Bekir Bey, izninizle küçük bir düzeltme yapıyorum. Kablo çap yerine kesit olması lazım. :TA2RX' Alıntı:Alternatörden çekeceğiniz kablo (mesafeyi de hesaba katarsak) EN AZ 30-35 mm çapta olmalı.
bartek' Alıntı:Peki diyelim hesap kitap bilmiyoruz...telefonu sarj eden akuyu de sarj eder dedik. Ince kabloyla arkadaki akuye ince hat cektik. Ne olur? Bildigim bu cakmak yerinin sigortasi var. Çok akim cekilirse atar. Peki ince kablo aşırı isinirmi sigorta atana kadar? Ise yaramayacagi kesin de..baska ne dert acar?
Çakmak çıkışı yanlış hatırlamıyorsam 15A kapasitede olması lazım. 15A'in üzerinde akım çekerseniz aracın sigorta kutusundaki çakmak sigortası atacaktır.bartek' Alıntı:Peki diyelim hesap kitap bilmiyoruz...telefonu sarj eden akuyu de sarj eder dedik. Ince kabloyla arkadaki akuye ince hat cektik. Ne olur? Bildigim bu cakmak yerinin sigortasi var. Çok akim cekilirse atar. Peki ince kablo aşırı isinirmi sigorta atana kadar? Ise yaramayacagi kesin de..baska ne dert acar?
fsirin' Alıntı:Bekir Bey, izninizle küçük bir düzeltme yapıyorum. Kablo çap yerine kesit olması lazım. :
Rica ederiz Bekir Hocam.TA2RX' Alıntı:Bu ve diğer düzeltmeleriniz için teşekkür ediyorum. Sizinkiler bilimsel, bizimkiler "yuvarlak hesap" rakamlar oldu
Bu arada, "çap" ve "kesit" derken aynı şeyden bahsetmiyor muyuz? Fark nedir? Kafam karıştı.