Güney Rusya Vladikavkaz(Alanya) Nalchik (Balkarya) ve Pyatigorsk Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersanayaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,068
Ynt: Güney Rusya Vladikavkaz(Alanya) Nalchik (Balkarya) ve Pyatigorsk Gezisi

Geziden bir kaç kare
DSC02154.jpg

DSC01971.jpg

DSC01929.jpg

DSC01703.jpg

DSC01740.jpg

DSC01409.jpg

Etiketler

Sevgili ErsanAyaz nikli arkadaşa çok teşekkür ederim.

Yazdığı bilgilere güvenerek Türkiye-Gürcistan-Rusya-Ukrayna güzergahına motosikletle tek başıma gitmeye karar verip bu yolu Ukrayna/Evpatorya-Zonguldak/Türkiye Ro-Ro gemi seferi ile güvenle tamamladım.

500 km.lik gemi yolu hariç 4.200 km.

Biraz dinlenip notlarımı toparladığımda rapor yazacağım.

Selam ve sevgiler.

1.jpg

Tito Santana' Alıntı:
Sevgili ErsanAyaz nikli arkadaşa çok teşekkür ederim.

Yazdığı bilgilere güvenerek Türkiye-Gürcistan-Rusya-Ukrayna güzergahına motosikletle tek başıma gitmeye karar verip bu yolu Ukrayna/Evpatorya-Zonguldak/Türkiye Ro-Ro gemi seferi ile güvenle tamamladım.

500 km.lik gemi yolu hariç 4.200 km.

Biraz dinlenip notlarımı toparladığımda rapor yazacağım.

Selam ve sevgiler.

rica ederim.
ukrayna nasıl?
gitmeyi düşünüyorum da.
rüşvet çok diyenler var?
rüşvet isteyen oldu mu?
rusya'da rüşvet sadece gürcü sınırına yakın yerde istemişlerdi benden.
ukrayna daha mı güvenli değil mi?
ukrayna'da benzin fiyatı nasıl?
ukrayna türkiye vapur fiyatı ne ödedin?
bir ukrayna ve avrupa seyahati düşünüyorum da. onun için sordum

Sn. ersanayaz1,

Ben Ukrayna/Kırım'da Simperefol'a 30km. yakınlıktaki Bahçesaray'da bir oteli hedefleyerek gittim.
Gündüz ve gece hatta ukraynaya girdikten sonra motel bulamayınca sabaha kadar motosiklet kullandım.
Rusya ve Ukrayna'daki trafik tabelaları nedeniyle Gündüz veya gece defalarca yolu şaşırıp insanlardan yardım aldım.
Genel olarak bir güvenlik tehdit algılaması yaşamadım, motor düşmanı köpekler dışında.

Sanırım motosikletin yarattığı bir sempati dolayısıyla gerek sınırlarda gerekse ülke içlerinde polis tarafından hep güleryüzle
karşılandım.
Rusya'da Polis kontrol noktalarında sadece gelen araçlar durduruluyordu. Giderken sadece bir kere polis noktasındaki genel
aramada durduruldum onda da köpek tehdidi yüzünden evrakları çıkaramadan polis yol vermek durumunda kaldı.
Ukrayna'da hiç durdurulmadım.

Ne Rusya'da ne Ukrayna'da hiç açıkca rüşvet isteyen olmadı.Sadece Ukrayna girişindeki son kapı görevlisi Ukrayna'da geçerli olan Motor sigortası sordu ki yoktu zaten. Oysa motosikletin ve benim girişim sigorta sorulmadan yapılmıştı o an için. Amacı sanırım biraz Grivna istemekti ama benden para çıkmayacağını anlayınca yol verdi ki o bile zaten güleryüzlüydü.
Ancak, Ukrayna gümrüklerinden rüşvetsiz geçemediklerinden yakınan çok sayıdaki Türk Tırcı ile dönüş yolunda gemide konuştum.

Polisle sorun yaşamamak için tüm yol boyunca genel trafik akışına dikkat ettim, 100 km sürati aşmadan yol aldım, polis noktalarından durdurma niyetleri olmadığını görsem bile iyice yavaşlıyarak geçtim. Ortalıkta hiç insan olmasada yerleşim birimlerinde hız kesmeye hele yaya geçitlerinde iyice yavaşlamaya dikkat ettim, malum, oralarda önemli bu hususlar.

Benim geldiğim Evpatorya-Zonguldak gemi hattını önermiyorum. 21:00'de araç almaya başlayıp 23:30'da kalkacağı söylenen gemi işini 03:00'de bitirmesine rağmen 27 saat limanda bekledi. Bu arada hiç bir yere gidemedik. Sonuçta saatte 7,9 deniz mili son sürati olduğunu personelden öğrendiğim kağnı hızındaki Ro-Ro gemisi ile 4 güne yaklaşan bir esaretten sonra Zonguldak'a ulaşabildik. Üstelik o nerdeyse dalgasız denizde bir sağa bir sola yatarak.
Ücret olarak, benden motorla beraber 350 Dolar aldılar.
Sen Ukrayna'dan Avrupa'ya geçmek istiyorsan Odesa limanından sefer olmalı.

Ukrayna'da benzin 2,25 - 2,50 TL arasında değişiyor. Rusya'dan girdikten sonra ilk yerleşim yerindeki petrolde bulduğum döviz
bürosunda 1 dolar = 8,8 Grivna iken Kırıma gelince biraz düşerek 8,1 civarında seyrediyordu.
Otel, yeme/içme fiyatlarını Kırım/Bahçesaray'da makul buldum.

Sonuç olarak gittiğim ve turistik bölge olan Ukrayna/Kırım'ı ben güvenli olarak değerlendirdim.

Yardımcı olabildiysem sevinirim.

Tito Santana' Alıntı:
Sn. ersanayaz1,

Ben Ukrayna/Kırım'da Simperefol'a 30km. yakınlıktaki Bahçesaray'da bir oteli hedefleyerek gittim.
Gündüz ve gece hatta ukraynaya girdikten sonra motel bulamayınca sabaha kadar motosiklet kullandım.
Rusya ve Ukrayna'daki trafik tabelaları nedeniyle Gündüz veya gece defalarca yolu şaşırıp insanlardan yardım aldım.
Genel olarak bir güvenlik tehdit algılaması yaşamadım, motor düşmanı köpekler dışında.

Sanırım motosikletin yarattığı bir sempati dolayısıyla gerek sınırlarda gerekse ülke içlerinde polis tarafından hep güleryüzle
karşılandım.
Rusya'da Polis kontrol noktalarında sadece gelen araçlar durduruluyordu. Giderken sadece bir kere polis noktasındaki genel
aramada durduruldum onda da köpek tehdidi yüzünden evrakları çıkaramadan polis yol vermek durumunda kaldı.
Ukrayna'da hiç durdurulmadım.

Ne Rusya'da ne Ukrayna'da hiç açıkca rüşvet isteyen olmadı.Sadece Ukrayna girişindeki son kapı görevlisi Ukrayna'da geçerli olan Motor sigortası sordu ki yoktu zaten. Oysa motosikletin ve benim girişim sigorta sorulmadan yapılmıştı o an için. Amacı sanırım biraz Grivna istemekti ama benden para çıkmayacağını anlayınca yol verdi ki o bile zaten güleryüzlüydü.
Ancak, Ukrayna gümrüklerinden rüşvetsiz geçemediklerinden yakınan çok sayıdaki Türk Tırcı ile dönüş yolunda gemide konuştum.

Polisle sorun yaşamamak için tüm yol boyunca genel trafik akışına dikkat ettim, 100 km sürati aşmadan yol aldım, polis noktalarından durdurma niyetleri olmadığını görsem bile iyice yavaşlıyarak geçtim. Ortalıkta hiç insan olmasada yerleşim birimlerinde hız kesmeye hele yaya geçitlerinde iyice yavaşlamaya dikkat ettim, malum, oralarda önemli bu hususlar.

Benim geldiğim Evpatorya-Zonguldak gemi hattını önermiyorum. 21:00'de araç almaya başlayıp 23:30'da kalkacağı söylenen gemi işini 03:00'de bitirmesine rağmen 27 saat limanda bekledi. Bu arada hiç bir yere gidemedik. Sonuçta saatte 7,9 deniz mili son sürati olduğunu personelden öğrendiğim kağnı hızındaki Ro-Ro gemisi ile 4 güne yaklaşan bir esaretten sonra Zonguldak'a ulaşabildik. Üstelik o nerdeyse dalgasız denizde bir sağa bir sola yatarak.
Ücret olarak, benden motorla beraber 350 Dolar aldılar.
Sen Ukrayna'dan Avrupa'ya geçmek istiyorsan Odesa limanından sefer olmalı.

Ukrayna'da benzin 2,25 - 2,50 TL arasında değişiyor. Rusya'dan girdikten sonra ilk yerleşim yerindeki petrolde bulduğum döviz
bürosunda 1 dolar = 8,8 Grivna iken Kırıma gelince biraz düşerek 8,1 civarında seyrediyordu.
Otel, yeme/içme fiyatlarını Kırım/Bahçesaray'da makul buldum.

Sonuç olarak gittiğim ve turistik bölge olan Ukrayna/Kırım'ı ben güvenli olarak değerlendirdim.

Yardımcı olabildiysem sevinirim.
açıklamalarınız için çok tşk ederim.
Rusya da güleryüzlüdür.Ukrayna da.
Ama insan gitmeden önce o ülkeyi bilmediği için ve konu sovyet ülkeleri olunca korkuya kapılıyor ister istemez.
Bana göre Rusya güvenli.Ayrıca Gürcistan Ermenistan da güvenli.Nahçivan Azerbaycan a gitmiştim ora da güvenli.
Rusya'da İki de bir durduruyorlar ama güvenlik için güzel bir uygulama.
Benim amacım vapur kullanmak değil.
Ukrayna Üzerinden Polonya yapıp Almanya'ya kadar ilerleyip
Dönüşü de viyana yapıp ukrayna ve rusya benzin ucuz olduğu için bu geziyi tamamlamak.
gezginleri seviyorum.

Tolga Bey (ersanayaz) merhaba,

Oralarda sanırım LPG kullandınız. Deponuzda veya gaz regülatörünüzde sonradan herhangi bir sorun çıktı mı?

Ben birkaç defa Gürcistana Sarp sınır kapısından çıkarak gitmiştim. İlk zamanlar doğru dürüst LPG satan yer yoktu. Aldığım LPG ler daha sonra bana arıza olarak geri dönmüştü. İstasyonların tankları çok kirliymiş. depoma bir miktar da yağlı maddeler doldurmuşlardı. O da gidip regülatörü ve gaz enjektörlerini tıkamıştı.

Daha sonraları yeni tanklı yerler açılınca oralardan almaya başlamıştım da kurtardım.

Sizde durum nasıl? özellikle Tiflisten dönüp sınıra giderken tavsiye edebileceğiniz temiz istasyonlar var mı? ve Rusya da durum nasıl?

Bilgiler çok yararlı , çok teşekkürler hepsi için , o bölgeye gitmeyi düşünenler için önyargıları kırıp baya bir güven veriyorsunuz .
Benimde yazın kendi şahsi arabamla ; Gurcistan-ermenistan-Azerbaycan ve Baku den kuzeye Derbent-Mahackale-Grozny-Vladikavkaz ve Kazbeq den tekrar Gurcıstan ve Türkiye dönüş planım var . Sadece Mahackale-Grozny bölgesinde bi güvenlik sıkıntısı olurmu acaba diye biraz kuşkularım var , o bölgeyle ilgilide bilgisi olan acıklama yaparsa biraz sevinirim .

