkeye gidersen ve orda herhangi bir sorun yaşarsan (Pasaposrt çalınması gözaltı vb.) Sana yardım edemeye bilirim çunku bu ülke ile ilişkim yok. Meyalindeki sözü konsolosluk oraya giriş yapamazsınız şeklinde yorumlamaktadır.

Dönelim asıl konumuza. Kapıya gitmedim ve geçmedim Fakat Zugdidi de bir sonraki gezim için topladığım bilgilere göre, sanırsam Abazya senin pasaportuna bir damga vurmuyor/vuramıyor . Sadece elindeki kağıtlar ülke vizesi için yeterli. Sınırdan sana denen direk Sohum'a git ordaki dış işleri bölümünden vize bedelini öde ve kağıtları onaylat. Verdiğim web sitesindede görüldüğü gibi bir den fazla vize tipi var. Eğer yolculuğunuz tekrar aynı yoldan geri dönmek üzere planlandıysa emin olmamakla birlikte Çok girişli vizeye ihtiyaç duyacağınız buda 40$.

Gelelim araç meselesine bu konuda verdiğim sitede bilgi arayın. Yada başvuru formunu yollıyacağınız yere bilgi sorun . İletişim ingilizce olmalı galiba. Benim Fikrim geçebilirsiniz. Ben Ağustos 15 ten sonra bir gezi planlıyorum kendi aracım ile. Ruhsat sahibinin arabada olmasıda gerekiyor. veya noter vekaletnamesi.

Osetya kısmı hakkında hiç fikrim yok ama Osetya civarına kadar gitmişken Kazbegi sınır kapısından direk Gürcüstandan Rusyaya geçişi de araştırabilirsiniz. Sanırım Gürcü vatandaşlarına kapalı ama Ruslar Gürcüstana geliyorlar. Yanabcılarda geçebiliyor diye duydum. bu bilgiler güvenilir değil.

Para cezası hapis ile ilgili hiçbir şey duymadım asılsız olduğunu düşünüyorum.

Ermenistan a 1-2 saat bekleyerek kara yolu sınır kapılarında vize alabilirsiniz 40$ diye duymuştum. GezenBilir sayfalarında bu bilgi olmalı diye düşünmekteyim.

Azerbaycan ise Türkiyedeki konsoloslukları Bakü haydar aliyev havaalanı ve nahcivan sınır kapısı dışında hiç bir yerde vize vermiyor. Kars konsolosluğu 2 gün bekletiyor. Birde Tebriz Tiflis gibi Azerbaycanın diğer temsilciliklerinden alınabilir. Tebrz'e gittiğimde sordum 3 gün beklemek gerektiğini söylediler.

Nahcivandan alınan vize ise tek giriş lik ve bu vize kara yolu ile seyehat eden bizlerin işine yaramıyor. Nahçivan sınırlarından çıkınca vize geçersiz oluyor ve Bakuye gitmek mumkun olmuyor.

Umarım aktemur ve bundan sonra bu yöreye gezi planlayanlara yardımcı olabilecek bilgiler içeriyordur.

Saygılarımla

uyku_hapi

çok tşk ederim.
abazyanın da acara gibi serbest girilen bir özerk olduğunu düşünmüştüm.sanırım osetya ve abazya için vize alınması gerekiyor.sanırım kağıtları gönderdikten sonra yanıt geldiği zaman kağıtlarla birlikte Sohum'daki abazya başkonsolosluğuna gidip vizeyi öyle alıyoruz sanırım.doğru di mi?çok ama çok zorlukları olan bir vize!
ben ardahan'da oturuyorum da.kendi aracım var.geldiğin zaman beraber geçer miyiz abazya bölgesine oradan da rusya'ya 1-2 kalmak gezmek için.ne dersin?
işi bilen biriyle sorun yaşamayacağımı düşünüyorum arkadaşım!

Merhabalar Posof yerine Sarp'tan giriş yaparsanız Artvin'den geçerken bir çayımı içersiniz sohbet ederiz. Abazya Rusya için tarihlerimizin uyacağını sanmıyorum.
Dediğim gibi tanışmak güzel olur saygılarımla

uyku_hapi

abhazya ve oradan adıgey cumhuriyeti sochi kenti var orada güvenlik sıkıntısı mevcut mu?
adigey rusya fedarasyonunun olduğu için vize var mı?rusya ile vize kalkmıştı ya ?sochi rusya nın mıydı adıgey cumhuriyetinin miydi?

temmuz ayında arabamla tüm balkanları dolastım,ipsala sınır kapısındaki turing de 430 tl verdim yeşil sigorta,uluslararası ehliyet vs tamamladım,yeşil pasaportum da var sınır kapılarını 2 dakikada arabadan bile inmeden geçtim.burada yazdıklarınızı okuyorum ve hayretler içinde kalıyorum hani gürcistana vizesiz,pasaportsuz hatta kimlkle bile girilebiliyordu?karadeniz turundan sonra sarp sınır kapısından gürcistanı da gezmek istiyorduk,vaz mı geçelim şimdi?

Bence vaz geçmeyin. Verilen bilgilerin bir çoğu Gürcüstan'ın Abhazya bölgesi içindir. Gürcüstan a giriş 2 dakika sürer yeşil pasaport gerekmez ayrıca turing de gerekmez. Ancak Pasaportsuz geçis kısmı mümkün değil. Abazya hariç heryere güzel geziler düzenleyebilir Kazbegi sınır kapısından Rusya'ya geçebilirsiniz.

aktemur bey;
güvenlik sıkıntısı yok ama.... başın belaya girdi mi sağlam ceza alırsın söyliyim. seni kimse kurtaramaz hapise girersen. Türk vatandaşı olman büyük bir ayrıcalık ama yine de dikkatli olmanı kanunsuz birşyeler yapmamanı öneririm. Bir de GÜRCİSTAN KESİNLİKLE TÜRKİYE'DEN GÜZEL DEĞİL. Önerim Tiflis ve RF gezisi

Fatih Bey Merhaba, Gürcistan'a vizesiz gidilebiliyor.Ülkede kalınan süre içinde yerel makamlardan herhangi bir oturma izni alınması gerekiyor mu?Eski Sovyetler Birliği Ülkelerinde, vizeden başka, ülkeye girildiğinde üç gün içinde Polise gidip kaldığınız adresi bildirmeniz gerekiyor.Ülkeden çıkış yaparken de çıkış vizesi alınması gerekiyor.

Benim şuandaki son bilgim ülkeye 3 aylığına kimlik belgenle giriş yapabileceğin. Bu şuan (yılbaşı civarı) yürürlüğe girdi. Turist olarak geliyorsan ve bu süreyi aşmayacaksan başka belge istenmiyor diye biliyorum.

evet tc kimliği ile giriş yapsan dahi ülkede sorunsuz 90 gün kalabiliyorsun.. adres belirtme filanda yok.. üstünde gümrükten verilen geçici pasaport olsun yeter..

İyi günler
18 yaşından büyük olmak şartıyla yazmışsınız
Anne babalarının yanındaki 18 yaşından küçük cocuklar için geçiş izni nasıl oluyor
Saygılar
Batuhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR