akhan3461' Alıntı:RUSYA ya gecişte sınırda bir sigorta yapıyorlar uluslararası sigorta gerekmiyor yapsanızda gecersiz
daryal (VERNİKY LARS) sınır kapısı acık bu sınır kafkas daglarının icinden geciyor yanılmıyorsan 2400m rakımdan gecililyor kışın belki kardan yolda sorun vardır
onun haricinde sorun olmaz birde sınır gündüz acık akşam ve gece kapalı
gürcüler sorarsanız onlar icin kapalıdır!!' şöyleki kazbek ile vladikavkaz arası 40-50 km dir bir gürcü rusya ya gecmek icin tiflise (120km) isvicre konsolosluguna gidecek
orada rusya vizesi icin başvuracak prosedür ve evraklardan sonra red cevabı alacaktır
onun icin sınır gürcülere kapalıdır bu yolu en fazla kullananlar ermenilerdir zaten rusyayla tek karayoludur ermeniler azeri yolunu kullanamıyorlar
akhan3461' Alıntı:ben arabayla gectim size kim gecemezsiniz dedi
samsun novorosky roro gecişi var ama tırlar dışında tavsiye edilmiyor galiba hem pahalı hemde gümrük bazen günü aşan beklemeler olabiliyormuş
daryal sınırından başka alternatif azerbeycan üzeridir ancak sınırda azeri vizesi verilmiyor mutlaka konsoloslukdan alınmalı bakü üzerinden kuzeye derbent gecişinden dagıstan cecenistan inguşetya güney osetya kaberdinbalkar strapol cerkeksya yapabilirsiniz
ersanayaz' Alıntı:her kafadan farklı ses çıkıyor.
birçok kişiye sordum abhazya kapısı kimisi açık diyor kimi kapalı diyor.
geri dönüldüğünde abhazya kaşesiye gürcüye geri dönüldüğün para ve hapis cezası diyenler var.türk kapısında da bu yazıyor.ama abhaz kapısı açıksa geri döndüğünde abhazya vizesi illaki olacak.en iyisi bölgeyi bilen hukuktan anlayan bir gürcüye sormak.
2. plan yazları soci üzerinden 400 dollar verip arabayı vapura bindirmek.trabzona.
yahut kuzey osetya ya da azerbaycan üzerinden dağıstan tarafına gitmek daha mantıklı.
Afganistan ırak ın daha güvensiz bir yer olduğunu düşünüyorum.ayrıca ırak kültürüyle rus kültürünün güzelliği bir olur mu?
ayrıca bu gezi için her şeyi gözönünde bulundurarak iran triptiğini yaptırarak geri dönüşte sorun yaşamamak için azeri iran yolunu kullanmak mantıklı olur.
KISACASI BİR AVRUPA GEZİSİNDEN ÇOK MALİYETLİ BİR GEZİ.
evet ama standarta bağlamışlar.azeri polisleri bu konuda 1 numara imiş.rayicide belirlemişler.her çevirme 5 manat imişfatih7197' Alıntı:azerbeycan'da yolda çok sık rüşvet alındığı söyleniyor.
toful' Alıntı:evet ama standarta bağlamışlar.azeri polisleri bu konuda 1 numara imiş.rayicide belirlemişler.her çevirme 5 manat imiş