Tekrar tesekkurler

Bir ikikere Rusyaya gitdiyseniz siz orda olan kurallari bilemezseniz. Polise,rusvete gelince,guya rus polisinin Azerbaycan polisinden iyi oldugunu,ermenilerin azerbaycanlilardan iyi oldugunu gostermeye calisan bazi arkadaslarimiza soylemek istiyorum ki nereye gidersenizse gidin rusvet vardir. Sizde Turkiyede oldugu gibi. Rusyadada tanimadin kisini yol tarif etmelerine gelince siz o yol tariflerinin sonunun nerde bitdigini bilseniz korkudan ..... neyseki hicde iyi seyler olmuyor. Bunu ben,yillardir Rusyada yasayan ve Gurcustanda ,Turkiye Kazakistan,Iran,Moldovya ve bir cok ulkelerde en az 4-5 ay yasayan biri olarak soyluyorum. Ve rusvete sizdede cok. Sahsen ben orda yasadigim surede rusvet vermesem bile arkadaslarimin rusvet verdiklerini,daha dogrusu onlardan nasil rusvet istendigine cok tanik oldum.

rasulov' Alıntı:
Bir ikikere Rusyaya gitdiyseniz siz orda olan kurallari bilemezseniz. Polise,rusvete gelince,guya rus polisinin Azerbaycan polisinden iyi oldugunu,ermeni serefsizlerinin azerbaycanlilardan iyi oldugunu gostermeye calisan bazi arkadaslarimiza soylemek istiyorum ki nereye gidersenizse gidin rusvet vardir. Sizde Turkiyede oldugu gibi. Rusyadada tanimadin kisini yol tarif etmelerine gelince siz o yol tariflerinin sonunun nerde bitdigini bilseniz korkudan ..... neyseki hicde iyi seyler olmuyor. Bunu ben,yillardir Rusyada yasayan ve Gurcustanda ,Turkiye Kazakistan,Iran,Moldovya ve bir cok ulkelerde en az 4-5 ay yasayan biri olarak soyluyorum. Ve rusvete sizdede cok. Sahsen ben orda yasadigim surede rusvet vermesem bile arkadaslarimin rusvet verdiklerini,daha dogrusu onlardan nasil rusvet istendigine cok tanik oldum.Sahsen beni sizin polisler kurdlerin beni dovdugunu kordugu halde,20 kisiye karsi tek basima oldugunu gordugu halde mudahile etmeden uzaklasdi. Onun icin birakin bu bos kelimeleri. Oyle konusdunki yukarida sanki Azerbaycan sana dusman kesilmis.
sayin rasulov,
lütfen yorumlarınızda daha saygılı bir uslup kullanmaya dikkat edin. Burada, herkesin düşünce ve duygularına saygımız var ama bunu "kırıp/dökmeden saygı sınırları" içinde yapılmaşı şartı ile. Lütfen, kimseyi yada bir milleti rencide edici yorumlar yapmayın. iyi günler dilerim, reha

Ynt: Güney Rusya Vladikavkaz(alanya) Nalchik (balkarya) Ve Pyatigorsk Gezisi

Sn.Yaşar hoca yolun acık olsun,ne kadar engel varsa kalksın,ne kadar iyi rastlantılar varsa gelip seni bulsun,duacıyım Allaha emanet içince gez,paylaş ve sağlıkla yurduna dön..

Onumdeki engeller kalktı ve gercekten sansliydim. Duaya devam seneye benim icin omska kadar trans sibirya, donuste mogolistan kazakistan ve kirgizistan dileyin lutfen :smiley:

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,590
Kaydolan Son Üyemiz
kadirizmle

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR