Ynt: Güney Rusya Vladikavkaz(Alanya) Nalchik (Balkarya) ve Pyatigorsk Gezisi
çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz. hatta aydınlattınız denebilir.
ersanayaz' Alıntı:1-Gürcistan'a sadece kimlikle geçebiliyorsunuz.Çıkarken 15 tl yurtdışı harcı ödemiyorsunuz.Kontrol edilen otobüsler araçlar bildiği gibi aynı gümrüğe girer çıkar gibi detaylı kontrol ediliyor.Otobüsle ya da kendi aracınızla gidecekseniz uygulanan hiçbir ücret yok.Eğer Rus'a geçerseniz Türkiye'den 15 tl yurtdışı harcı almak zorunda kalabilirsiniz fakat söyle yapabilirsiniz Kimlikle çıkarsınız Pasaportla gürcüye girersiniz.O zaman 15 tl ücret ödemek zorunda kalmazsınız.Böyle durumda az da olsa bazen pasaportla giriş yaparken gürcü tarafı pasaportunuzda damga görmek istiyor ama ben genelde kimlikle çıktım pasaportla girdim gürcüye.Fakat kimlikle girerseniz gürcü'ye gürcü üzerinden başka bir ülkeye geçememe ihtimaliniz olabilir.Gürcistan Kimlikle girildiğinden başka bir ülkeye geçişe izin vermeyebilir.
2-Otobüs olayını tam bilmiyorum fakat Ermeni otobüsleri var sürekli vladikavkaz tarafına çalışan.Tbilisi geldiğiniz zaman o tarafa çalışan Ermeni otobüsleri var.Otogardan onlara binebilirsiniz.Tbilisi otogar'a gelmeniz yeterlidir.
3-Rusya türkiye'ye vize uygulamıyor.Kapıdan girerken migration yani göçmenlik kağıdını doldurup kalış tarihini girdiğiniz tarihten başlatarak yazabilirsiniz.Girişi atıyorum bugün 31 mayı 12- çıkış 31 agust 12 yazınca 3 ay kalabilirsin.Migreyşın istemen yeterli hemen girdiğin yerde. Diğer medikal sanırım araçlar için onu istemene gerek yok.Sen printle gene de yanında dursun.
4-Bana bir özerk bölgeden ziyade eyalet şehir sistemi.Bir gümrükleme yok.Polis girerken çıkarken sadece evraklara bakıp gönderiyor.Yani nalchik istanbulsa vladikavkaz adapazarı gibi yani şehir ikisi de ülke ayrımı yok.
5-Dil sıkıntısı olmadığı sürece otobüs bulabilirsin.Dedim ya vladikavkaz tbilisi yerevan arası otobüsler varsa nalchik e kadar çok rahat otobüs bulabilirsin.Bir de türkçe konuşan azeri rum ve ermenilerde mevcut ama KESİNLİKLE İNGİLİZCE BİLEN SAYISI ÇOK ÇOK AZ HATTA YOK DESEK YERİDİR.
6-Özel araçla gidersen sigorta yol parası vs. istemiyorlar.Polis sürekli çeviriyor fakat hata yapmadığın sürece rüşvet istemez.Hata yaparsan da 6 dollar istemişti benden radara bilmeden girmişim beni affettiler.O kadar kötü bir yer değil ben çok sevdim.
Lpg 0.80 kuruş benzin 1.50 tl dizel 1.25 tl.
Aracın benzinli mi dizel mi bilmiyorum ama lpg'li bir aracın varsa gürcü'den 100 liralık benzin atarsın seni kazbegi kapıya kadar götürür.Benzin gürcü'de 2.50 lira.Geri kalanı zaten bedava. 65 tl ye aracının deposunu fullersin.Lpg'de varsa 35 tl ye doldurursun.Lpg'li aracın varsa git gel dolu depo dönmek şartıyla maliyetin 250 tl geçeceğini sanmıyorum.bence özel aracınla git.Dikkatli olursan hız yapmazsan kaza da yapmazsın.Otobüslerde sürünme.
ben aracımla gittim 2 gün kaldım.ayrıca full aracım deposu dolu olarak geldi benzin ve lpg ve ayrıca otelde kaldım discoya gittim yedim içtim 460 tl toplamda param çıktı.ardahan oturduğum için biraz daha yakın hopa'ya göre balkarya tarafına o yüzden.50 tl ancak oynar en kötü...
takıldığın sorular varsa yardımcı olurum.Güvenlik sorunu kesinlikle yok.Polis olsun insanlar olsun yardım sever.Gürcü ye göre daha güvenli.Rusya'da olan dazlaklar o bölge yokmuş.Kesinlikle sorun yok.DAĞISTAN VE ÇEÇEN tarafı biraz sıkıntılı diyenler var ama ORAYA DA GİDEN KARDEŞLERİMİZ DE GÜVENLİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR.zaten sürekli polis kontrolunde.
takıldığın sorular varsa yardımcı olurum
çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz. hatta aydınlattınız denebilir.