Günün Parçası :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lizz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 383
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,779
Ynt: Günün Parçası :smiley:

Şimdiye değin paylaşılanlardan daha değişik bir yapıt gelecek mi acaba diyordum ki, geldi; sağolun Sayın "Assasin".

Bu deyiş; geçen günlerde, bir kanaldaki açık oturumda fon müziği olarak kullanıldı ve çok beğenildi. Batılı sazlar da kullanılmış ve deyiş, çok daha zengin olmuş bence. Anadolu, bir okyanus; bilene, araştırana, gün yüzüne çıkarana ve ders alana... ;)

Deyişin sözleri:

Eşrefoğlu al haberi

Eşrefoğlu al haberi
Bahçe bizde gül bizdedir
Biz de Mevla'nın kuluyuz
Yetmiş iki dil bizdedir

Erlik midir eri yormak
Irak yoldan haber sormak
Cennetteki akan ırmak
Coşkun akan sel bizdedir

Adem vardır cisme semiz
Abdest alır olmaz temiz
Hakk'ı dehleylemek nemiz
Bilcümle vebal bizdedir

Arı vardır uçup gezer
Teni tenden seçip gezer
Canan bizden kaçıp gezer
Arı biziz bal bizdedir

Kimi sofi kimi hacı
Cümlemiz Hakk'a duacı
Resul'ü Ekrem'in tacı
Aba hırka şal bizdedir

Biz erenler gerçeğiyiz
Has bahçenin çiçeğiyiz
Hacı Bektaş köçeğiyiz
Edep erkan yol bizdedir

Kuldur Hasan Dedem kuldur
Manayı söyleyen dildir
Elif Hakk'a doğru yoldur
Cim ararsan dal bizdedir

Cavid Sezen
Not: Kullanıcı adınız da çok ilginç... :smiley:

Etiketler

Nursel' Alıntı:
Bu aralar en sık dinlediğim şarkı :smiley:

Mad World - Gary Jules

http://www.dailymotion.com/video/x17m74_mad-world-gary-jules_music

Nursel Hanım paylaşım için çok teşekkürler..Beğendiğim bir parçaydı ismini bilmesem de...Öğrenmiş oldum.İnsana huzur veren bir parça,dinledikçe daha çok sevdim..

gezmen' Alıntı:
Şimdiye değin paylaşılanlardan daha değişik bir yapıt gelecek mi acaba diyordum ki, geldi; sağolun Sayın "Assasin".

Bu deyiş; geçen günlerde, bir kanaldaki açık oturumda fon müziği olarak kullanıldı ve çok beğenildi. Batılı sazlar da kullanılmış ve deyiş, çok daha zengin olmuş bence. Anadolu, bir okyanus; bilene, araştırana, gün yüzüne çıkarana ve ders alana... ;)

Deyişin sözleri:

Eşrefoğlu al haberi

Eşrefoğlu al haberi
Bahçe bizde gül bizdedir
Biz de Mevla'nın kuluyuz
Yetmiş iki dil bizdedir

Erlik midir eri yormak
Irak yoldan haber sormak
Cennetteki akan ırmak
Coşkun akan sel bizdedir

Adem vardır cisme semiz
Abdest alır olmaz temiz
Hakk'ı dehleylemek nemiz
Bilcümle vebal bizdedir

Arı vardır uçup gezer
Teni tenden seçip gezer
Canan bizden kaçıp gezer
Arı biziz bal bizdedir

Kimi sofi kimi hacı
Cümlemiz Hakk'a duacı
Resul'ü Ekrem'in tacı
Aba hırka şal bizdedir

Biz erenler gerçeğiyiz
Has bahçenin çiçeğiyiz
Hacı Bektaş köçeğiyiz
Edep erkan yol bizdedir

Kuldur Hasan Dedem kuldur
Manayı söyleyen dildir
Elif Hakk'a doğru yoldur
Cim ararsan dal bizdedir

Cavid Sezen
Not: Kullanıcı adınız da çok ilginç... :smiley:
Katılıyorum , batılı sazlar ile armoniyi zenginleştirince ortaya mükemmel ezgiler çıkıyor.300 Spartalı filmindeki fon müzikleri gibi (Tyler Bates imzalıydı yanlış hatırlamıyorsam.)çok etkileyici olabiliyor. Assasin ingilizce suikastçı demek olmakla benim bu anlamıyla işim yok. :D Arapçaya haşhaşin kelimesinden geçmiş olup kendinden geçen vs. anlamlarda kullanılıyormuş zamanında.Aslında forumdaki resimleri görmek için açmıştım yani düşünmeden yazdığım bir isim oldu. :D
Deniz Temizce

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar, ben müzik'te ayırım yapanlardanım.
Sesi değilde görüntüsüyle birşeyler yapmaya çalışanları hiç dinlemem.
Tabi bu arada bağlama ve THM ye hasta derecede tutkuluyum.Bir hayli THM kasetim var bence hepsi arşiv niteliğinde.
THM derkende o türkünün formunu bozup (hani nasıl derler ağzını yaya yaya) okuyanlardan nefret ederim.
Kalın sağlıcakla.
Elbette sadece ses ile akıllarda yer edecek çalışmalar görsek hep etrafımızda ne güzel olur :smiley: Ama reytinge önem verenler çalışmalarını görsel olarak da ilgi çekici hale getirmeye çalışıyorlar..Bu da iyi sonuçta ama ahlaki değerlerimizi zedelemeyecek,negatif örnekler oluşturmayacak görsellikler olursa elbette.. :smiley:

Türkülerle aram çok çok iyi değildir ama bu parçanın ezgi olarak bilmediğim bir tarz olduğunu söyliyemiycem...Farklı bir klip olmuş :smiley: Sözler de güzel..Ezgi de hoş...Cavit Bey ve Assasin,her ikinize de teşekkürler :smiley:

lizz' Alıntı:
Türkülerle aram çok çok iyi değildir ama bu parçanın ezgi olarak bilmediğim bir tarz olduğunu söyliyemiycem...Farklı bir klip olmuş :smiley: Sözler de güzel..Ezgi de hoş...Cavit Bey ve Assasin,her ikinize de teşekkürler :smiley:
Evet parçanın ezgisine özellikle Orta Karadeniz bölgesinin karasal kısmındaki illerimizde rastlanır.Alevi-Bektaşi izler taşır,bağlamaya vuruş tarzı normalden farklıdır ve hem tellere vurarak hem perdelere vurmak suretiyle saptan ses çıkartılır. :smiley:

Assasin' Alıntı:
Alevi-Bektaşi izler taşır,bağlamaya vuruş tarzı normalden farklıdır ve hem tellere vurarak hem perdelere vurmak suretiyle saptan ses çıkartılır. :smiley:

Evet bunu anlamıştım :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=R5Dy5l2GtzY

İzmir'in Kavakları

Yöre:Ödemiş

Çakıcı Efe Ege Bölgesinde halkın dilinde dilden dile efsaneleşen bir kahramandır. Osmanlı’nın son zamanlarında devlet iradesinin iyiden iyiye kaybolduğu yıllarda (1800-1900) halk kendi kahramanlarını, kendi kurtarıcılarını çıkarmıştır. Kimileri bu boşluktan yararlanarak zalimlikler yapmışlar kimileri de adalet dağıtan güçlü yürekli halk kahramanı olmuşlar. Bu devirde Ege Bölgesinde’de Efelik çok meşhurmuş. Çakıcı Efe de İzmir, Denizli, Aydın civarında hüküm sürmüş bir Efe’dir. O zamanlarda yaşadığı bölgede o kadar güçlenmiş ki Osmanlı ile egemen olduğu bölge konusunda resmi anlaşma yolları bile aramıştır. Çakıcı çoğu zaman dağlarda, kimi zamanda halkın yanına inerek zalimi durdurmuş, adalet dağıtmış, zenginden alıp fakir vermiştir. Bu sebeple halkın gönlünde de taht kurmuştur. Cesur hareketleriyle halkın gözüne girmiştir. Kimi zamanda düşmanla işbirliği yaptığı söylentisi çıkmışsa da halk onu hep sevmiş ona yapılan bu türküyle ismi ölümsüzleşmiştir.

Evet bugün sizlere büyük ihtimalle Almanca olduğunu düşündüğüm bir parçayı sunuyorum...Google da sanatçı ve parça hakkında Türkçe bir bilgi bulamadım.Parçanın sözlerine ait hiçbir bilgim de yok..Ama ezgisi çok hoşuma gitti..Aslında birazcık tanıdık gelir gibi oldu.Tarz olarak marşı andırır gibi sanki...

Anton Myburgh---->Boer en Sy Roer

http://youtu.be/A4k5is-1XoU

Assasin' Alıntı:
Evet parçanın ezgisine özellikle Orta Karadeniz bölgesinin karasal kısmındaki illerimizde rastlanır.Alevi-Bektaşi izler taşır,bağlamaya vuruş tarzı normalden farklıdır ve hem tellere vurarak hem perdelere vurmak suretiyle saptan ses çıkartılır. :smiley:

Karacaoğlan'dan devam edeyim bende.
http://www.youtube.com/watch?v=OdYa_XPSKb0&feature=related

lizz' Alıntı:
Evet bugün sizlere büyük ihtimalle Almanca olduğunu düşündüğüm bir parçayı sunuyorum...Google da sanatçı ve parça hakkında Türkçe bir bilgi bulamadım.Parçanın sözlerine ait hiçbir bilgim de yok..Ama ezgisi çok hoşuma gitti..Aslında birazcık tanıdık gelir gibi oldu.Tarz olarak marşı andırır gibi sanki...

Anton Myburgh---->Boer en Sy Roer

http://youtu.be/A4k5is-1XoU

Güzelmiş...........Rusçada olabilir.

madem öyle, yasemin kumral 'ın ilk muhabbet (men onu sevmişem) isimli bir şarkısı var ,süper. çok aradım bulamadım. arşivinde olan , bulan ve paylaşan olursa gerçekten çok hora geçer..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR