Günün Parçası :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lizz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 383
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,770

Etiketler

Ynt: Günün Parçası :smiley:

günün parçası bu olmalı

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/21815/ruhi-su-ankara039nin-tasina-bak

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Ankara'nın taşına bak
Gözlerimin yaşına bak
Biz düşmanı esir ettik
Şu feleğin işine bak
Pek şanlıyız

Ankara'nın taştır yolu
Her tarafı asker dolu
Artık yetiş Kemal Paşa
Kan ağlıyor Anadolu
Pek şanlıyız

Ankara'da şanlı ordu
Her tarafa çadır kurdu
Türk ordusu karşısında
Zalim düşman kaçıyordu

Ankara'dan uçan kuşlar
Aydın yaylasında kışlar
Düşman bize teslim oldu
Kolu nişanlı çavuşlar
Pek şanlıyız

sayın mserdemir günün parçasını doğru bulmuş ve paylaşmışsınız, teşekkürler.

yukarıdaki rezilliği ve terbiyesizliği çanakkalede, sakaryada, afyonda, uşak ve izmirde savaşıp birbirimizi öldürdüğümüz düşman askerinden görmedi gazi paşa. nur içinde yatsın.

chala' Alıntı:
sayın mserdemir günün parçasını doğru bulmuş ve paylaşmışsınız, teşekkürler.

yukarıdaki rezilliği ve terbiyesizliği çanakkalede, sakaryada, afyonda, uşak ve izmirde savaşıp birbirimizi öldürdüğümüz düşman askerinden görmedi gazi paşa. nur içinde yatsın.
Tamamen katılıyorum....

Merhabalar arkadaşlar,
Araştırıp baksınlar bu ve bunlar gibilerinin kaçının dedesi bu toprakları işgal edenlerle işbirliği yaptı, yada kaçının dedeleri bu toprakları savunmak için gazi veya şehit oldular.
Ben söyleyeyim mi? hiç birinin dedeleri bu toprakları savunmak için kılını kıpırtatması sadece düşmanla işbirliği yaptı şimdi onların soyundan gelenler bu işi aynen yapıyorlar.
İşte o GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI olmasaydı belki bizler bu topraklar üzerinde olacaktık fakat çoklarımızın dedesi, babası kim belli olmadığı gibi hangi dinden de olduğumuz belli olmayacaktı.
Eğer bugün bu memlekette ezan sesi var ise ve binlerce camii de beş vakit namaz kılıp özgürce ibadet edebiliyorsa vede o kızlar o okulda dinlerini daha iyi öğrenebilmek inancıyla okuyabiliyorlar ise bunun tek sebebi işte o parmaklarıyla hakaret etmeye çalıştıkları
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI'na borçlu durlar.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,
Araştırıp baksınlar bu ve bunlar gibilerinin kaçının dedesi bu toprakları işgal edenlerle işbirliği yaptı, yada kaçının dedeleri bu toprakları savunmak için gazi veya şehit oldular.
Ben söyleyeyim mi? hiç birinin dedeleri bu toprakları savunmak için kılını kıpırtatması sadece düşmanla işbirliği yaptı şimdi onların soyundan gelenler bu işi aynen yapıyorlar.
İşte o GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI olmasaydı belki bizler bu topraklar üzerinde olacaktık fakat çoklarımızın dedesi, babası kim belli olmadığı gibi hangi dinden de olduğumuz belli olmayacaktı.
Eğer bugün bu memlekette ezan sesi var ise ve binlerce camii de beş vakit namaz kılıp özgürce ibadet edebiliyorsa vede o kızlar o okulda dinlerini daha iyi öğrenebilmek inancıyla okuyabiliyorlar ise bunun tek sebebi işte o parmaklarıyla hakaret etmeye çalıştıkları
Nİyazi abi,ağzına sağlık çok güzel özetlemişsin durumu..

Bizim ilçemizde eski camii isimli bir camii miz vardır, çok eski olmasada hatırı sayılır kadar eski dir.
Baya kalabalıkca bir cemaati vardır, benim babam da bu camii cemaatı arasındakilerdendir, memlekette oldukca bu camii de namazlarını kılar herkesin bir arkadaş ekibi vardır namaz sonrası topluca çay içmek için çay ocaklarına gidilir.
Babamda dahil olmak üzere birçok kişinin yakasında GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün rozeti vardır ve bu kişiler yıllarca bu şekilde ibatetlerini yapmışlardır, daha önceki camii imamı vede müezzini bu bu rozet konusunda hiç bir kimseye hiç birşey söylemediği gibi imada dahi bulunmamıştır.
Birgün yeni atanan imam babamların ekibinden Ömer amca'ya (kendileri çok eski vede iyi bir şoför olup çok kişiyi yetiştirmiştir, o imamdan daha fazla biligisi olduğu söylenir) aynen şöyle demiş, "birdaha bu rozetle camiye gelme, geleceksen bunu yakandan çıkart öyle gel". Tabi Ömer amca olgun adam sesini çıkartmamış bakmışki babam saracak "benim hatırım varsa çıkalım" demiş babamı camiiden çıkartmış.
Fakat babam ters adam benden kocaman bir rozet istedi bemde aldım ve kendisine gönderdim istiyorki imam babama da birşey desin, babam imamı başka yerde yakalamış, aynen şöyle demiş;" bak imam efendi eğer bu rozetteki ve arkadaşları olmasa ilk önce sen imam değil, papaz olurdun, ezan okumayı bilmez çan çalardın, bizim isimlerimiz başka olurdu yani burası camii değil kilise veya benzeri bir yer olurdu eğer öyle değilde bu gün olduğu gibiyse işte bu rozetteki adam ve arkadaşları sayesinde dir.Bence sen dua ederken onları da duana ekle derimde onların hiç birinin senin ve seningibilerin dualarına ihtiyaçları yok, onlar yoktan bir vatan kurdular hemde ne şartlarda."
İmamın işi baya bir büyümüştü il müftülüğüne kadar şikayet konusu olmuştu şimdi nerededir bilmem, belkide terfii edip başka yere gitmiştir.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,

abi ağzına sağlık...

sisdagili61' Alıntı:
sözlerinden hiçbirşey anlamışolsamda kulağa güzel geliyor.
Sanırım komşuluk olsa gerek.

Çok ortak noktamız var Yunanlı ve Rumlarla. Oğlum İngiltere'de; üniversitesinde pek Türk öğrenci yok, en iyi arkadaşları, Yunan, Rum ve Maltalı!.. ;) :smiley:

Sanırım dinlemişsinizdir:

http://www.youtube.com/watch?v=-BOwenyDiWU

Cavid Sezen

"Fight Club filminin unutulmaz soundtracklerinden birisi olan, Pixies adlı grubun en ünlü parçası "Where is my mind"a Yoav grubu çok güzel bir cover yapmış. Amatör birisi de uğraşmış ve bu covera şahane bir klip yapmış, pek çok profesyonel klip bu kadar iyi değil."

Bir yakınımın verdiği yukarıdaki bilgi ve öneri üzerine dinlediğim ilginç bir parça:

http://www.youtube.com/watch?v=I7DXSONJCyc

Cavid Sezen

Sunayıda deli gönül sunayı, Erol Parlak hocadan dinliyorum Orta Anadolu dan Keskin türküsü Bahri İlhan hocanın eşsiz bir eseri.
Türküler dinliyorum, bin sene ömrüm olsada türküleri türkü gibi okuyan kişilerden dinleyebilsem sanırım doymam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR