Günübirlik Bulgaristan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat18-06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 954

murat18-06

Ana Kamp
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
7
Yer
ankara
Selamlar, decathlonun bulgaristan/stara şehrindeki mağazasından 4 arkadaş (herkes yeşil pasaportlu) arpenaz 4.1 fresh black çadır almak istiyoruz. Türkiye de bu çadır stoklarda bulunmuyor ve güncel fiyatı 7.100 TL. Bulgaristan da ki mağazada ise yaklaşık 5.000 TL ye geliyor (İkinci el sitelerde sıfırından fazla fiyat istiyorlar). Gümrük kanununa göre her bir yolcu için bir çadıra izin veriyorlar ücretsiz ülkeye sokabilmek için.
Ankara'dan stara'ya uzaklık 800 km. Yol parası tek bir çadır ücretinden çıkıyor. Şimdi burada sormak istediğim araçla günü birlik girip çıktığımızda ekstra karavanlardaki gibi sigorta vb. bir ücret ödemek zorunda kalır mıyız? Hesap etmediğimiz başka bir ücret çıkar mı? Gittiğimize değer mi, değmez mi?
Not: Daha önce araç ile yurt dışına çıkmadığımız için konu hakkında çok fazla bir bilgim yoktur.

Arpenaz 41 fresh black
 

Bulgaristan'da geçerli araca uluslararası ı Sigorta (Yeşilkart) yaptırmalısınız. Türkiye'den çıkmadan yaptırırsanız 15 günlük 40-50 Euro arasıdır. Kendi sigortacınız varsa o da yapabilir.
Bulgaristan tarafında yaptırtmanın daha ucuz olduğunu söylüyorlar. Hangi kapıdan çıkacaksanız araştırın.
Kasko sigortanız varsa, Bulgaristan ekletmek faydalı olur.
Yurt dışı çıkış harcı adam başı 150 TL.
Bir çadır almaya gitmişken Burgaz'a uğramamak ayıp olur . Artık 3-5 gün de gezin. Zaten çadır da olacak, kamplar vardır mutlaka .
 

Araç için vinyet (bir cins yol vergisi) şartı var. БГТОЛ adresinden alabilirsiniz. Sağ üst köşedeki açılır menüden Türkçe dahil pek çok dil seçebiliyorsunuz.

Plakanızı girdiğinizde kabul etmiyorsa zorlamayın. Sınırı geçtikten sonra satan yerler var. (Mesai saatleri içinde geçerseniz daha garanti olur.) Benim karavanın plakasını ilk aldığımda kabul etmemişti. Başına 0 ekleyip alabilmiştim. Ama sonra başım derde girdi. Hikayesi karavanımın yapım hikayesinin son sayfalarında var.
 

Uçakla giderken gümrükte sağlık sigortası da istiyorlar. Araçla geçince de istiyorlar mı? Trafik kazası olsa kasko sağlık masraflarını karşılar belirli bir yere kadar ama başka bir durumda sağlık sigortasız çıkmak epey riskli olur sanıyorum. 2019'da kişi başı 15€'ya yapıyorlardı poliçeyi.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,217
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst