Günün Parçası :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lizz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 383
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,688

Etiketler

Ynt: Günün Parçası :smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Nida Ateş'i dinliyorum; Payton geldi meyhaneye dayandı, Bilecik/Gölpazarı türküsü.Münevver Hanım ve Abdullah Gündüz'e ait.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Niyazi Bey, çok teşekkür ederim; kulağımın pası silindi. :smiley: Bildiğim ama bir süredir ihmal ettiğim bir türkü bu; boş da dinlenmez bu ama!... :D

Bilecik, coğrafya olarak Marmara Bölgesi'nde yer alsa da Bilecik, Bolu'ya doğru Ege kültürü görülür. Dikkat edilirse, yöresi belirtilmeden dinlenirse "ne güzel bir Ege türküsü" denileceği çok açık... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=KxwMrArToik

Bu da, folkethnica tarafından da yorumlanmış, hem de çok güzel yorumlanmış şekli.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=483251717821

Lütfen bu türden güzel türküleri anımsatmayı ve paylaşmayı sürdürün Niyazi Bey... :smiley:

Cavid Sezen

Merhabalar hocam,
Türküleri çok seviyorum, hani 7/24 derlerya işte bende nerdeyse 7/24 türkü dinliyorum desem yalan olmaz.İnanın kitap okuyorken bile bir kulağım türkülerde.
Hocam elden geldiğince "boş dinlememeye" gayret ediyorum.
Elimde çok sayıda kaset var öyle kasetler varki bugün parayla onları bulup alamazlar, bakalım becerip cd haline getirebilirsem çok iyi olacak.Malum şimdiki araçlarda kaset çalabilmek mümkün değil kaliteli bir kasetçalar bulup alma niyetindeyim.

Haris Alexiou sever misiniz?

http://www.youtube.com/watch?v=-rPOS4GQD50&feature=related

Cavid Sezen

Bugün ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ŞARŞI'yı dinliyorum,
Evimden Abide ve tüm boğaz çok güzel görünüyor dün Deniz ve Hava Kuvvetlerinin ilk gösterilerini izledim asıl gösteri bugün yine balkonumdan izleyeceğim, akşama fener alyı ve havai fişek gösterisini izleyeceğiz ailece.
Türk Yıldızlarının gösterisini izledim, içim cız etti bu sene bir esikleri vardı şehit pilotumuzun mekanı cennet olsun.

Merhabalar,
Herzamanki gibi türkülerle birlikteyim bu defa türkü adı yazmayacağım, nedeni hepsi birbirinden güzeller.
Bu güzel türküleri bizlere ulaştıranlara sonsuz teşekkürler.
Türkülerle kalın, sağlıka kalın.

Forumun türkü babası Niyazi Bey'e bir Ege (Akhisar) türküsü:

http://www.youtube.com/watch?v=6A4VuzoU36w

Cavid Sezen

Merhaba hocam, o ünvanı bana yakıştırma nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim, fakat bu ünvan bence çok büyük, yinede çok teşekkür ederim.Eğer birgün türkülerin neferi olabilirsem o mutluluk bile bana yeter.
En büyük dileğim ülkemin türkülerini tek tek yöre yöre dinleye bilmek.
Sancak saçlı Saniyem, çok güzel bir türküdür ve her zaman beni alıp başka diyarlara taşıyan türkülerden biridir.
Arkadaşımıza teşekkürler,

Niyazi bey, bu denli mütevazılık bence gereksiz; dediğimde ısrarcıyım... :smiley:

Selamlar.
Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR