Gümüşhane Zigana Dağı'nda Çığ Faciası (25 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,757

Etiketler
Ynt: Gümüşhane Zigana Dağı'nda Çığ Faciası (25 Ocak 2009)

Allah rahmet etsin. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Hastalarımıza da acil şifalar .

memleketime çok yakın bir yerde meydana gelen, oldukça üzen kaza. gazetede fotoğraflarını gördüm hayatını kaybeden arkadaşlarımızın. içimin nasıl acıdığını anlatamam.
iş gereği olsa da, karda, çamurda ömrüm dağlarda geçiyor. gerçi işimi sırf bu sebeple seviyorum zaten. ama düşünüyorum da, keyif aldığın bir aktivitenin, hayatına malolması !
sevdikleri bir şeyi yaparken öldüler. sevdikleri bir dağda, sevdikleri bir gezide, sevdikleri arkadaşlarıyla öldüler.
işte bu ; insanı hem üzüyor, hem de diğer yandan teselli ediyor. dualarımız onlarla. Allah rahmet eylesin.
Dağlarda, karda gezerken aklımda/aklımızda olacaksınız arkadaşlar.
Karlı dağlarda gezerken, aklımıza geleceksiniz her halukarda ve dualarımız karlı dağ başlarından akacak gittiğiniz yerlere..
Mekanınız cennet olsun..

h.z MUHAMMEDİN hira dağı h.z MUSANIN tur-i sina dağı h.z NUHUN cudi dağı vardı. dağcılarda belki bu yüzden bütün dağlara aşıktı
aşıklarla dağların arsındaki perde kalktı dağlar aşıklarını koynuna aldı. yeniden tekrar ALLAH c.c. rahmet eylesin geride kalanlara sabrı-cemil versin amin.

seyyah-34' Alıntı:
h.z MUHAMMEDİN hira dağı h.z MUSANIN tur-i sina dağı h.z NUHUN cudi dağı vardı. dağcılarda belki bu yüzden bütün dağlara aşıktı
aşıklarla dağların arsındaki perde kalktı dağlar aşıklarını koynuna aldı. yeniden tekrar ALLAH c.c. rahmet eylesin geride kalanlara sabrı-cemil versin amin.

Yüreğine sağlık.. Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Çok güzel ifade etmişsin..
Tekrar Allah rahmet eylesin dostlarımıza.

Allah rahmet eylesin.geride kalan yakınlarınada sabır diliyorum:(

O yüksekliklere çıkınca özgür olur insan...
Uçmak gelir ansızın içinden...
Uçuvermek gelir özgürlüğe...
Keşke yanı başında olsaydım...
Kanatlarım olsaydı vermez miydim birini?
O bembeyaz kara inat...
Uçuverirdik...
Kanatlanır da uçuverirdik masmavi göklere ikimiz...
Kanat, kanat...
Özgürlüğe uçmak varken...
Kara inat....
Ölüm kimin aklında ki?
Kimin aklında...

NAYİL KABAK

Yukarıdaki dizelerle veda etmiş onlara Nayil Hocam...
Okuyunca çok duygulandım. Paylaşmak istedim...

Memleketlim dağcıların Zigana'da başına gelen bu acı olay beni çok üzdü. Ben bu sporda oldukça yeniyim ve tecrübesizim. Birlikte kamp ve yürüyüş yaptığımız arkadaşların tecrübelerinden istifade ediyorum. Fakat bu kaza beni çok tedirgin etti. Kendimi oradaymış gibi hissettim. Çığı belgesellerden, filmlerden biliyorum. Gerçekten boğulur gibi oldum. Bu kar yürüyüşlerine nasıl devam edeceğiz?

Bu hayat dolu arkadaşlarımızın ruhları şad olsun, Allah rahmet eylesin.

Efe, daima bu konuda deneyimli olan kişilerle birlikte olacaksın ve her yaptığın etkinlikten kendine dersler çıkaracaksın, bu şekilde öğrenmeye başlıyorsun ama elbette doğa bazen bizleri affetmiyor, sonuçlar hiç istediğimiz gibi olmuyor..

Ama asla vazgeçmek yok, biz doğayı seviyorsak doğada bizi seviyor ve koruyor, sarıp sarmalıyor..

Alacağımız önlemler her zaman yaşam kurtarır..

Zigana'da kaybettiğimiz dağcılarımızın çığ sonrası kurtarma ekiplerinin çalışmalrını görüntüleyen video linki, izlerken gözyaşlarımı tutamadım ...

Benim facebook adresimde izmenizi istediğim video var : Ceranus Ceranuss

http://www.facebook.com/group.php?gid=46623128653#/profile.php?id=659146865&ref=profile

Tedak Basın Bildirisi

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24054.0

Olayın olduğu gün çekilmiş olan kareleri TezzMertek gönderdi, sizlerle paylaşıyorum

Zigana-010-1.jpg

Zigana-2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR