Güncel Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslanamca71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 208
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 187,163

Etiketler
Ynt: Güncel Yakıt Tüketimi

Say'ın Mustafa E

Toyota'da konfor olmadığı genel kanaatini nasıl verdiniz ? Açıklar mısınız?
Cherokee Yakıt tüketimi konusunda yazmak istemezdim bunu ama nasıl tüm Toyota jaraçlar konforsuz nitelendirdiniz merak ettim?

Bergin' Alıntı:
Say'ın Mustafa E

Cherokee Yakıt tüketimi konusunda yazmak istemezdim bunu ama nasıl tüm Toyota jaraçlar konforsuz nitelendirdiniz merak ettim?
Bende kullanıyorumya ondan herhalde. Hilux te konfor monfor yok ama arazi harika cheroke de konforda var arazide fakat işletme maliyeti çok fazla hemen hemen bütün arazi taşıtlarına binmiş ve ortalama sekiz yıldır bu işlerle uğraşan biri olarak benim şahsi fikirlerim bunlar.
Belkide yanılıyorumdur.

Bergin' Alıntı:
Say'ın Mustafa E

Bende kullanıyorumya ondan herhalde. Hilux te konfor monfor yok ama arazi harika cheroke de konforda var arazide fakat işletme maliyeti çok fazla hemen hemen bütün arazi taşıtlarına binmiş ve ortalama sekiz yıldır bu işlerle uğraşan biri olarak benim şahsi fikirlerim bunlar.
Belkide yanılıyorumdur.

Bu ara bora bey toyota bölümünü incelemenizi tavsiye ederim. Benim toyota hakkındaki paylaşımlarımı görebilirsiniz ve hilux hakkında yazdıklarımı okuyabilirsiniz. :smiley:

Mustafa E' Alıntı:
1 lirada 100 tane kuruş var.
Doğrudur.Şayet 1km gidince 0.60 kuruşluk mazot yakılıyorsa 10 km gidince 6 kuruşluk mazot yakılır,100 km gidince de 60 kuruşluk mazot yakmış oluruz.Mazotun litresi 4 lira olduğuna göre 60 kuruşluk mazot yaklaşık olarak 1 litre mazotun 1/6 olur yani 150 gr mazotla 100km gitmiş oluruz.
Bu kadar hesabı şehir içinde 0.60 kuruş yakıyorum dendiği için yaptım. ???

Çok yazmam ama okurum ... Sizin de yazdıklarınızı biliyorum.
Mesajı okuyan insanlar tüm Toyota'yalara konfor eksiği araç diye bakar.

Zira hala Wj ile hilux nasıl yan yana geliyor anlamış Değilim. Bence yeni hilux bile gayet konforlu bir araç... LC bence gayet konforlu bir araç. Toyota.

Amacım polemik değil. Cidden forumda son mesajlara bakıp okuyanlar olduğu için naçizane hatırlatmak istedim. Yoksa herkes gonlundekini beğenir.

Boshphorus82 için hayırlı olsun dilerim. Bence 80 Kuruş yakalıyorsa benzinle gayet başarılı

Bora kardeşim nerden geldin yeni toyotaya bizim bahsettiğimiz araçlar eskiler ben şahsen arazideki performanslarını ve konforlarını kıyaslarım wj ile hilux te bu yuzden yan yana geliyo.
Toyotalar konforsuz derken eskilerden bahsediyorum eskilerdende hiluxden bahsediyorum

Ben naçizane soru sordum ... Konfor olarak elma armut Karşılaştırması oluyor bence. Hilux ile zj ...
ben çok anlamayaraktan sanki zj ile lc80-100 serileri karşılaştırmak gerekir diye düşünüyorum.

Dediğim gibi polemik değil amacım,

Iyi Akşamlar

gps ile hassa mesafe ve hız ölçümleri yaptım mesafe olarak %21 eksik gösteriyor sayacım (lastiklerden dolayı) ve gördüm ki bir araç kullanıma bağlı olarak bu kadar büyük farklarda yakıt kullanabiliyormuş normal bir araçta sakin kullanırsak örneğin kmde 30 kuruş agresif kullanırsak km de50 kuruş yakar. lpg de bu canavarı ben 55 kuruşa düşürdüm ve 1.2 tl ye çıkardım :eek:

bosphorus82' Alıntı:
Herkese selamlar;

Kısa zaman önce 99 model 5.9 Dodge Durango sahibi oldum.

LPG ile şehir dışı km başına 45-50 kuruş , şehir içi km başına 60 kuruş civarı yakıyor.

90 tl'lik lpg ile şehir içi , şehir dışı ve 4x4 off road karışık 180 km gidebildim.
Bir daha ki denememde 70 tl 'lik lpg ile 140 km gittim.
Benzinde ise km de 80-90 kuruşlar minimum.

Şimdilik değerler böyle.Memnun gibiyim :smiley:

Düzeltilmiş olarak tekrar yazdım , kuruş hesabında kafa karışmış biraz :smiley:

1996 zj 4"(inch) yükseltme ve 31" A/T lastikle 46lt. LPG ile ortalama (şehir içi ve şehirdışı) 250 km. yol yapıyorum. LPG litre fiyatı 2.05 TL. den alınca km. de 37 kr. LPG litre fiyatı 2.50 TL. den alınca km. de 46 kr . yakıyor.
Uzun yolda 46 Lt. LPG ile sakin kullanımda 300 km. mesafe yapıyor.
Aracımı 3 yıldır yazdığım donanımlarla kullanıyorum.

2.2 Hilux şehir içi 60 krş şehir dışı 40-45 krş off road da 80 krş ile 1 tl arası yakıyor

Ben 2200 motor araçla bunu yakıyorum ve bu araç toyota yani az yakmasıyla ünlü araçlardan.

5200 motor araçla 35 krş yakan arkadaşlara helal olsun diyorum inip arabayı yiterekmi götürüyorlar çok merak ediyorum.

LPG fiyatı 2,42 tl

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR