Ynt: Günün Parçası
Bizim ilçemizde eski camii isimli bir camii miz vardır, çok eski olmasada hatırı sayılır kadar eski dir.
Baya kalabalıkca bir cemaati vardır, benim babam da bu camii cemaatı arasındakilerdendir, memlekette oldukca bu camii de namazlarını kılar herkesin bir arkadaş ekibi vardır namaz sonrası topluca çay içmek için çay ocaklarına gidilir.
Babamda dahil olmak üzere birçok kişinin yakasında GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün rozeti vardır ve bu kişiler yıllarca bu şekilde ibatetlerini yapmışlardır, daha önceki camii imamı vede müezzini bu bu rozet konusunda hiç bir kimseye hiç birşey söylemediği gibi imada dahi bulunmamıştır.
Birgün yeni atanan imam babamların ekibinden Ömer amca'ya (kendileri çok eski vede iyi bir şoför olup çok kişiyi yetiştirmiştir, o imamdan daha fazla biligisi olduğu söylenir) aynen şöyle demiş, "birdaha bu rozetle camiye gelme, geleceksen bunu yakandan çıkart öyle gel". Tabi Ömer amca olgun adam sesini çıkartmamış bakmışki babam saracak "benim hatırım varsa çıkalım" demiş babamı camiiden çıkartmış.
Fakat babam ters adam benden kocaman bir rozet istedi bemde aldım ve kendisine gönderdim istiyorki imam babama da birşey desin, babam imamı başka yerde yakalamış, aynen şöyle demiş;" bak imam efendi eğer bu rozetteki ve arkadaşları olmasa ilk önce sen imam değil, papaz olurdun, ezan okumayı bilmez çan çalardın, bizim isimlerimiz başka olurdu yani burası camii değil kilise veya benzeri bir yer olurdu eğer öyle değilde bu gün olduğu gibiyse işte bu rozetteki adam ve arkadaşları sayesinde dir.Bence sen dua ederken onları da duana ekle derimde onların hiç birinin senin ve seningibilerin dualarına ihtiyaçları yok, onlar yoktan bir vatan kurdular hemde ne şartlarda."
İmamın işi baya bir büyümüştü il müftülüğüne kadar şikayet konusu olmuştu şimdi nerededir bilmem, belkide terfii edip başka yere gitmiştir.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.